Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky šicí stroj?

Od: ruzenka04* odpovědí: 16 změna:
Dobrý den. Potřeboval bych si koupit nový šicí stroj. Ale je jich moc a nevim jakou značku.Hl aby prošil rifle a zimni bundy myslim na výměnu zipů. Tak prosim zkuste poradit něco cenově přijatelného. Děkuji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dtest vloni testoval šicí stroje: dtest.cz/...

doplněno 04.02.17 16:04:

Růženko, proč neotevřete adresu, kterou jsem vam tady dala? Je červeně, jn na ni klikněte.

ruzenka04*
hodnocení

To bych si dtest musela predplatit ne?
ruzenka04*
hodnocení

To jsem klikla. Ale jsou tu jen jmena sicich stroju a cena popis ale ne ty znamky nebo co to ma ukazovat na kterem miste u toho jsou zamky.nebo si myslite jak jsou podle sebe naskladany tak jsou ohodnoceny? Pisou tam pokud se chci dozvedet jak dopadli tak predplatit. Zkuste si to taky rozkliknout.

partys*
hodnocení

2x

Zvlastní zkušenosti bych doporučil starší šicí stroj Singrofka,Lada,Pfaffku nebo Minerva to jsou stroje,které v pohodě

prošijí silné materiály i kůži a když dáte tvrzenou jehlu na riflovinu,tak to bude v pohodě. Stačí se podívat po inzerátech a ty stroje jsou k mání za 1000kč. a na údržbu jsou

nenáročné,stačí občas promazat. Na nový stroj,aby prošil riflovinu radši nemyslete nebo se budete s tím mordovat.Leda koupit průmyslový,ale ty se do domácnosti nehodí,protože mají třifázové motory.

ruzenka04*
hodnocení

Děkuji moc za vyčerpávající odpověď. Starou doma u rodičů mám minervu ale šlapací a bez entlu. Uvidim co vymyslim. Mem tu i brodher uz 12 let ale nějak nešije. A bez auta do servisu se stim tahat nebudu. Vazi dost a ani přesně nevim kdeje servis.

Já bych poklikala a strejda Gůgl by mi našel servis ve městě. Zavolala bych tam a servisman by přijel. ;) Já to tak udělala, protože jsem chtěla ušetřit. Stroj šije po servisu dlších mnoho let.

figurek*
hodnocení

0x

říkáte něco cenově přijatelného, co prošije rifle a zipy.

Nenapadá mě nic jiného, než bazarový kousek, stará, nezničitelná, vačková Lada.

2kedar*

Zdravím.!

Tak tu "suším", na půdě.

Babina byla dámská krejčová a po ní mi zbyl tento "muzeální" kousek.

Má to dokonce "overlock", či jak se to nazývá. :)

Taková ta patka, co tu látku obšije dokola.

hodnocení

0x

Já mám asi 10 let Berninu, prošije v pohodě 4-5 vrstev rifloviny, tlusté látky, deky, patchwork, zimní bundy i zipy u čehokoliv. Do tohoto šicího stroje mi sedí i šicí jehly, které mi zbyly od Veritasky. Na zipy u riflí používám speciální zakalené jehly č. 100 na rifle, koupené v galanterii. Přeji pěkný den a ať dobře vyberete !

hodnocení

0x

Já kupovala nedávno nový stroj tady. Po telefonu pomohou vybrat nejvhodnější pro Vaše požadavky.

www.ok-business.cz/nabidka-marketingu/sici-stroje-overlocky-raj-siti-cz/

doplněno 04.02.17 20:58:

Taky mám na prodej stroj, Veritas, svyšíváním a množstvím stehů růz. patek. Je ale bez skříňky. Vykuchala jsem ho z ní a používala na stole, jako kufříkový. Je to solidní, celokovový stroj, šije dobře. V případě zájmu mi napište do pošty.

ruzenka04*
hodnocení

Dívala jsem se tam na ráj šití. Libil se ma ten Pfaff za 7 a něco to je hodne musela bych na splatky. Je jich tam hodne tech šicích strojů. Můžu se zeptat který jste si vybrala?
doplněno 05.02.17 22:15: Dekuji. Taky se me libi i ten Lucznik 555 asi je hodne podobny tomu vasemu. Kouknuna darky conabizi kvasemu. Dekuji at se hezky sije a spravuje.

fgvc
hodnocení

0x
Bundu vám prosije každý stroj, bylo by jen dobrý, aby mu šla vysoko zdvihnout patka. Rifle - vzala bych je do prodejny a vyzkoušela to. Rifle prosije každý stroj, problém může být jen ve svu, kde se nasklada třeba 6 vrstev.
Jinak osobně bych si koupila elektronický stroj, u kterého jde nastavit rychlost siti a umí sit pomalu. Špatný není ani horizontální chapac, rychleji se v něm mění cívka.
Jinak těžko dostanete relevantní radu, když nepíšete, jakou cenu si představujete.

ruzenka04*
hodnocení

Je to těžký. Dva je malo tak zlata stredni cesta 5000kc Vybrala jsem si za 7.200kc. to uz je moc. Jedine na rychlosplatku. Vetsinou je to na 10 mesicu. Ryfle nebudu sit. Psala jsem to proto ze je to sylny materiál. A nesouhlasim muj brother neprosije hodne vrstev. Zkousela jsem u bundy vymenit zip a neutahl to jen bzucel a nic.

hodnocení

0x

Vybrala jsem, spolu s tou poradkyní, Lucznik Amelia II, asi za 5000 Kč. Zrovna k němu byl dárek - všechny patky, kromě zákl. sady. A nějaké to příslušenstvíčko. Právě, že původně jsem si myslela na Toyotu, ale přesvědčila mně, že tenhle je lepší. Snažila se mi vybrat podle mých požadavků. Chtěla jsem celokovové tělo, samonavlékání nitě (už na to tak nevidím), nastavitelnou výšku patky, horiz. chapač, ovelock, prošití silných látek, dírky, knoflíky zipy, prostě další praktické věci. Má volné rameno a kazetu s nitěmí a dalšími šicími potřebami, která se nasazuje přímo na stroj, což je šikovné. Myslím, že jsem v této cenové relaci dostala dobrý stroj, už nešiju, jen spravuju, tak nepotřebuju nějaký profi stroj.

doplněno 05.02.17 18:49:

Riflovinu by měl prošít, ale chce to spec. tlustou jehlu na riflovinu (víckrát kalenou, je do modra).

willy
hodnocení

0x

Na to co pisete jsou skvele stare slapaci masiny - minerva, singer, lada ... Ty nove elektricke plastaky nestoji za nic. Ty stare siji dokonale, jsou kvalitni a presne. Singerem prosiju i koberec ... nekecam

A poridite za par stovek ;)

ruzenka04*
hodnocení

Zajimave i koberec? Super. Oni nedelaji jen plastaky ale jo neco plastove tam je. Kouknu tedy na slapaci. Ale to je velky kram jestli to budu met kam dat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]