Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, co by mohlo způsobit takové průsvitné destičky cukru v medu? Je nekvalitní nebo nefiltrovaný? Medy jím pravidelně (tmavé), a musím říct, že tenhle je jednak řidší, dá se říct, že opravdu je opravdu tekutý(ne jako voda uplně), tak také vzhledově průzračnější (a to je paradox, pokud by byl nefiltrovaný) než ty co jsem měl předtím, které jsem považoval za top kvalitu( konzistecí byly mnohem hustší, skoro se dá říct, že sotva tekuté), chuťově je méně výrazný, chybí mu taková ta "fazóna" nebo něco co odlišuje pravý hovězí vývar od vývaru-z-masoxu.
Tmavý med je proto, že včely sbírají mšicím medovici. Pravda, "Lesní med" se prodává mnohem líp než "Med z výměšků mšicí" Rada pro paní, pokud si dáte trochu práce, můžete si udělat pastovaný med. Stačí ho vidličkou nebo jiným nástrojem chvíli šlehat, aby nabral vzduch. Přerušíte krystalizaci, dobře se pak roztírá a ještě dobře vypadá. Viz. pastovaný med.
Jen bych rád doplnil...med se opravdu nefiltruje neni k tomu duvod. Barva medu je ovlivnena predevsim tim, zda se jedna o pylovy med coz jsou jarni ci brzke letni medy, kdy vcely maji dostatek pylu ke sberu. To jsou ty svetle a ridcci medy dle me chutnejsi. Pozdeji nastava obdobi, kdy vcely misto pylu, ktereho uz neni dostatek sbiraji nektary. Toto jsou medy tmavsi a hustsi. Zadny lesni med neni a neni mi ani znamo, jak bych prinutil vcely litat do lesa, kdyz samozrejme daji vzdy prednost blizsimu a snadnejsimu sberu.
Med se nefiltruje. Každý med vypadá a chutná jinak. Je to podle toho, odkud ho včeličky sbíraly. Jinak vypadá a chutná med lipový, řepkový, květový, lesní. A jinak i cukernatí.Třebas med od soukromého včelaře, lipový, mi do měsíce zcukernatěl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.