Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám téměř ročního prcka, se kterým celkem často cestuji ať už po městě nebo na výlety. A řeším ohřívání oběda cestou, když není možnost ohřevu někde v mikrovlnce (často na to nelze spoléhat). Koupila jsem od Aventu "ohřívačku", což byla vlastně termoska na horkou vodu a plastová uzavíratelná nádoba. Do nádoby se vylila horká voda, do ní se dala sklenička s jídlem, zavřelo se to a ta voda měla jídlo ohřát. Praxe byla ovšem taková, že jídlo bylo po půl hodině spíš takové vlažné. Sice ne studené, ale teplé ani omylem.
Objednala jsem si tedy na outdoorovém eshopu termosku na jídlo. Ráno bych jídlo ohřála, dala do termosky a pak by na oběd mělo být teplé. Jenže pak jsem začala přemýšlet - nebude se jídlo v termosce kazit? Napadlo mě, že když je venku třeba v létě horko, tak se jídlo kazí. Tady bude jídlo v teple po dobu třeba šesti hodin. Nemůže se zkazit?
Díky
Já bych taky váhala. V jídelnách je snad nějaké pravidlo, že po čtyřech /?/ hodinách jídlo udržované v teple nemá být vydáno, že se předpokládá, že už nemusí být v pořádku.Tady se mohu mýlit, ale v nějakém hygienickém předpise ta doba musí být. Něco může začít kvasit, nebo se v tom rychleji množí nežádoucí mikroorganismy. Taky asi, jak které jídlo. Třeba brambory, špenát, nebo něco s mlékem a mít to půl dne v teple a dát to tak malému děcku, to ne. Tak mu to teplé jídlo dávejte doma ráno / snídaně na vidličku / a večer. A v poledne si sní ovocnou přesnídávku , či nějaký ten jogurt, lipánek ... Já jsem v dobách minulých taky s dětmi cestovala a v tom případě jsem koupila konzervičky ve skle a pak sháněla horkou vodu, do které sklínku ponořit. Párkrát synek zblajzl onu dětskou stravu /např.omáčku s masem a rýží/ neohřátou. A přežil. Vidíte, mohla jsem si v termosce vozit vodu na ohřátí potravy ve sklínce. K tomu bych musela vézt vyšší válcovitou plastovou nádobu.
Libore, ale tohle je ale kojenec. Ten nemá trávení, jako chlap, co jde na šichtu.
Čtu Váš dotaz znova.Takže jídlo by bylo předem uvařené, pak by přečkalo v chladu a ráno by se ohřálo, následně cestovalo několik hodin a pak by je měl ten mrňous dostat.Za mne ne. Ještě tak uvařit a rovnou do termosky na pár hodin, to ano, ale po tomhle procesu, jak píšete, je jídlo hodně znehodnocené. Zejména, obsahuje-li zeleninu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.