Ahoj, má tady někdo zkušenost s porcelánovou korunkou? Když mi bylo 7 ulomila se mi půlka zubu (zrovna 1 nahoře). Bála jsem se zubařů, takže mi zub umřel a poté jsem s ním byla na operaci, kde mi ho vyplnili a dodělali. Poté jsem měla několik let rovnátka. Před 2 měsícema mi je sundali a ten zub byl šedivý. Nyní zubařka pracuje na porcelánové korunce, už ho mám zbroušený, příští týden mě čeká zkouška a výběr odstínů a ten další týden mi ho bude přidělávat. Ale mám strach, že to bude vypadat nepřirozeně, vím, že zubařka to dělá pořád, že zvládne vybrat ten správný odstín a tak, ale i tak se bojím, že to bude vypadat blbě, navíc je to prostě zub, který jde pořád vidět. Těším se na to, že se po 8 letech budu moci normálně usmívat a normálně mluvit... Máte s tím tedy někdo zkušenost? Děkuji
Pokud je zubařka zkušená, tak se vůbec nebojte ! Určitě vybere odstín takový, že nebude rozeznatelný od ostatních zubů. Vím, když to dělali mě, tak měla takový vzorník odstínů a ten přikládala k mým zubům, aby to co nejvíce trefila. Povedlo se.
Nebojte se. Mám porcelánovou korunku a vypadá to suprově, nikdo by nepoznal, že to není můj zub. Jsem moc ráda, že jsem se k tomu odhodlala (taky se bojím zubařů).
hacek*
Teda porcelán je zbytečne drahej, já mám keramickej a je krasnej bilej a taky k nerozeznáni za polovični cenu
doplněno 18.01.17 17:46:
Kdyz si nechate vybelit ty zlutáky, bude to uplneOK, ale jinak to zadna hruza neni. Kolik ta paráda nakonec stala?
Mně zubař přikládal k zubům kartičky s jednotlivými odstíny bílé /mají čísla /, až jsme se společně shodli na jedné. Na tohle mi dovolil slézt z křesla a posuzovali jsme to u okna se zrcátkem.
Podle mě je to krása, pokud se na to člověk vyloženě nezaměří, tak si ničeho nevšimne. Já znám holku, které je přes 30 a dlouhá léta měla porcelánovou korunku na jedničce, měla ji hrozně matnou oproti ostatním zubům, jednou jsem si sama pro sebe říkala, že by to chtělo vyměnit a tuhle jsem ji potkala - málem jsem padla, její zubař to vyřešil tak, že už nemá divnou jen tu 1, ale i další 1 a obě 2. Vypadá to hrozně, to vaše zuby jsou oproti ní perfektní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.