Nejste přihlášen/a.
Přijde mi velká návštěva, dělala jsem 3 druhy omajdy - koprovou, houbovou a křenovou...Uz při dodělávání se mi tyto smetanové omáčky chytaly na dno hrnce.
Ohřívat je budu až zitra a ted poraďte jak - aby se mi nechytly a aby byly přihřáté přibližně všechny najednou. Napadlo mne, dat plech s vodou do trouby a na něj postavit, ale to se mi hodne přihřejí i hrnce...anebo prostě ohřát na plotně a míchat jak šílenec- nechat dole prostě trochu chytnout?
Mikrovlnka a ohřívání po trochách nepřipadá v úvahu...
Moc děkuji za nápady.
A co ne po trochách, ale ve skleněných mísách (máte-li nějaké) pokaždé jedna omáčka, tzn. natřikrát? V té mikrovlnce?
Jinak ta trouba mě napadla jako první, můžete-li do ní dát hrnce
Míchat jako šílenec bych nechtěla, vím, že u velké návštěvy je hrdinství dělat jednu věc na plotně. Tu musíte pozdravit, tu něco poradit, tu něco vyslechnout - mně by se přípálily
Myslím, že jste nezvolila dobře, tyto omáčky se připalují a sráží. Ale možná to bylo na přání a domluvě s hosty. Jak píší již výše, ohřev bude nejlepší v troubě, ve vodní lázni. Rozpálila bych troubu i vodní lázeň, a kastrolky vložila do vytopeného, aby se omajdy ohřály co nejdříve, občas promíchat.. Protože jak budete ohřívat ještě přílohy? Vypadá to na knedlíky nějaké maso, či uzené, vejce.
Příště udělat něco v troubě na pekáči, kde se nemusí moc míchat a peče se samo.
.
obcas pouzivam pomaly hrnec na udrzeni horkych veci. Ja bych ty omacky normalne na slabem plameni ohrala nez prijde ta navsteva a tesne pred podavanim bych to na minutu dve jeste dohrala. Do trouby TEPLE, ne rozpalene, bych dala ty talire, aby byly prijemne teple. Ale mozna mate prostreny stul vcetne taliru. Jinak nestresovat, ona ta navsteva par minut muze pockat nez se to dohreje. Hlavne at maji co pit a pak jim cas utece povidanim. At se vam vse vydari
Tak jsem vse nakonec normalne ohrala na kamnech, nakonec se omacky ani moc neprichytily, ale teda musela jsem opravdu hodne michat drevenymi vareckami...Knedliky jsem klasicky dohrivala na paracku ve velkem hrnci, ty byly absolutne bez problemu. Nechtela jsem delat maso v troube, protoze jsme ze svatku takovych jidel prejedeni a proto jsem zvolila omacky, coz byla nakonec, jak se ukazalo, dobra volba.
Mili radcove, moc dekuji za rady a hezkeho Silvestra.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.