Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Květiny v cukru (kandované)

Od: ildika® odpovědí: 3 změna:
avatar ildika

Pěkný večer, :)

sice je ještě zima, ale už přemýšlím do budoucna. Letos bych (konečně) chtěla vyzkoušet kandované fialky a růže. Na internetu jsou recepty buď založené na namáčení v bílku, nebo v arabské gumě, popř. klasické kandování v horkém cukrovém sirupu. Máte s tím někdo zkušenosti? Jde mi o to, který postup je nejvhodnější.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar hrdaalena

Taky přeji hezký večer ildika. Sice tohle já osobně neprovozuji, ale váš dotaz mi vyvolal vzpomínku na mého tatínka, který byl cukrář a kandované růže vytvářel kvůli zdobení na dorty.Dělal to z bílku a cukru, buď z prášku, ale i z krystalu, podle toho k jakému zdobení je využíval. O dalších vyjmenovaných možností jsem neslyšela, ale myslím si, že s bílkem bude využití lacinější oproti arabské gumě, přitom efekt stejný a použít horký cukrový sirup bych se trošku bála z obavy, aby se nezměnila barva či chuť použitých květinek.Je to ale jen můj názor bez osobní zkušenosti.Tož,tak.;)

hodnocení

Díky za odpověď. :) Ten bílek je určitě lacinější, ale mám dojem, že se u takto zpracovaných kvítků uvádí trvanlivost pouze 3 měsíce (s arabskou gumou by to mělo být podstatně déle). S tím cukrovým sirupem máte zřejmě pravdu, navíc by takové květiny ztratily i výživovou hodnotu.

pohanka*

Okvětní plátky a jiná jedlá, drobná kvítka, kandovaná pomocí arabské gumy, se skladují v pevně uzavřené nádobě. Spotřebovat se mají do 3 měsíců, takže stejně jako ve verzi s bílkem.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]