Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Květiny v cukru (kandované)

Od: ildika® odpovědí: 3 změna:

Pěkný večer, :)

sice je ještě zima, ale už přemýšlím do budoucna. Letos bych (konečně) chtěla vyzkoušet kandované fialky a růže. Na internetu jsou recepty buď založené na namáčení v bílku, nebo v arabské gumě, popř. klasické kandování v horkém cukrovém sirupu. Máte s tím někdo zkušenosti? Jde mi o to, který postup je nejvhodnější.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Taky přeji hezký večer ildika. Sice tohle já osobně neprovozuji, ale váš dotaz mi vyvolal vzpomínku na mého tatínka, který byl cukrář a kandované růže vytvářel kvůli zdobení na dorty.Dělal to z bílku a cukru, buď z prášku, ale i z krystalu, podle toho k jakému zdobení je využíval. O dalších vyjmenovaných možností jsem neslyšela, ale myslím si, že s bílkem bude využití lacinější oproti arabské gumě, přitom efekt stejný a použít horký cukrový sirup bych se trošku bála z obavy, aby se nezměnila barva či chuť použitých květinek.Je to ale jen můj názor bez osobní zkušenosti.Tož,tak.;)

hodnocení

Díky za odpověď. :) Ten bílek je určitě lacinější, ale mám dojem, že se u takto zpracovaných kvítků uvádí trvanlivost pouze 3 měsíce (s arabskou gumou by to mělo být podstatně déle). S tím cukrovým sirupem máte zřejmě pravdu, navíc by takové květiny ztratily i výživovou hodnotu.

pohanka*

Okvětní plátky a jiná jedlá, drobná kvítka, kandovaná pomocí arabské gumy, se skladují v pevně uzavřené nádobě. Spotřebovat se mají do 3 měsíců, takže stejně jako ve verzi s bílkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]