Nejste přihlášen/a.
Existuje něco jako tenderizer pro maso jako je Kuře, Kachna, Krůta apod? Aby bylo možné propíchnout i když uvnitř jsou kosti. Aby maso zkřehlo, lépe a rychleji se propeklo a aby se koření dostalo dovnitř. Spíš než nože nějaké jehličky nebo něco podobného, které by se přizpůsobily tomu tvaru, např. stehnu, křídlu, apod. Jinak na klasické maso jsem si objednal tady a tady, ale chtěl bych něco na to kuře.
Jedině, že byste tu drůbež vykostil (zrovna jako je vykostěné vepřové či hovězí). Anebo prostě propíchat vidlicí. Kupované drůbeží maso je stejně až nadměrně měkké, ale ani to domácí rozhodně nelze srovnávat s masem dobytka, co se týče tuhosti.
Maso je dobré naložit. Jinak počítejte s tím, že nejlepší kuřecí maso je z doma vychovaného masného kohoutka, ne brojlera. Mj. obsahuje dost kližku a nemá suchá prsa (brojleři, zvlášť ti obchodní, mají sice maso vodnatější, ale jinak je vlastně suché).
Mám ten PRESTO a jsem s ním spokojená.
Drůbeží maso ale není třeba narušovat, jak už kolegyně psala. Maso je křehčí, měkčí, než hovězí nebo vepřové a tak tato úprava není nutná. Pokud si připravíte marinádu a necháte v ní maso do rána, do drůbežího masa pronikne i tak velmi snadno, není třeba maso narušovat. U hovězího je to jiné, je tužší a je potřeba ho napíchat, než jej budu marinovat. Jaga.
Drůbež bych tedy nepropichovala. /aby z kuřecího masa nebyla následně kaše/.
Tenderizer se používá hlavně na maso z tužší svaloviny než je drůbeží..tam je dobré tu svalovinu trochu narušit a zkřehčit .Osobně bych to na drůbeží maso nepoužívala...vemte si třeba, že když kuřecí prsa naklepu hřbetem ruky naprosto stačí ... a chuť koření mu dodám tím, že ho do něj naložím... To je můj osobní názor, jistěže se jím nemusíte řídit.
Jinak je tu malý tenderizer, který byste třeba mohl použít na drůbež pečenou vcelku...
U nás doma se nám nikdy nepovede, aby sůl byla až hluboko do kuřete (nebo kapra, kteréhp jsem dneska jedl). Do restaurací chodím málokdy ale nedávno jsem jedl kuřecí prsa (nevím v čím byly okořeněny) a byly tak krásně šťavnaté uvnitř, úplně prostoupené jakousí záhadnou lehce pikantní omáčkou. Taky bych to tak chtěl umět.
To, co popisujete, že byste chtěl u masa, pak stačí, když večer před obědem nebo ráíno před večeří, stačí, když maso naložíte . Olej + nějaké koření a nechat proležet. Pak na ohni, pánvi, grilu vysoký stupeň teploty a rychle. 2 3 minuty z každé strany a stačí. Když je bez kosti. Když je s kostí, celé, pak v troubě na 180 nějakých 45 minut by mělo stačit. Je to věcí chutí. Já jsem všechny ta propichovátka vyhodila. Maso mi přišlo jako sečka. Mám ráda chuť masa. Kuře má chutnat jako kuře a ryba má chtnat jako ryba. Tu je ptřeba nasolit cca nejméně 2 hod před úpravou. Pak líznout a když je poztřeba, tak přísolit. Nemám ráda, když se mnoho chutí pere s chutí kvalitního masa.
Naložený kuřecí řízek z prsou? Jasněže jo. Stejk ze stehna, o několik vteřin déle. Jinak je to suché.
skutečně stačí jen 2-3 minuty zprudka opékat na pánvi kuřecí maso? To je myšleno nějaké malé kousky tenké, aby to nebylo uvnitř syrové ne?
Řízek z kupovaného kuřete snad ano, ale celé domácí kuře dělám klidně 3 hodiny na 170°C... Potom je ale opravdu krásně propečené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.