Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Španělske ptacky

Od: ruzenka04* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den z jakého masa ptáčky když ne hovězího? Chtěla jsem kýtu prodavačka zrovna neměla tak říkám z čeho mám udělat ptáčky. Že z kotlety a dala mě kotletu. Mě kotleta přijde spíš s rýží huť to na houbách nebo tak něco ne ptáčky. To jsem teda neslyšela že by z kotlety dělal někdo ptáčky. Prosim poraďte ať vím pro příště ať mě to nezaskočí když zrovna nemají co chci. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Občas dělám závitky z kotlety -ale udělám tzv. motýlka a rozklepu, aby byl plátek dostatčně velký a mohla jsem ho naplnit a dobře zabalit...

albatros498022*
hodnocení

1x

Pokud to má býr španělský ptáček tak pouze hovězí, vše ostatní jsou jakékoli závitky, ale ne španělské ptáčky. Nemám rád v kuchyni výrazy: lze nahradit, je jako apod... Naše kuchyně je dobrá tak ji nekažme.

jeka

Bravo!

Ptáčky lze udělat i z tzv. velké plece (samozřejmě hovězí). To by ale měla řeznice poradit, a ne vám cpát vepřové. To pak nejsou ptáčci. Nebo ptáčky?;)

pohanka*
hodnocení

0x

Potom bych to viděla spíš na vepřové závitky. Dají se plnit čímkoliv. Pokud máte maso z pečeně v celku, dobrá je i roláda plněná špenátem, natvrdo vařenými vejci a plátky anglické, nebo uzeninou.

Závitky se musí pořádně vypéci, aby omáčka měla nějakou barvu, přece jenom u hovězího masa se dobrá omáčka udělá snáze.

doplněno 16.01.17 11:07:

Z kotlety je dobrý řízek, anebo mě vždy chutnalo srbské žebírko. To je minutka se zeleninou - paprika, cibule, rajče /lečo/.

Na houbách je kotleta, jak píšete, také vynikající.

hodnocení

0x

Závitky se dají udělat prakticky z jakéhokoliv libového masa (akorát bych jim už neříkal španělské ptáčky :) ), uměl bych si je představit třeba i z kuřecích prsou. Kotleta mi na tuto úpravu připadá jednak zbytečně "luxusní", jednak ty plátky asi budou malé a bude se do nich špatně balit.

lidus*
hodnocení

0x

Vepřové závitky, roládu, dělám v pohodě s kýty, krkovice, plecka, kotlety, kuřecí nebo krůtí se také dá udělat. Jsem líná kuchařka a většinou dělám "ptáčky" tak, že kousky masa, a vše čím bych je plnila dám do tlakáče, chuť je stejná, závitky jsou jen pokud je manžel doma a smotá si je.

Já v kuchařce z první republiky našel recept na španěláky z mletého masa. Po pár pokusech jsem se dopracoval do stádia, kdy to chutná jako ptáček , vypadá jako ptáček a jenom na skus strávníci zjistí že jde o mleté maso. To se okoření podle chuti, přidá se pár lžic škrobu aby lip drželo pohromadě. Rozválí mezi dvěma mikrotenovymi pytlíky potře hořčicí a naplní jako ptáček. Pak se tím mikrotenem zavine a vysype do hladké mouky. Osmaží že všech stran, strčí do trouby dopéct a ze šťávy a výpeku se dodělá omáčka. Do ní přidávám i zbytky vajíček okurek paprik a hořčici. Zkuste to, je to za pár korun a chutná to skvěle. :)
doplněno 16.01.17 14:25: Škrob nijak extra neřeším, jestli jde o kukuřičný nebo mám zrovna jen solamyl. Hlavně že to drží pohromadě.
lidus*

To určitě zkusím, vnučka maso nejí a mlété sní aspoň kousek. Jaký škrob dáváte? Používám v kuchyni Gustin

dam®

Zdraví všechny a Liduš obvzlášť, tomuhle způsobu přípravy špaňěláků v papiňáku říkám: "rozstřílení ptáci". *smich*

hodnocení

0x

Kdybych měla kupovat zadní, tak se nedoplatím, když je nějaké pěkné přední tak ho koupím, někdy i kližku, která se nedělí.A z vepřového jsou to jen závitky,ale není nad tu klasickou chuť z hovězího.

hodnocení

0x

Když z vepřového, pak z krčku. Řízek je dlouhý a dobře se roluje. Kosti dodají šťávě dobrou chuť. Často je dělávám právě takto, z krkovice. Peču je v troubě a ráda přidávám nakrájená rajčata.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]