Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vafle - problém při pečení

Od: libor007® odpovědí: 4 změna:
Zdarec, vždy, když dělám ve vaflovači vafle, z počátku jsou ok, ale pozdější kousky jsou čím dál méně nadýchané. Ty poslední se téměř nezvednou k horní straně vaflovače a jsou z nich jakési zgrclé palačinkovafle. V čem je problém?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

enias*
hodnocení

0x

Ono záleží i na těstu, ale když budeš dělat vafle, tak zkus těsto promíchat než ho naluješ do vaflovaše, chce to trochu nadýchat tím promícháním, taky to může být tím, že je těsto dlouho v místnosti a zteplá. Zkus vyzkoušet a uvidíš, snad jsem poradila :)

hodnocení

Těsto promíchávám... Vliv má i kvalita prdopeče, super jsou klasika kavoviny žlutý obal. Ze začátku to fest nazdzvedává poklop vaflovače, ale u konce je to bída :(

A jsme u toho, přestává působit správně "prdopeč". A to si představte, že ho někdo dává místo kvasnic do houskových knedlíků a tvrdí že jsou knedlíky výborné. Já bych Vám poradila abyste to dělal postupně. Napřed první dávku a pak druhou. Asi toho děláte víc a těsto vám stojí než to všechno upečete. Tím promícháváním to spíš pokazíte, protože vháníte vzduch do těsta a tím se snižuje účinek prdopeče.

doplněno 14.02.17 19:32:

Myslím to tak, že bych si třeba umíchala napřed celou dávku kolik toho chcete dělat a pak rozdělila do dvou misek a nasypala prdopeč napřed do jedné mísy, to zpracovala a pak teprve přidala druhou část prdopeče do druhé mísy s těstem, zamíchala a pokračovala. Za pokus to stojí.

hodnocení

To jsem si bohužel říkal taky, že budu muset půlit prdopeč. Zkusím, uvidím. Zas tolik toho nedělám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]