Nejste přihlášen/a.
NALOŽENÝ BŮČEK:
1 kg libového bůčku, 12 stroužků česneku /celé/, 5 bobk. listů, 5 kuliček pepře, sůl. Vařit v tlak. hrnci 45 minut.
Ještě horké potřít ze všech stran dobře směsí, zabalit do alobalu a nechat 6 - 7 dní v ledničce uležet.
Směs: 15 prolisovaných stroužků česneku, 1 lžička pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička gril. koření, přidat podle obliby: tabasco, chilli omáčku, worcestr, sojovku...
Nejlepší je to s měkkým chlebem, okurkou, steril. paprikou, nebo nějakým zeleninovým salátem. Jaga
Z libového je vynikající segedín, už jsem ho dlouho neměla, bude hned po svátcích. Bůček mám.
Jedna známá tvrdila, že pokud je bůček bez kůže a pěkně libový, dělává z něj i řízky. Tohle jsem ale nikdy nezkoušela. Kdo ví...
Bůček nakrájet na proužky, když není příliš vysoký, pak nedokrojit až docela a další řez dokrojit, tím se udělá širší proužek. Posolit, popepřit, poklást kyselým zelím s nakrájenou cibulí. Pokmínovat, zamotat a svítky klást na pekáček, podlít. Do trouby a upéci. Bramborky jako přílohu. Možná, jestli máte rádi, pak někde v procesu přípravy česnek, na drobno nakrájený nebo nastrouhaný.
Protože se blíží silvestr, můžete bůček využít jako studenou mňamku na obloženou mísu.Já jej takto na silvestra připravuji každý rok. Je to dobré, jednoduché a k silvestrovskému veselí ideální.
Bůček dáte vařit do slané vody.Uvařený teplý bůček celý obalte v mleté paprice a pořádně potřete ze všech stran propasírovanými stroužky česneku.Do druhého dne nechte bůček ztuhnout v ledničce.Pak krájejte na plátky dle potřeby.Vývar můžete využít jako základ polévky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.