Nejste přihlášen/a.
Pokut si nedáte k tlačence cibuli a ocet,dali by jste si hořčici?nebo křen nebo chatní?Jak to jíte u vás?Děkuji za tip rád vyzkouším,zítra jdu do řeznictví koupím a budu ochutnávat.Mlsný Ladislav
Láďo, dej si k tlačence cokoliv, co ti šmakuje. Ovšem nějak si neumím představit tlačenku s hořčicí či křenem. To je asi to samý, jako dát si párek s cibulí a octem.
Osobně jsem pro klasiku. Cibule, ocet, malinko pepře a hlavně čerstvý, měkký vysocký chleba.
pro jenyk - To je asi to samý, jako dát si párek s cibulí a octem ... Párek v kyselém nálevu s cibulí je dost oblíbený a prodává se ( nebo se "vyrábí" po domácku ) - říká se tomu "utopenec".
No je, je. lado, nenechte se od těch konzerv tady rozhodit.
Já jím také ráda s cibulí a octem, ale když mám chuť, a nechce se mi do sklepa pro cibuli, tak si klidně na plátek chleba položím tlačenku a pomažu hořčicí.
Vždyť je to pořád jenom vepřové maso.
A nyní pro jedince stižené lenorou. Částečnou. Uvařím oloupané brambory, scedím, přidám kousek sádla, na kostky nakrájenou tláču /zcela stačí jeden tenší plátek, jenom na ovonění/, pokrájené kysané zelí a zamíchám. Teplý oběd pro jedince rychlý a jedlý.
Pokud zbydou knedlíky, lze to samé udělat i s houskovými, bramborovými. Tady ale mám ráda ten knedlíček přece jenom trošku opéci do křupava.
Když je člověk sám, nemusí hned nahřívat troubu a péci kilo a půl masa.
Promon, neopisovala jsem, jenom jsem déle psala a je vidět, že to samé.
Vy jste k nám asi včera večer koukal do okna, mlsný Ladislave! My jsme totiž měli tlačenkou k večeři. Řezník v sousedním městysi dělá velice dobrou, hodně libovou, bez křupek. A správně ochucenou. Tak jsem ji po delší době zase jednou koupila.
Nakrájím ji na kostky, v míse opepřím, osolím, posypu nadrobno nakrájenou cibulkou. Zaliji nálevem z vody, trošky octa a trošky cukru, aby to bylo takové navinulé. Dobré je zalít to asi 15 minut před konzumací, aby se chutě pěkně propojily. Pak rozdělím na porce. K tomu měkký chleba.
Stejně se občas nechá připravit měkký salám /nejlíp gothaj/, nebo špekáčky. K tlačence hořčici ani křen nejíme.
To si schováváme k ovaru. Na silvestra jsme měli vařené koleno, křen a hořčici. Bylo to prima.
Znám lidi, kteří rádi hořčici k jitrnici. Manžel se zase kdysi naučil sousta jitrnice namočit před vložením do úst v misce s 8 % octem. Prý mu to chutná. Já to nedělám.
Prostě: co lidí, to chutí. A jak praví klasik: "proti gustu žádný dišputát". Tak to jezte tak, jak Vám to chutná. Hlavní je vybrat si opravdu dobrou tlačenku. Vím, že se to občas nevyvede, pokud už člověk nemá odzkoušeného řezníka. Nejlepší by byla z domácí zabíjačky, ale kde ji brát? Tak dobrou chuť! Jaga.
Hořčici nee, to slyším prvně, my jíme tlačenku s cibulí a octem
jako díte jsem byla na prázdninách u tety, upekla sekanou a nutila mi k tomu sladký makovaný rohlík, dodnes si pamatuji ten šok pro mne.
Dobrý den, v grotesce Bohouš nechtěl pan Menšík hořčici k tlačence, ale jenom k těm kůžičkám, které původně nesnědl (ovšem, Bohoušek ano). A jinak, já klasika - ocet a cibulka. Zdravím!
To ano,jenomže proto,že už host (Menšík) nemohl to další kvantum jídla pozřít.Ta hořčice byla pojata tak,aby to lépe klouzalo do krku
Tak jsem se rozesmála,že jsem zapomněla odpovědět.
Tlačenku mám ráda,cca jednou za čtvrt roku(drůbeží).Jím jí pouze s kouskem čerstvého chleba.
Osobně ne ale setkal jsem se již s tímto a pak to vyzkoušel ,ale většinou ji jím s chlebem -v práci kdy není tolik času a ani možnost naložit na talíř a cibulku a ocet... ale také takto občas jitrničku ,buřta nebo gothaj.Křen ke klobáse buřtu ovaru.. Čatní vůbec k ničemu nepoužíváme neoslovilo nás takže není v jídelníčku
Jiank využuju doatazu na tláču s hořčicí a vložím svůj dotaz! Co říkáte na topinku s marmeládou? Normálně udělaná topinka ale místo posolit a počesnekovat (příp,další slané úprav potřít džemem či marmoškou,příp s medem?
Zkuste jitrnici s hořčicí a pochutnáte si. U tlačenky mě to zatím nenapadlo, ale určitě to jde taky.
Křen mi chutná spíš k tučnému a rozpečenému ovaru. Ke studenému jídlu moc dobrý není.
Čatni je přece spíš omáčka na přílohu, na rýži, na nudle. Ta by se taky neměla jíst za studena. A rýže či vařené nudle jako příloha k tlačence? No v tom případě vám přeji dobrou chuť.
Špekům zdar.
Jedině cibuli,ocet,pepř a dobrý čerstvý chleba! No přiznám,že si manžel občas bere do práce tence nakrájenou tlačenku mezi chleby a ty si tedy opravdu natře hořčicí a není to rovněž špatné. :--)) Hold ,,100 lidí, 100 chutí,,!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.