Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravá strava-recepty

Od: talya* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, znáte nějaké dobré stránky se zdravou fitness výživou (recepty)? Chtěla bych začít zdravě jíst, ale nemám ponětí co vařit..Děkuji všem za případné tipy!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ahoj.
Receptů je všude kvantum.
Stačí si sednout a zamyslet se nad tím,co jíte a co pijete.
---
Vynechejte bílou mouku a všechny výrobky z ní.
Vynechejte cukr a všechny výrobky s ním a z něho.
Dále zde.

youtu.be/...
elane

Řekla bych totéž. *jasne* Jenom bych to upřesnila: vynechte bílý/uměle vyrobený cukr. Cukr v ovoci bych neřešila, naopak, ovoce jezte. Pokud je pro Vás ze začátku složité vynechat obě složky, jak radí wamp, začněte vynecháním mouky.

Úplně nejlepší je jíst jednoduché potraviny: tj. ovoce, zeleninu, ořechy, semena (slunečnice, sezam apod.), fermentované potraviny /nápoje (kefír apod). Jakkoli průmyslově zpracované potraviny obdsahují chemii, barviva, různá aditiva, která v těle dělají "paseku".

talya*
hodnocení

Jsem hubená dost, potřebuji trochu přibrat a vytvarovat a právě moc nevím jak..
liska*

Jíst všechno zdravé s chutí a cvičit. Pohybem, sportem budujete svaly, pro ty je třeba více bílkovin.Jsou v mase, rybách, vejcích, tvarohu, tofu... Naučte se vařit a jíst bulgur, pohanku - lámanku, jáhly, vločky, quinoiu, červenou čočku, luštěniny, sušené ovoce, banány, čerstvé ovoce. To zas na rychlou energii a aby v tom byly i minerály a vitamíny. Pro Vás jsou hodně důležité kvalitní tuky. Nejlépe oleje lisované ze semen, oliv a ořechů, rybí tuk, avokádo, ale zralé! Dobré je husí sádlo. Smažit jen na řepkovém oleji nebo sádle. Tělo zaneřádí nebo jsou zbytečné uzeniny, chipsy, levné čokolády,margariny, zákusky, paštiky, majonézové saláty s dlouhozu trvanlivostí, nutela, limonáda, cola, ale i rohlíky, buchty a těstoviny, že v nich nic není. Jestli jste na tom hodně zle, tak vyhledejte dobrého výživového poradce.

hodnocení

0x

Tak k téhle otázce bych se připojila. Snažím se vařit podle pana Havlíčka , ale moje recepty jsou dost jednotvárné. 50g rýže +100g masa - rizoto, čína, "na houbách". 50g těstovin+100g masa - špagety, šunkofleky. 180g brambor + 100g masa - francouzské brambory, ďábelské brambory, přírodní plátek s opečenými brambory, "ufí" brambory tj, cibulka, hromada zeleniny a 180g brambor na osobu, čočka, jedině klasická na kyselo s volským vejcem, protože čočkový salát manžel nejí, fazole z konzervy s domácí šunkou no a dál...po Novém roce manžel prohlásil, že potřebuje zhubnout. Měl 103kg, teď má 97kg, ale já se nehnu od "plotny" a pořád vařím. Nápady na recepty mi dochází...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]