Prosím o radu v čem vyprat svetr, aby byl měkký a příjemný na nošení. Koupila jsem párkrát nošený svetr z druhé ruky, jak paní uváděla, ale nevím v čem ho prala a jak dlouho je nošený, ale je tvrdý a takový zplsnatělý a ráda bych zkusila, jestli by pomohlo ho v něčem vyprat, abych ho nemusela hned vyhodit vracet ho paní nebudu, to jen kdyby měl někdo takovou radu
Pokud je zplstnatělý nic nepomůže - bych jí ho omlátila o hlavu. Jak vůbec může někdo něco takové nabídnout k prodeji. Rozhodně bych ho vrátila a chtěla vrátit i poštovné.Ale to vy nechcete - jste sama proti sobě.
Asi je vlněný a paní ho špatně vyprala = nenávratně zničila. A byla tak vycurana, že ho klidně prodala. Jestli je to vlna, tak ho už nijak napravit nejde.
Teď už neuděláte nic. Vůbec nic! Už nedokážete napravit. Na paní, která ho špatným vypráním zničila, bych nenadávala. Nenutila vás ke koupi. Byla to vaše volba, koupit tvrdý, zplstnatělý materiál. Paní nabídla, vy jste přijala. A zaplatila. Navíc, když všechny sekáče, všechny obchody, včetně e-obchodů, označené slevami, všichni Vietnamci a prodejci mají pulty plné zboží.
martinaa*
To jste na omylu. Fotky mohou byt umyslne zavadejici a prodejce se muze snazit precurat zakaznika. Pokud svetr neodpovida fotkam nebo je ooskozeny, coz nebylo (umyslne)zmineno v popisu, kuprikladu aukro ma system ochrany kupujicich, na vinted to taky lze řešit s adminy.
eliska*
Pro babkazov: Děkuji za odpověď. Jen chci dodat k Vaší reakci, že na paní nenadávám, sama jsem se rozhodla svetr koupit a je mi jasné, že když něco kupuji přes inzerát, že tam je riziko, že bych mohla být nespokojená... Jak jsem uvedla hned v dotazu, nechci svetr paní vracet. Ale proč bych měla chodit k Vietnamcům nakupovat, myslíte si, že to je odpověď na můj dotaz V čem vyprat svetr?
sicca
Já peru svetry v šamponu, zkuste to, tím nic nezkazíte. Stačí nějaký levný a nebarevný.
Eliško, odepisovala jsem vám pod dojmem jedné odpovědi, kde rádce psal, že by svetr paní otloukla o hlavu a druhý, že paní byla vyčuraná. Je pravdou, že vy nic takového nepíšete. Omlouvám se. Moje chyba, že jsem se divila, že jste koupila podřadnou věc, když jinde jsou plné regály a pulty, levných věcí. Měla jsem napsat, že zplstnatění neodstraníte vůbec ničím, že se s tím máte smířit.
eliska*
Nemusíte se omlouvat, jsem ráda za rady a doporučení a určitě něco vyzkouším Podle fotky svetru by těžko někdo poznal, že není svetr měkký a je tvrdý a zplstnatělý. Ještě jednou všem děkuji za rady.
Protože jej nechcete vracet, tak jediná šance na změknutí je namočit jej do aviváže,ale hlavně nepoužít k tomu teplou vodu. A se zplstnatělostí se asi musíte smířit, takové poškození už se odstranit nedá. Jedině kdyby na něm byly žmolky,ty odstranit jdou..Možná, že ten svetr zas tak špatný není.Dejte foto
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.