Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Zde je základní recept, lze vynechat tu mouku? Co se stane?
Základní vanilkový krém nastavený moučnou kaší
Moučná kaše:
250ml mléka
3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
2 vanilkové cukry
kousek 100% ztuženého tuku (tak 0,5cm plátek z kostky)
1 máslo
cukr
Z mléka a mouky uvaříme kaši, po odstavení zamícháme vanilkové cukry a ztužený tuk. Kaši necháme vychladnout, vyšleháme máslo s cukrem a zašleháme kaši.
nikdy jsem tyto kaše nevařila - poslední dobrtou dělám krémy z mascarpone se šlehačkou a jsou úžasně chutné a nejsou tak hutné jako máslové krémy - to nám už ani nechutná
Nehledejte v tom složitost ušlehám šlehačky / množství podle toho kolik chcete krému . Já dávám 2 mascarpone a 2 šlehačky na šlehání/ Lehce rozšlehám v míse mascarpone a ušlehané šlehačky do nej zašlehám - cukr dle chuti - nedávám žádné ztužovače- je to tuhé dost . Z toho množství se ozdobí dort i na povrchu. Pokud chcete udělat třeba dvoubarevný krém přimíchejte do části mascarpone kakao . Jeden plát dortu někdy potřu pikantním džemem .
Kaše se dává do krémů aby nebyly dorty a zákusky tak těžké /tučné/, též náplň nastaví a není tak velká spotřeba másla, a máslo šíleně zdražilo. Jiný tuk nedávat.
Výše uváděný ztužený tuk do dortíku? Když už si s tím dám práci, tak ať je sladkost kvalitní a neošizená.
Krémy jsou i šlehačkové, pudinkové, nebo s oříšky.
Recept nedám, protože krémy jsou moje slabina.
Recept který uvádíte je náhodou moc dobrý. Ten kousíček stuženého tuku se tam dává proto, aby se krém pak nesrazil. Je ho tam pouze pláteček. V receptu je napsáno pět centimetrů z kostky a to je hodně, dejte tak centimetrový plátek, to stačí. Já ho teda do dortů dělám, protože se nikdy nestane, že bych ho snědla za jeden den a tak ho mám v lednici i týden a krém je pořád velmi dobrý.
Pak je dobrý krém vařený. Ten je opravdu velmi trvanlivý a nemění svou chuť, neroztéká se. Ten dělám i do vánočního cukroví a i když pak cukroví zmrazím, tak když ho v létě vyndám z mrazáku, je to jako kdybych ho pekla ten samý den. Je trochu pracnější, ale vyplatí se to.
Jinak mouku vynechat můžete, ale musíte si najít jiný recept. Na "netu" je jich opravdu hodně.
Nejčastěji dělám krémy s pudinkem, nebo s pudinkem a tvarohem. Pudinkové ochucuji podle chuti růz. příchutěmi, rumem a skvělý je i s becherovkou. Lze přidat i trochu oříšků, kokos atp. Je to pak lehký krém mnoha chutí a levný. Jen musí mít pudink stejnou teplotu, jako máslo a tvaroh a máslo musí být kvalitní, např. Čerstvé máslo, aby se krém nesrazil. Cukru dávám dle chuti, nemám ráda krémy přeslazené. Krémy s bešamelem nedělám, moje zkušenost je, že v teple rychle kysnou.
Nestane se nic. Jen si brzy budete muset v pase povolovat gatě.
Základem je máslový krém. Jenom cukr a máslo - ušlehat, případně žloutek, různé příchuti /kakao, marmeláda, káva, rum, mleté oříšky.../. Tenhle krém je ale velice těžko stravitelný. Proto když našlehám máslo s cukrem, dám si trochu stranou na vrchní zdobení. A do krému na promazávání dortu uvnitř přidám tu kaši z mouky a mléka.
Místo moučné kaše lze udělat tuhý pudink. Ne jako na jídlo, ale hustší - sáček pudinku jen do poloviční dávky mléka. Nechat dobře vychladit, pomaličku zašlehávat do másl. krému.
Můžete použít jen ten máslový krém samotný, ale je to kalorická bomba, je to hodně nákladné a dneska už se čistě máslové dorty nedělají.
Prodává se i směs do krému v sáčku, myslím, zda to není od Oetkera, teď ho právě doma nemám. Ušlehá se máslo, ta směs se vsype do mléka, uvaří se a po zchladnutí se zašlehá do másla. Prodává se už ochucené - na vanilkový a na čokoládový krém. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.