Jak ohřát 3 druhy omáčky najednou

Od: Datum: 29.12.16 12:40 odpovědí: 6 změna: 31.12.16 07:18

Přijde mi velká návštěva, dělala jsem 3 druhy omajdy - koprovou, houbovou a křenovou...Uz při dodělávání se mi tyto smetanové omáčky chytaly na dno hrnce.

Ohřívat je budu až zitra a ted poraďte jak - aby se mi nechytly a aby byly přihřáté přibližně všechny najednou. Napadlo mne, dat plech s vodou do trouby a na něj postavit, ale to se mi hodne přihřejí i hrnce...anebo prostě ohřát na plotně a míchat jak šílenec- nechat dole prostě trochu chytnout?

Mikrovlnka a ohřívání po trochách nepřipadá v úvahu...

Moc děkuji za nápady.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 29.12.16 12:44
avatar

A co ne po trochách, ale ve skleněných mísách (máte-li nějaké) pokaždé jedna omáčka, tzn. natřikrát? V té mikrovlnce?

Jinak ta trouba mě napadla jako první, můžete-li do ní dát hrnce

Míchat jako šílenec bych nechtěla, vím, že u velké návštěvy je hrdinství dělat jednu věc na plotně. Tu musíte pozdravit, tu něco poradit, tu něco vyslechnout - mně by se přípálily

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.12.16 12:44
avatar

Vodní lázeň v troubě by byla asi nejlepší – ale na tom plechu hrnce něčím podložte, aby na něm nestály celým dnem.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: gkbc
Datum: 29.12.16 12:55
Proč ne mikrovlnka? Jinak bych to ohrala na vodní lázni - když to na te horké vodě necháte ležet, tak to vydrží teplé než ohrejete zbylé dvě.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.12.16 13:42
avatar

Myslím, že jste nezvolila dobře, tyto omáčky se připalují a sráží. Ale možná to bylo na přání a domluvě s hosty. Jak píší již výše, ohřev bude nejlepší v troubě, ve vodní lázni. Rozpálila bych troubu i vodní lázeň, a kastrolky vložila do vytopeného, aby se omajdy ohřály co nejdříve, občas promíchat.. Protože jak budete ohřívat ještě přílohy? Vypadá to na knedlíky nějaké maso, či uzené, vejce.

Příště udělat něco v troubě na pekáči, kde se nemusí moc míchat a peče se samo.:)

.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.12.16 16:40
avatar

obcas pouzivam pomaly hrnec na udrzeni horkych veci. Ja bych ty omacky normalne na slabem plameni ohrala nez prijde ta navsteva a tesne pred podavanim bych to na minutu dve jeste dohrala. Do trouby TEPLE, ne rozpalene, bych dala ty talire, aby byly prijemne teple. Ale mozna mate prostreny stul vcetne taliru. Jinak nestresovat, ona ta navsteva par minut muze pockat nez se to dohreje. Hlavne at maji co pit a pak jim cas utece povidanim. At se vam vse vydari

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 31.12.16 07:18

Tak jsem vse nakonec normalne ohrala na kamnech, nakonec se omacky ani moc neprichytily, ale teda musela jsem opravdu hodne michat drevenymi vareckami...Knedliky jsem klasicky dohrivala na paracku ve velkem hrnci, ty byly absolutne bez problemu. Nechtela jsem delat maso v troube, protoze jsme ze svatku takovych jidel prejedeni a proto jsem zvolila omacky, coz byla nakonec, jak se ukazalo, dobra volba.

Mili radcove, moc dekuji za rady a hezkeho Silvestra.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.