Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vepřový bůček

Od: jirkamallecek odpovědí: 8 změna:
Dobrý večer máte někdo nějaký recept co udělat s bůčkem (nechci ho péct v celku v troube) děkuji za rady

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar aja1946

Segedýnský guláš nebo tzv. televizní bůček, uvaří se a naloží se min. na tři dny, pokud máte zájem, skvělá ňamka za studena, recept pošlu.

Ajo, tady jste naslibovala recept na bůček a ono nic.*fn* A Silvestr se bíží...

 

hahanaj*
hodnocení

1x

Nakrájet na kostky a udělat jako brabce a nebo umelu v míse zaliji mlékem a nechám do druhého dne a pak osolím ochutím a dělám placky a obalím jako řízky ...nikdo nepozná že jsou z bůčku/ mléko naváže do sebe ten tuk /

 

mysdomaci*
hodnocení

0x

Nakrájím po žebrech a naložím do marinády - nakrájená cibule, kečup (podle chuti ostrý nebo ne), sůl, lžička mleté kávy, trochu česneku, možno přidat i jiné koření dle chuti a nálady a hlavně černé pivo. Kousky naložit přes noc, druhý den upéct v troubě cca 45 - 60 minut na 200°C.

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

NALOŽENÝ BŮČEK:

1 kg libového bůčku, 12 stroužků česneku /celé/, 5 bobk. listů, 5 kuliček pepře, sůl. Vařit v tlak. hrnci 45 minut.

Ještě horké potřít ze všech stran dobře směsí, zabalit do alobalu a nechat 6 - 7 dní v ledničce uležet.

Směs: 15 prolisovaných stroužků česneku, 1 lžička pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička gril. koření, přidat podle obliby: tabasco, chilli omáčku, worcestr, sojovku...

Nejlepší je to s měkkým chlebem, okurkou, steril. paprikou, nebo nějakým zeleninovým salátem. Jaga

Z libového je vynikající segedín, už jsem ho dlouho neměla, bude hned po svátcích. Bůček mám.

Jedna známá tvrdila, že pokud je bůček bez kůže a pěkně libový, dělává z něj i řízky. Tohle jsem ale nikdy nezkoušela. Kdo ví...

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Bůček nakrájet na proužky, když není příliš vysoký, pak nedokrojit až docela a další řez dokrojit, tím se udělá širší proužek. Posolit, popepřit, poklást kyselým zelím s nakrájenou cibulí. Pokmínovat, zamotat a svítky klást na pekáček, podlít. Do trouby a upéci. Bramborky jako přílohu. *palec*Možná, jestli máte rádi, pak někde v procesu přípravy česnek, na drobno nakrájený nebo nastrouhaný.

 

rasekvasek*
hodnocení

0x

 

hodnocení

0x
avatar hrdaalena

Protože se blíží silvestr, můžete bůček využít jako studenou mňamku na obloženou mísu.Já jej takto na silvestra připravuji každý rok. Je to dobré, jednoduché a k silvestrovskému veselí ideální:-D.

Bůček dáte vařit do slané vody.Uvařený teplý bůček celý obalte v mleté paprice a pořádně potřete ze všech stran propasírovanými stroužky česneku.Do druhého dne nechte bůček ztuhnout v ledničce.Pak krájejte na plátky dle potřeby.Vývar můžete využít jako základ polévky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]