Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer.
Je mi devatenáct a s přítelem máme už šest let velmi pevný citový vztah. Loni v listopadu jsme tedy začali už uvažovat i o tom, že bychom mohli uskutečnit soulož. Jako vyvrcholení naší lásky.
Abych se vyvarovala nějakého unáhleného jednání, poprosila jsem rodiče o důvěrný rozhovor a tam jsem jim tento nápad přednesla. Vysvětlila jsem jim, že se s přítelem již dlouho velice milujeme a cítíme se na soulož připraveni. Rodiče na to však reagovali velmi odmítavě a tvrdě tuto myšlenku odsoudili slovy, že naše láska je ještě naprosto nezralá a sex v takovém vztahu je něco neslýchaného a nepřipadá v úvahu. V lásce tvé soulož? Neslýchané!
Své rodiče velmi respektuji, ale přesto s přítelem uvažujeme, zda bychom se přece jen nemohli zachovat podle svého přání. Co si o tom myslíte Vy? Poslechnout je nebo neposlechnout?
Poslechněte vlastní touhu. Je to Váš život, Vaše tělo a Vaše city. Mohu se zeptat co Vás vede k tomu, abyste s rodiči rozebírala ve svých letech svůj intimní život? Potřebujete z nějakého důvodu jejich požehnání proto, abyste začala sexuálně žít? V žádném případě nerýpám, opravdu by mě to zajímalo, protože dospělé, svéprávné děti se o tomto s rodiči neradí. Je to nezvyklé, Váš dotaz působí až neuvěřitelně...
Poslechni své srdce a mozek - máte-li oba touhu a v případě nehody příjem, pak klidně... Je-li to proti vaší víře, pak asi ne.
Jsou páry, co "po svatbě" dodržely a bylo jim 24-25 let...
Jestli to není vtip a opravdu máte potřebu ve svých 19 letech "řešit takovou otázku po šesti letech pevného citového vztahu" se svými rodiči, mají Vaši rodiče pravdu.
V takovém případě ani podle mne ještě nejste dostatečně zralá → nejen k tomu, nač se ptáte, ale pro život obecně.
PS: co si mám představit pod pevným citovým vztahem třináctiletých dětí?
Po analyze otazky jsem dospela k presvedceni, ze jde mozna o preklep v cislovce veku, partneri jsou verici s vetsim vekovym rozdilem a muz je mnohem starsi, zena existencne zavisla na rodicich a ti jsou ve veku starsich duchodcu , tazatelka by mela vse upresnit, pokud chce opravdu poradit.
Mně se ta otázka nezdá ani s Vaším pokusem o vysvětlení. Co je to za mnohem staršího věřícího muže, který naváže pevný citový vztah s třináctiletým dítětem?
Můžeme si o dnešní mladé generaci myslet, že dospívá rychleji, ale třináct let? Podle zákona jde pořád o dítě...
Ivzez, k te 13 lete jste dospela po odecteni 6 let vztahu od udajneho veku, proto pisu o moznem preklepu aktualniho veku, i kdyz kdovi jak to je...
Treba je stydliva a po reakcich radcu uz nema odvahu dal se sverovat, jinak divka v pubertalnim veku byva nekdy uz vyspela a pokud slo o leta zamilovanosti dovedu si predstavit, ze vztah se postupne vyvijel i bez sexu, protoze lide jsou ruzni a nekolikalety celibat neni v tom veku nic nemozneho, je pouze neobvykly. Pokud to neni troll, ani neslo o preklep, tak ma chudak devce na dnesni dobu zvlastni vychovu, ale jsou i horsi pripady.
I já si myslím, že se jedná o hloupý vtip. Tazatelka se asi někde hihňá.
Jak píše: je mi 19 a s přítelem máme už 6 let velmi pevný citový vztah. Neznám žádné rodiče, kteří by své 13 leté dceři povolili velmi vážný citový vztah. Vždyť je to ještě školačka, tak jacípak galáni? Spíš by taťka odepnul pásek...
Pokud jsou rodiče natolik benevolentní a nechali 13 letou školačku se tahat 6 let s klukem, pochybuji, že by najednou otočili a zakazovali jí sex. Tím se dívka prozradila, když tolerují už 6 let nápadníka, určitě by tolerovali i veškeré hrátky k tomu patřící.
Takže jako vtip dobré, ale trochu si naběhla s těmi rodiči.
Zajímalo by mě docela, kolik z nás, dospělých, někdy žádalo své rodiče o povolení ke skotačení? Svatá prostoto! Jaga.
Těžko si dovedu představit, že by mi na stejný dotaz, mí rodiče odpověděli "ano, běž a vyspi se s ním!" To musí být trapárna v každfém věku a pro obě strany. Myslím, pokud nejste trol, že od 18ti let jste dospělí lidé a konec konců neptají se ani 16tiletí. Je to jak dotaz z 18tého století. Abych tedy nějakou radu vůbec poskytla, jednejte, jako dospělí lidé a svým sexem nezatěžujte hlávky rodičů. Je to Vaše intimní záležitost. To se divím, jak se takhle vůbec můžou dnes dva lidi sejít, to je tedy rarita.
Jelikož jde o vtip, minimálně ze 100%, tak doporučuji vyšetření sluchu u obou zainteresovaných, jelikož doposud neodposlechli volání přírody.
Eventuelně, zkusit při chvílích sblížení, okamžicích mluvení a uvažování no neřestných věcech, odložit neoprénové obleky včetně veškerého vybavení (brýlí, ploutví , 50kg závaří, harpun) a je možné, že při přímém kontaktu nahých těl přeskočí i něco více, než jen vyráška ze zapařenin a 6ti letá špína. Krásnou žhavou noc
Slečinko nemůžete se v tom řídit podle toho co Vám poradí lidé na internetu. Když je mluva vašich rodičů "V lásce tvé soulož? Neslýchané!" - budete patrně z lepší rodiny. To je pro radu nutno brát v úvahu. Nelze vždy poradit každému totéž a jen podle vlastních zkušeností, mnohdy správná rada záleží i na dalších takovýchto důležitých okolnostech. Vy byste s uskutečňováním soulože měla počkat, až to pro Vás bude manželská povinnost, jinak bychom se od vás na poradně mohli dočkat otázek jak řešit nepříjemnosti, které by Vám z takového jednání téměř jistě vznikly!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.