Majoneza převážně z vody?

Od: Datum: 09.01.17 18:25 odpovědí: 5 změna: 12.01.17 07:38

Dobrý den, mám tu lahvičku majonezy, co je divný je to, že když se podívám na složení, tak -"emulgováno s obsahem tuku 39%:Složení:pitná voda, řepkový olej, vaječné žloutky, zahušťovadlo:xantánová guma

Já když udělám majonézu, tak musím mít skoro celou z oleje, řepkového, protože když bych tam dal hodně vody, tak je hrozně moc řídká.

Moje otázka tedy zní, co způsobuje to, že přesto, že je majoneza převážně z vody, tak je krásně hutná(hustá) a ne řídká. Je to tím zahušťovadlem xantánová guma?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 09.01.17 18:28
avatar
A kde jste vyčetl, že je v ní velké množství vody?
Aha, omlouvám se, nevěděl jsem že to lze vyčíst z pořadí :)
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.01.17 23:58
avatar

No, přece ten škrob a guma.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: majoneza
Datum: 10.01.17 00:45

jaký škrob máš prosím na mysli?

Od: wamp®
Datum: 11.01.17 10:52
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.01.17 07:38
avatar

Kdo někdy vařil škrob na prádlo, ví, proč je voda na prvním místě v pořadí surovin. 3l vody a 1 dcl škrobu. Škrob bez vody nemůže existovat a voda bez škrobu nemůže plnit požadovanou funkci.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.