Jak připravit kávu?

Od: Datum: 25.12.16 16:44 odpovědí: 7 změna: 06.01.17 23:36

Mám italskou konvičku na kávu, ale výsledná káva je nakonec strašně hořko-kyselá, nedá se to pít. Pokud kávu připravím tak jak normálně -> zaleju horkou vodou, tak je lahodná. Nevíte proč je káva z konvičky tak hnusná a jak ji udělat dobrou? Kávu používám tchibo standart.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mot
Datum: 25.12.16 16:53
treba tahle kava neni dobra na pripravu v mokka konvicce. zkuste jinou...
Ohodnoceno: 1x
 
Od: wamp®
Datum: 25.12.16 17:12
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.12.16 17:13
avatar

Dobrý den. Jak bylo zmíněno, zřejmě se nehodí na přípravu do té konvičky. Já jsem si asi před dvěma lety pořídil espresovač. S velkou slávou jsem tam napěchoval kávu, kterou jsem si dělal jako turka. Výsledkem byl hnus. Teď kupuji třeba z Lidlu kávu v plechovce tuším za 60 korun 250g a je dobrá. Ale udělaná jako turek- žádná sláva. Zkuste nějakou jinou a a tu co máte teď, si připravujte jen přelitou vodou jako doposud. Mimochodem, ten Vámi zmiňovaný Tchibo standart mě taky chutnal jako turek, ale z espresovače to dobré nebylo. Zkoušel jsem jich spoustu. Třeba se i poraďte ve spec. prodejně, jaká se na to hodí, i když ani ta Vám nemusí chutnat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.12.16 17:55
avatar

A co do konvičky zkusit dát opravdu kávu a ne tohle, co tam dáváte.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.12.16 18:10

Dnes jsou běžně dostupné prodejny s kvalitní kávou na váhu. Kupte si (třeba i přes internet) z pražírny a pokud možno si opatřete mlýnek na kávu, zrna umelte těsně před přípravou a věřím, že budete nejen vy velmi mile překvapeni vůní i chutí.

My kupujeme 100% Arabicu jako Santos, Irish cream, Baileys...manželka má ráda s pomerančovou příchutí, které mě nesedí. Zásadně nekupujeme kávu v supermarketech.

PS : Ta "lepší" káva vás příjde kolem 55 - 65 Kč na 100g, ale kvalita neporovnatelná. Stroj za špatnou chuť nemůže.


doplněno 30.12.16 22:16:

PS : Krom toho my na jednu kávu denně nepoužíváme žádný stroj, ale koupili jsme ji džezvu. Při přípravě krásně provoní byt. Snadné a bez zbytečného čištění čehokoliv. Jen Džezvu opláchnout.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vernon
Datum: 28.12.16 09:36
Tak ano, chce to kvalitní směs. A i naučit se vařit mocca kávu, není to tak jednoduché a poprvé se to nepovede skoro nikdy. Většinou je káva přepálená a hořká.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: matyas
Datum: 06.01.17 23:36
Dobrý večer, trochu později ale přece jen zkusím poradit. Jsem Barista a káva je moje profese, tudíš by vám rada mohla k něčemu být. Zakladem dobre kávy do moka konvičky je samozřejmě kvalitní káva, tudíš proto tu co používáte vy, bych vám moc nedoporučoval. Tento typ kávy v moka expressu je vazne pro špičkové ,,kavarniky " - káva z ní je silná! Záleží dokonce také na kvalitě konvičky - nejlepší je hliníková od firmy Bialetti, porcelánová je celkem k ničemu... Další věc je aby jste kávu neprepalily, nebo už dokonce nesypali druh kávy který je pražený málo nebo dokonce až příliš. Je asi 15 stupnu pražení kávy... Nejlepší je ten 4,5,6,7 ... Osmý už je hodně hořký a většinou nebývá používán. Já tento typ kávy moc nemusím, neříkám že je to spatne ale taková filtrovaná káva, to stojí za to ochutnat, nic těžkého to není
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.