Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadám hrozně- jak na akné?

Od: viktorie* odpovědí: 16 změna:

Dobrý večer.

Jmenuji se Viki a je mi 17 let. Mám velké problémy s akné. Pleť mám samé pupínky a já nevím co s tím,potřebuji se toho zbavit. Prosím poraďte nějakou účinnou mastičku nebo něco. Děkuji předem za všechny rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

2x

Doporučila bych konopnou mastičku, ale ne z technického konopí..Ten bohužel nemá potřebné léčivé látky.

A ani jednou se nenípnout!

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím. Po mnoha vyzkoušených obyč prostředcích z drogerie mi nejvíce pomohl krém Effaclar duo od La Roche-Posey. Beru ho jako malý zázrak. Mám k němu i čistící gel a oproti jiným krémům, co slibují matovat pleť a omezit pupínky, je to opravdu rozdíl. Mýdlo na svou citlivou, ekzematickou a smíšenou pleť nesnesu vůbec, jen se víc mastím.

A taky omez sladké a zkus nasadit zinek.

lm®
hodnocení

2x

Acylpirinová maska (zadejte do Googlu ),vlasové hnojivo (tablety) , oplachování pleti neslazenou neochucenou minerálkou - nechat uschnout neutírat .

vykuk*
hodnocení

2x

Ahoj Viki, nejdůležitější je, aby jsi to neviděla moc negativně a nebyla z toho zoufalá. V dospívání se tělo setkává s různými změnami, které člověka můžou dosti ovlivňovat. Mě akné nějak nezasáhlo, ale jelikož jsem nosíval delší vlasy, tak jsem zase cpal prachy do kvalitních šampónů, tonik, mastiček z býčích žláz a už nevím do čeho ještě. A nyní v dospělosti (46) už můžu s čistým svědomím říci, že to bylo na ho... Vlasy nahoře krásně prosvítaj a náměstíčko bude během dalších cca 5 let. No kamarádi toto měli třeba už po 20, ale myslím si, že to těma super přípravkama nebylo.

Chtěl jsem hlavně říci, snad jsem te nenudil, aby jsi nehledala zázračné masti. Doporučil bych ti jedině kožní lékařku a zkusit to co ti napíše a neboj se ji zeptat třeba i na nějaké bylinky nebo nálevy, které v lékárnách také mají. A neřídil bych se tím, že čím dražší, tím lepší.

Dále se začni zajímat o zdravý způsob života - strava a pohyb na čerstvém vzduchu. Ve stravě snižuj množství červeného masa, mnoho ovoce zeleniny, mléko taky vidím špatně, pít běžnou čistou vodu (né minerální, nebo hlavně né jen jeden druh a když tak střídat).

Držím palce ;)

mytrix*
hodnocení

1x

Pokud nepomáhá běžně dostupná čistící kosmetika co je na trhu a akné je silné, pak jedině návštěva kožního lékaře.

hodnocení

1x

Dobrý den Viki,

chápu Vás, musí to být opravdu nepříjemné. Určitě jste si o akné přečetla spoustu článků a tak víte jak vzniká. Jedná se o záněty mazových žláz. Při odstraňování problému je nutné se zaměřit na příčiny, neodstraňovat následky. Rádce nade mnou radí jít na kožní. To já zase Vám radit určitě nebudu. Nacpou do Vás prášky kdo ví s jakými vedlejšími účinky - neriskoval bych to. Zkuste nejdříve to, co nás od narození obklopuje - přírodu a její dary - byliny. Pro začátek např. zde: bylinkyprovsechny.cz/...

Potřebujete pročistit krev a dodržovat správnou životosprávu.

Dále se nestyďte vyhledat přírodního léčitele nebo bylináře ve Vašem okolí. Určitě Vám rád poradí nebo dokonce namíchá směs přímo na míru. Nedejte, prosím Vás, na žvásty typu: "Neblbni, to bude nějaký šarlatán, radši zajdi na kožní."Lidé si odvykli věřit v sílu přírody a to je moc špatně. Dále Vám doporučím literaturu např. od známé bylinářky Marie Treben - Zdraví z boží lékárny, kde najdete hodně užitečných rad. Dá se pořád sehnat. Tak hodně zdaru a hlavně trpělivosti! Držím pěsti! :)

hodnocení

1x

Vyčistit si játra - nějakým čajem apod.

hodnocení

0x

Dobrý večer. Já Vám doporučím navštívit kosmetičku. Ošetří Vám pleť i Vám doporučí vhodnou kosmetiku. A také se zaměřte na své stravování. Některé potraviny akné zhoršují. Není dobré konzumovat příliš sladkého, čokoláda, hodně kořeněná jídla atd. Ani návštěva kožního lékaře není od věci. Mastička, která pomohla třeba jednomu, Vám pomoci nemusí a může akné třeba i zhoršit.

majsterjoe*
hodnocení

0x

A já ti doporučím vykašli se na chemii, tedy krom chemie od kožní lékařky.

Každopádně za mě, chce to nestresovat, pít dostatek čisté vody, žádné slazené minerálky, a hodně ovoce zeleniny. Akné je problémem vnitřním a to se kosmetikou nevyléčí.

pb®
hodnocení

0x
skinoren.cz

lidus*
hodnocení

0x

Moji sestře pomohlo až druhé dítě, vyzkoušela kde co i lékaře a do 30 let měla pleť jako puberťák. Druhý porod a jako když utne.

kamillek
hodnocení

0x

Jsem taky na tom ohledně akné špatně a to mám 22 a pořád se to nejepší. Chodil jsem ke kožní ale těch předepsanch léků za nemalé peníze ( mastička co vydrží ani né 2 týdny za 350 + na zklidnění za nějakých 220kč ) a nic. Všechno co je volně prodejné jako peeling a různé masky apod. ( ať už to je nedražší značka ) tak mi nic zatím nepomohlo. Min měsíc jsem zkoušel skinoren - za nějakých 270kč a první týden to neskutečně ale neskutečně pálí potom to přestane a dokonce další měsíc jsem měl pleť bez jediné nedokonalosti ale po nějaké době jsem si na něj vytvořil "imunitu" a přestal fungovat.

Kdybych to shrnul co na mě krátkodobě fungovalo byla nějaká antibiotiková mast na pleť trošku silnější než obyč a potom ten skinoren - ale dlouhodobě nic. Přitom stravu mám si myslím hodně dobrou a čaje piju min. 1 za dva dny.

A rada co by ti mohlo fungovat - vyčistit obličej mýdlem ( vmasírovat a počkat ) a po vysušení pleti nanést modrou niveu. Ještě lepší to je kombinovat s návštěvou bazénu kde mají pární místnost v ceně - pěkně napaříš póry a potom jdeš do chlorované vody která to nádherně vyčistí a vysuší.

Takové ty věci jako mačkání, kořalky, sody apod. tak na to zapomeň - akorát dopadneš jako já že ti po tom zůstanou jizvy.

viki*
hodnocení

Všev vám moc děkuji za rady :) něco z vašich rad zkouším a pomáhá to :) ještě jednou moc děkuji

cebi
hodnocení

0x
Mně osobně pomáhá mast Pityol, je to na ekzém a akné. Je levný, má specifickou vůni, ale zabírá. Pěkně vysušuje a hojí před očima.

marfusa*
hodnocení

0x

Ryor odstraňuje akné laserem. Cenově to je v řádu stokorun.

hodnocení

0x

Vyčistit tělo zevnitř čistícími čaji a v tu dobu vhodnou dietou (nejíst smažené aj. škodlivé věci), alespoň vyčistit játra a pak ledviny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]