Červeně zbarvené kachní maso

Od: Datum: 30.12.16 16:09 odpovědí: 4 změna: 31.12.16 00:26

co znamená, když je kachní maso zbarvené do červene, až do purpurova? Může i takovou barvu mít krev? Je to u kostí, sytost celkem vysoká, jako fialový fix


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 30.12.16 16:21
avatar

Může být špatně vykrvené; některá plemena kachen ale mohou mít maso blízké k divočině.


doplněno 30.12.16 22:08:

A jaké kuřecí maso máte na mysli? Pokud máte domácí kuře, zvlášť některého tradičního plemene (tedy určitě ne brojlera), má maso tmavší barvu a i krev na něm vypadá jinak než na bílém. Obecně zvlášť stehna bývají tmavší, až dohněda.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dam®
Datum: 30.12.16 16:42

Je taky dost velký rozdíl jestli měly volný výběh a přirozené krmení nebo průmyslová výroba, kdy je maso světlejší.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jarina
Datum: 30.12.16 21:47

o "běžné maso" mi nejde, ale zajímá mě ta "zabarvená část masa", která se mi zdá abnormálně do červenofialova.

Takže opravdu to je způsobené krví, která zbarví maso výrazněji než třeba kuřecí (to je jen do červena)?

Od: balzerka
Datum: 31.12.16 00:26

Kačeny mají obecně červené maso, ale jestli je tam místo s fialovou barvou, může to být modřina od nějakého úderu, který kačena schytala ještě zaživa.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.