Nejste přihlášen/a.
Ahoj ,vadí zmražení dýňové polévky? Až ji budu chtít zase rozehřát, neprojeví se to negativně na její chuti nebo konzistenci?
Pokud ji máte rozmixovanou do hladka a není zahuštěná moukou nepoznáte rozdíl, pokud nenačichne mrazákem.
maximálně by mohla zřídnout, ale s tím nemám zkušenost. Většinou se dýňová polévka zahušťuje bramborami. Každopádně nic moc neriskujete...
clayman. Neblázni. Dýňová polévka se přeci zahuš´tuje dýní. Jinak by to nebyla dýňová polévka, ale zvláštní bramborová.
Sebodko, mám krémové polévky ráda. Nejvíc cizrnovou a čočkovou, ale i hráškovou (z mraženého hrachu), brokolicovou, dýňovou. Nejím moc, stačí mi k obědu talíř tohohle a nemusím vařit. A když se mě někdo ptá, čím zahušťuji, říkám cizrnou, čočkou nebo hráškem! Nikdy nic nepřidávám. Zkoušela jsem občas bramboru, ale ten škrob v hodně husté polévce lepí. Takže bramboru už jen do pórkové, pro chuť spíš než pro zahuštění.
A pro tazatelku, ohledně cibule: cibule je sladká, v dýňové polévce a stejně tak rajské omáčce vytváří ten sladký podtón (podchuť ). Proto ji nemáme rádi v leču apod. Mamka vařila dýňovou na Štědrý večer a vzpomínali jsme, jak nám naposled dýňová od ní vůbec nechutnala. Říkala, že tam tehdy nedala cibuli.
to není postup, to je recept. Musel bych najít doma, ale v mém receptu je i mrkev a brambory. Hádám že máte recept jen cibule + vývar + dýně.
Celé se to zahustí až na pyré, které je občas nutno doředit Ovšem brambory dokáží docela potlačit chuť dýně - může v tom být výhoda i nevýhoda.
ano, mám recept kde je jen vývar cibule a dýně. Ale když nad tím přemýšlím, tak proč se tam vůbec dává ta cibule, která se na začátku osmahne na másle? Vždyť jedna cibule přeci nemůže ovlivnit chuť jídla.
A nejen zde, třeba i když se dělá rajčatová omáčka na těstoviny, i tam se zpočátku "zpění cibule" Ale ani tam nakonec chuť cibule znát není...
Zmražením jakékoliv potraviny, hotového jídla zničíte část vitamínů C a některé z řady B. Při používání potravin výhradně z mrazáku je potřeba doplňovat mnohé vitamíny řady B.
Polévce se nic nestane, ať je zahuštěna, nebo ne.
Na talíři si ji dochutíte, nebo doplníte zakysanou smetanou, dýňovými semínky apod..
Když dáte jakoukoliv zasmaženou nebo jinak zahuštěnou potravinu zmrazit, pak ji musíte, při ohřívání míchat a rozmíchat. Jinak se tváří jako kus nepovedeného pudinku, ze kterého vytéhká voda. Včas z mražáku vyndat a po rozmrazení v kastrolku míchat a ohřát. V mikrovlnce ne. Zasmažené polévky a omáčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.