Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jíte k tlačence hořčici?

Od: lada1® odpovědí: 33 změna:

Pokut si nedáte k tlačence cibuli a ocet,dali by jste si hořčici?nebo křen nebo chatní?Jak to jíte u vás?Děkuji za tip rád vyzkouším,zítra jdu do řeznictví koupím a budu ochutnávat.Mlsný Ladislav

 

 

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar jenyk

Láďo, dej si k tlačence cokoliv, co ti šmakuje. Ovšem nějak si neumím představit tlačenku s hořčicí či křenem. To je asi to samý, jako dát si párek s cibulí a octem.

Osobně jsem pro klasiku. Cibule, ocet, malinko pepře a hlavně čerstvý, měkký vysocký chleba.

alten*

pro jenyk - To je asi to samý, jako dát si párek s cibulí a octem ... Párek v kyselém nálevu s cibulí je dost oblíbený a prodává se ( nebo se "vyrábí" po domácku ) - říká se tomu "utopenec".

Ovšem utopenec je špekáček a ne párek.

alten*

To je sice pravda, ale lze použít i párek ( prakticky vyzkoušeno - chutná ) a při dnešní kvalitě prodáváných uzenin je rozdíl mezi párkem a špekáčkem mnohdy velmi diskutabilní (obvykle převládají různé náhražky místo kvalitního masa, bez ohledu na to, zda se jedná o špekáček, či párek).

 

hodnocení

2x
avatar promon

Tlačenku s hořčicí jím vcelku běžně. Nevidím na tom nic divného - vždyť je to vepřové - a ovar s hořčicí si dává kdekdo. Ale stejně tak si dám s cibulí a octem.

 

pohanka*
hodnocení

2x

No je, je. lado, nenechte se od těch konzerv tady rozhodit.

Já jím také ráda s cibulí a octem, ale když mám chuť, a nechce se mi do sklepa pro cibuli, tak si klidně na plátek chleba položím tlačenku a pomažu hořčicí.

Vždyť je to pořád jenom vepřové maso.

A nyní pro jedince stižené lenorou. Částečnou. Uvařím oloupané brambory, scedím, přidám kousek sádla, na kostky nakrájenou tláču /zcela stačí jeden tenší plátek, jenom na ovonění/, pokrájené kysané zelí a zamíchám. Teplý oběd pro jedince rychlý a jedlý.

Pokud zbydou knedlíky, lze to samé udělat i s houskovými, bramborovými. Tady ale mám ráda ten knedlíček přece jenom trošku opéci do křupava.

Když je člověk sám, nemusí hned nahřívat troubu a péci kilo a půl masa.

Promon, neopisovala jsem, jenom jsem déle psala a je vidět, že to samé.

13.01.17 21:09

*palec*mňam

 

hodnocení

2x
avatar babajaga

Vy jste k nám asi včera večer koukal do okna, mlsný Ladislave! :-D My jsme totiž měli tlačenkou k večeři. Řezník v sousedním městysi dělá velice dobrou, hodně libovou, bez křupek. A správně ochucenou. Tak jsem ji po delší době zase jednou koupila.

Nakrájím ji na kostky, v míse opepřím, osolím, posypu nadrobno nakrájenou cibulkou. Zaliji nálevem z vody, trošky octa a trošky cukru, aby to bylo takové navinulé. Dobré je zalít to asi 15 minut před konzumací, aby se chutě pěkně propojily. Pak rozdělím na porce. K tomu měkký chleba.

Stejně se občas nechá připravit měkký salám /nejlíp gothaj/, nebo špekáčky. K tlačence hořčici ani křen nejíme.

To si schováváme k ovaru. Na silvestra jsme měli vařené koleno, křen a hořčici. Bylo to prima.

Znám lidi, kteří rádi hořčici k jitrnici. Manžel se zase kdysi naučil sousta jitrnice namočit před vložením do úst v misce s 8 % octem. Prý mu to chutná. Já to nedělám.

Prostě: co lidí, to chutí. A jak praví klasik: "proti gustu žádný dišputát". Tak to jezte tak, jak Vám to chutná. Hlavní je vybrat si opravdu dobrou tlačenku. Vím, že se to občas nevyvede, pokud už člověk nemá odzkoušeného řezníka. Nejlepší by byla z domácí zabíjačky, ale kde ji brát? *nevi* Tak dobrou chuť! Jaga.

pohanka*

Dobrý nápad pokrájet uvedené příklady na kostky, promíchat a nechat uležet. Asi to tak budu dělat.

 

pt®
hodnocení

1x

ano, klidně si dám k tlačence hořčici, ale také klidně kečup, chutě máme různé...*klik*

 

hoststary*
hodnocení

1x

Blázen chodí po ústavní zahradě a se zájmem pozoruje pracujícího zahradníka a ptá se ho:

"Co to děláte?"

"Dávám hnůj na jahody" odpoví zahradník.

"Hnůůůůj na jahody? Já si dávám na jahody cukr a šlehačku, ale to víte, já jsem blázen".

 

 

hodnocení

0x
avatar maky

Hořčici nee, to slyším prvně, my jíme tlačenku s cibulí a octem :)


doplněno 13.01.17 16:56:

jako díte jsem byla na prázdninách u tety, upekla sekanou a nutila mi k tomu sladký makovaný rohlík, dodnes si pamatuji ten šok pro mne.

hodnocení

Ve filmu Bohouš chtěl k tlačence hořčici.

ben®

Dobrý den, v grotesce Bohouš nechtěl pan Menšík hořčici k tlačence, ale jenom k těm kůžičkám, které původně nesnědl (ovšem, Bohoušek ano). A jinak, já klasika - ocet a cibulka. Zdravím!

*smich*

To ano,jenomže proto,že už host (Menšík) nemohl to další kvantum jídla pozřít.Ta hořčice byla pojata tak,aby to lépe klouzalo do krku *smich*



doplněno 13.01.17 17:24:

Tak jsem se rozesmála,že jsem zapomněla odpovědět.

Tlačenku mám ráda,cca jednou za čtvrt roku(drůbeží).Jím jí pouze s kouskem čerstvého chleba.

 

hodnocení

0x
avatar gamapolis

Dobrý den. Jenyk to píše správně. Pokud Vám to bude chutnat, tak si to klidně dejte. U nás ji všichni jíme jen s cibulí a octem. Ale jedl jsem tlačenku i jen tak, s chlebem.

 

tip
hodnocení

0x

Já jím tlačenku s chlebem a plátky česneku.

 

hodnocení

0x
avatar diesel

Osobně ne ale setkal jsem se již s tímto a pak to vyzkoušel ,ale většinou ji jím s chlebem -v práci kdy není tolik času a ani možnost naložit na talíř a cibulku a ocet... ale také takto občas jitrničku ,buřta nebo gothaj.Křen ke klobáse buřtu ovaru.. Čatní vůbec k ničemu nepoužíváme neoslovilo nás takže není v jídelníčku


doplněno 13.01.17 22:08:

Jiank využuju doatazu na tláču s hořčicí a vložím svůj dotaz! Co říkáte na topinku s marmeládou? Normálně udělaná topinka ale místo posolit a počesnekovat (příp,další slané úprav potřít džemem či marmoškou,příp s medem?

 

bruter*
hodnocení

0x

Zkus třeba držťkovou polévku a k tomu přikusuj buchtu se švestkama.To je žrádlo.

alten*

Klasika - sladká povidlová omáčka ( švestková povidla s hřebíčkem) a uzené maso plus bramborový knedlík.( Já to nemusím, mám raději slanou chuť - knedlo, vepřo, zelo).

 

hodnocení

0x
avatar h0nz490
Nene, jen ocet a cibule.

 

klus
hodnocení

0x

Můj děda jí zásadně tlačenku s makovou buchtou, nechápu, ale je to fakt.

 

hodnocení

0x

Pokud chutná, tak proč ne... Já si obvykle dávám tlačenku s cibulí, ocet z červeného vína a bohatě sypu chilli.

 

bbbb
hodnocení

0x
Znamej nasich dokonce tvrdil ze smazil tlacenku v trojobalu a ted jsem zvedavej na vase reakce.udajne se nerozpadla ale moc mu neverim.

 

figurek*
hodnocení

0x

Zkuste jitrnici s hořčicí a pochutnáte si. U tlačenky mě to zatím nenapadlo, ale určitě to jde taky.

Křen mi chutná spíš k tučnému a rozpečenému ovaru. Ke studenému jídlu moc dobrý není.

Čatni je přece spíš omáčka na přílohu, na rýži, na nudle. Ta by se taky neměla jíst za studena. A rýže či vařené nudle jako příloha k tlačence? No v tom případě vám přeji dobrou chuť. *palec*

Špekům zdar. *pivo*

 

hodnocení

0x
avatar aja1946

Někdo to jí, ale nedovedu si to představit, není nad tlačenku posypanou cibulí a trochu octem.

 

xaver
hodnocení

0x

Tlačenka dobrá, dobře ochucená se jí bez příloh, jen tak. Přece tu chuť masa není třeba přebíjet.

 

hodnocení

0x
avatar ruze

Jedině cibuli,ocet,pepř a dobrý čerstvý chleba! No přiznám,že si manžel občas bere do práce tence nakrájenou tlačenku mezi chleby a ty si tedy opravdu natře hořčicí a není to rovněž špatné. :--)) Hold ,,100 lidí, 100 chutí,,!

 

lidus*
hodnocení

0x

Mám ráda vepřovou tlačenku jen plátek na chleba, manžel si dává ocet a cibuli. Kamarád si dává na tlačenku kečup.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Já si nechávám tlačenku nakrájet na tenko jako salám. A pak ji mám ráda v housce. ;)

 

rasekvasek*
hodnocení

0x

Zkuste to třeba s marmeládou,třeba vám to bude chutnat.:-D

 

ronyx*
hodnocení

0x

Tlačenku jedině s hořčicí, někdy s chlebem, někdy s rohlíkem (podle toho, co je zrovna doma). Ocet doma sice mám taky, ale používám ho pro technické účely. Dělat si k tlačence ocet a krájet cibuli dá moc práce a trvá moc dlouho - to by mne zatím přešel hlad. :-P

 

jcc
hodnocení

0x
No a ja si ju davam s horcici a cibuli. Mamka to tak jidavala a zachutnalo mne to vic nez s octem (kdyz jsem byl jeste maly), takze od te doby to jim takhle. :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]