Rozdíl mezi listovým a filo těstem?

Od: Datum: 01.02.17 17:03 odpovědí: 4 změna: 05.02.17 09:47

Hezký den, jaký je rozdíl mezi listovým a filo těstem(co se dělá například na baklavu)?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 01.02.17 18:02
avatar

Jediný, který bych videěla je v ktom, že že do fila se dává olej a do listového máslo nebo tuk.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.02.17 10:09
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.02.17 09:33
avatar

Tak já bych ten rozdíl viděla a velký... složení těsta (máslo, ztužený tuk a nebo olej) má samozřejmě podstatný vliv na jeho konzistenci, kvalitu, a z toho pak vyplývá způsob zpracování. Fio těsto, jak je v receptu nahoře, je vlastně těsto na tažený závin a to se zpracovává vytahováním, což je něco úplně jiného, než práce s listovým těstem. A výsledek je taky úplně jiný, bohužel tažený závin, jak ho dělala moje maminka, prostě neumím, je to hodně práce a času a koupit listové těsto je tak jednoduché... Závin (a určitě i něco jiného, maminka vždycky vzpomínala na baklavu) z taženého těsta je opravdová pochoutka, z listového těsta je to prostě "rychlovka". Bobane, zkuste obojí a uvidíte ;).

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 05.02.17 09:47

Rozdíl je pak hlavně v chuti- nikdy není dobré dělat náhražky-člověk si nepochutná.


doplněno 05.02.17 10:54:

Můj názor je ,když nemám ty správné suroviny nepouštím se do vaření.Nemám ráda náhražky.Ale někomu to nevadí i když pak nikdy nepozná tu správnou chuť jakou má pokrm mít.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.