Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Rozdíl mezi listovým a filo těstem?

Od: boban® odpovědí: 4 změna:

Hezký den, jaký je rozdíl mezi listovým a filo těstem(co se dělá například na baklavu)?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar aja1946

Jediný, který bych videěla je v ktom, že že do fila se dává olej a do listového máslo nebo tuk.

 

tiffany*
hodnocení

1x

Tak já bych ten rozdíl viděla a velký... složení těsta (máslo, ztužený tuk a nebo olej) má samozřejmě podstatný vliv na jeho konzistenci, kvalitu, a z toho pak vyplývá způsob zpracování. Fio těsto, jak je v receptu nahoře, je vlastně těsto na tažený závin a to se zpracovává vytahováním, což je něco úplně jiného, než práce s listovým těstem. A výsledek je taky úplně jiný, bohužel tažený závin, jak ho dělala moje maminka, prostě neumím, je to hodně práce a času a koupit listové těsto je tak jednoduché... Závin (a určitě i něco jiného, maminka vždycky vzpomínala na baklavu) z taženého těsta je opravdová pochoutka, z listového těsta je to prostě "rychlovka". Bobane, zkuste obojí a uvidíte ;).

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

receptyonline.cz/...

Aja má pravdu.

 

hahanaj*
hodnocení

0x

Rozdíl je pak hlavně v chuti- nikdy není dobré dělat náhražky-člověk si nepochutná.


doplněno 05.02.17 10:54:

Můj názor je ,když nemám ty správné suroviny nepouštím se do vaření.Nemám ráda náhražky.Ale někomu to nevadí i když pak nikdy nepozná tu správnou chuť jakou má pokrm mít.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]