Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majoneza převážně z vody?

Od: majoneza odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám tu lahvičku majonezy, co je divný je to, že když se podívám na složení, tak -"emulgováno s obsahem tuku 39%:Složení:pitná voda, řepkový olej, vaječné žloutky, zahušťovadlo:xantánová guma

Já když udělám majonézu, tak musím mít skoro celou z oleje, řepkového, protože když bych tam dal hodně vody, tak je hrozně moc řídká.

Moje otázka tedy zní, co způsobuje to, že přesto, že je majoneza převážně z vody, tak je krásně hutná(hustá) a ne řídká. Je to tím zahušťovadlem xantánová guma?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No, přece ten škrob a guma.

majoneza
hodnocení

jaký škrob máš prosím na mysli?

Tenhle škrob : zpravy.e15.cz/...

hodnocení

0x
A kde jste vyčetl, že je v ní velké množství vody?
Aha, omlouvám se, nevěděl jsem že to lze vyčíst z pořadí :)

hodnocení

0x

Kdo někdy vařil škrob na prádlo, ví, proč je voda na prvním místě v pořadí surovin. 3l vody a 1 dcl škrobu. Škrob bez vody nemůže existovat a voda bez škrobu nemůže plnit požadovanou funkci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]