Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadí zmražení dýňové polévky?

Od: rostlininka odpovědí: 12 změna:

Ahoj ,vadí zmražení dýňové polévky? Až ji budu chtít zase rozehřát, neprojeví se to negativně na její chuti nebo konzistenci?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud ji máte rozmixovanou do hladka a není zahuštěná moukou nepoznáte rozdíl, pokud nenačichne mrazákem.

rostlininka
hodnocení

Děkuju a pokud by byla zahuštěna jíškou, tak se stane co?

maximálně by mohla zřídnout, ale s tím nemám zkušenost. Většinou se dýňová polévka zahušťuje bramborami. Každopádně nic moc neriskujete... :)

sebod*

clayman. Neblázni. Dýňová polévka se přeci zahuš´tuje dýní. Jinak by to nebyla dýňová polévka, ale zvláštní bramborová.

Sebodko, mám krémové polévky ráda. Nejvíc cizrnovou a čočkovou, ale i hráškovou (z mraženého hrachu), brokolicovou, dýňovou. Nejím moc, stačí mi k obědu talíř tohohle a nemusím vařit. A když se mě někdo ptá, čím zahušťuji, říkám cizrnou, čočkou nebo hráškem! Nikdy nic nepřidávám. Zkoušela jsem občas bramboru, ale ten škrob v hodně husté polévce lepí. Takže bramboru už jen do pórkové, pro chuť spíš než pro zahuštění.

A pro tazatelku, ohledně cibule: cibule je sladká, v dýňové polévce a stejně tak rajské omáčce vytváří ten sladký podtón (podchuť :-D ). Proto ji nemáme rádi v leču apod. Mamka vařila dýňovou na Štědrý večer a vzpomínali jsme, jak nám naposled dýňová od ní vůbec nechutnala. Říkala, že tam tehdy nedala cibuli.

rostlininka
hodnocení

Mohu poprosit o postup zahuštění bramborami, třeba máte lepší postup než já :)

to není postup, to je recept. Musel bych najít doma, ale v mém receptu je i mrkev a brambory. Hádám že máte recept jen cibule + vývar + dýně.

Celé se to zahustí až na pyré, které je občas nutno doředit :-D Ovšem brambory dokáží docela potlačit chuť dýně - může v tom být výhoda i nevýhoda. :)

doplněno 18.01.17 18:19: Podobný recept, jen nedávám tohle koření. Jen sůl, pepř a trošičku muškátového oříšku. Brambor spíš méně než více.
maminka.cz/...
Ta cibule smysl má vždy, zkuste udělat rajskou bez ní nebo ji dát mnohem více. To poznáte.
rostlininka
hodnocení

ano, mám recept kde je jen vývar cibule a dýně. Ale když nad tím přemýšlím, tak proč se tam vůbec dává ta cibule, která se na začátku osmahne na másle? Vždyť jedna cibule přeci nemůže ovlivnit chuť jídla.

A nejen zde, třeba i když se dělá rajčatová omáčka na těstoviny, i tam se zpočátku "zpění cibule" Ale ani tam nakonec chuť cibule znát není...

pohanka*
hodnocení

1x

Zmražením jakékoliv potraviny, hotového jídla zničíte část vitamínů C a některé z řady B. Při používání potravin výhradně z mrazáku je potřeba doplňovat mnohé vitamíny řady B.

Polévce se nic nestane, ať je zahuštěna, nebo ne.

Na talíři si ji dochutíte, nebo doplníte zakysanou smetanou, dýňovými semínky apod..

jabraka*
hodnocení

1x

Měl jsem 3 l dýňové polévky zavařené ve sklenicích.Od července bez problémů do dneška zkonzumována.

JABRAKA

hodnocení

0x

Když dáte jakoukoliv zasmaženou nebo jinak zahuštěnou potravinu zmrazit, pak ji musíte, při ohřívání míchat a rozmíchat. Jinak se tváří jako kus nepovedeného pudinku, ze kterého vytéhká voda. ;) Včas z mražáku vyndat a po rozmrazení v kastrolku míchat a ohřát. V mikrovlnce ne. Zasmažené polévky a omáčky.

hodnocení

0x

Já vařím nebo peču dýni a poté část nakrájených kostiček dám zmrznout a zbytek ak mixuji na tu čerstvou, plolovka z kostiček pak nemá chybu, ale je třeba je samozřejmě ohřát a ne je mixovat zmrzlé nebo rozmrzlé

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]