Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám tu lahvičku majonezy, co je divný je to, že když se podívám na složení, tak -"emulgováno s obsahem tuku 39%:Složení:pitná voda, řepkový olej, vaječné žloutky, zahušťovadlo:xantánová guma
Já když udělám majonézu, tak musím mít skoro celou z oleje, řepkového, protože když bych tam dal hodně vody, tak je hrozně moc řídká.
Moje otázka tedy zní, co způsobuje to, že přesto, že je majoneza převážně z vody, tak je krásně hutná(hustá) a ne řídká. Je to tím zahušťovadlem xantánová guma?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.