Nejste přihlášen/a.
Nevíte prosím vás někdo jak na akné? Strašně mě to trápí, mám to vždycky přechodně, ale teď to mám už měsíc v kuse a nechce to zmizet, mám to i nad okem, takže mám to oko úplně zmáčklé a menší tím. Nevíte prosím, jak by se toho dalo zbavit?
Zdravím,
mně pomohlo překopání jídelníčku. Vyházet limonády, sladkosti, brambůrky, junk food, tučná jídla (já vyřadila i maso, ale nemusíte, pokud bude připraveno "zdravě"). Samozřejmě nechlastat alkohol a nekouřit.
Přejít na obyčejnou vodu z vodovodu (já ji míchám s koloidním stříbrem o koncentraci 15 ppm), zeleninu, ovoce, rýži, brambory... A voilà, po jebácích ani stopy (btw. neužívám HA a ani nechci, ta taky prý dokáže pěkně zmršit organismus).
Semtam jeden uher vyraší, ale to zpravidla bývá pouze ve dnech periody, jinak nevylejzaj. Pleť čistím obyč. vodou, příp. intimními mycími emulzemi (Lactacyd aj.), a omáznu dětským olejíčkem Sypsi, příp. nějakým bio olejem Šípkový, Meruňkový, Arganový, Konopný, bez parfemace a chemie. Má pleť akné-přípravky z drogerie zásadně odmítá, hned se osypu, pálí to.
Vynechat cukry, bílou mouku, živočišné tuky. Jíst zeleninu a oranžové ovoce, klíčky, ořechy, kvasnice. Tím zajistíte A vitamin a zinek. Někdy se doporučují ryby, ale někdo na ně právě reaguje pupínky. Sladké se mlsá při nervozitě, tudíž srovnat psychiku. Někomu pomůže horské slunko n. solárko. Ale opatrně a krátce. Hormony to určitě hodně ovlivňují...
Sklony k akné mají lidé s nedostatkem železa. Takže jíst listovou zeleninu, špenát a maso. Železa nás zbavuje přemíra mléčné stravy.
Já jsem chodil cca rok co měsíc na kosmetiku. Paní mi vymačkala beďary, přejela obličej laserem a udělala pleťovou masku. Ty ošklivé beďary úplně vymizely a už se více neobjevily. Akorát nevím, zda-li to bylo díky kosmetice, nebo se akné
přestěhovalo na mladší oběť. Jinak samozřejmě správná životospráva má blahodárný účinek nejen na akné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.