Nejste přihlášen/a.
Mám italskou konvičku na kávu, ale výsledná káva je nakonec strašně hořko-kyselá, nedá se to pít. Pokud kávu připravím tak jak normálně -> zaleju horkou vodou, tak je lahodná. Nevíte proč je káva z konvičky tak hnusná a jak ji udělat dobrou? Kávu používám tchibo standart.
Dobrý den. Jak bylo zmíněno, zřejmě se nehodí na přípravu do té konvičky. Já jsem si asi před dvěma lety pořídil espresovač. S velkou slávou jsem tam napěchoval kávu, kterou jsem si dělal jako turka. Výsledkem byl hnus. Teď kupuji třeba z Lidlu kávu v plechovce tuším za 60 korun 250g a je dobrá. Ale udělaná jako turek- žádná sláva. Zkuste nějakou jinou a a tu co máte teď, si připravujte jen přelitou vodou jako doposud. Mimochodem, ten Vámi zmiňovaný Tchibo standart mě taky chutnal jako turek, ale z espresovače to dobré nebylo. Zkoušel jsem jich spoustu. Třeba se i poraďte ve spec. prodejně, jaká se na to hodí, i když ani ta Vám nemusí chutnat.
Dnes jsou běžně dostupné prodejny s kvalitní kávou na váhu. Kupte si (třeba i přes internet) z pražírny a pokud možno si opatřete mlýnek na kávu, zrna umelte těsně před přípravou a věřím, že budete nejen vy velmi mile překvapeni vůní i chutí.
My kupujeme 100% Arabicu jako Santos, Irish cream, Baileys...manželka má ráda s pomerančovou příchutí, které mě nesedí. Zásadně nekupujeme kávu v supermarketech.
PS : Ta "lepší" káva vás příjde kolem 55 - 65 Kč na 100g, ale kvalita neporovnatelná. Stroj za špatnou chuť nemůže.
PS : Krom toho my na jednu kávu denně nepoužíváme žádný stroj, ale koupili jsme ji džezvu. Při přípravě krásně provoní byt. Snadné a bez zbytečného čištění čehokoliv. Jen Džezvu opláchnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.