Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezkazí se jídlo v termosce?

Od: termoska odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám téměř ročního prcka, se kterým celkem často cestuji ať už po městě nebo na výlety. A řeším ohřívání oběda cestou, když není možnost ohřevu někde v mikrovlnce (často na to nelze spoléhat). Koupila jsem od Aventu "ohřívačku", což byla vlastně termoska na horkou vodu a plastová uzavíratelná nádoba. Do nádoby se vylila horká voda, do ní se dala sklenička s jídlem, zavřelo se to a ta voda měla jídlo ohřát. Praxe byla ovšem taková, že jídlo bylo po půl hodině spíš takové vlažné. Sice ne studené, ale teplé ani omylem.

Objednala jsem si tedy na outdoorovém eshopu termosku na jídlo. Ráno bych jídlo ohřála, dala do termosky a pak by na oběd mělo být teplé. Jenže pak jsem začala přemýšlet - nebude se jídlo v termosce kazit? Napadlo mě, že když je venku třeba v létě horko, tak se jídlo kazí. Tady bude jídlo v teple po dobu třeba šesti hodin. Nemůže se zkazit?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x

Za šest hodin by se zkazit nemělo. Já třeba v létě, kdy mám v bytě kolem 26-27°C, jedno odpoledne vyndám z lednice Lipánek a dojím ho klidně i příští dopoledne. Nic mu není a je přitom víc hodin v teple. M.

hodnocení

1x
Od rána do oběda bez problémů. Míval jsem tak jídla v práci.

balzerka
hodnocení

1x

Já bych taky váhala. V jídelnách je snad nějaké pravidlo, že po čtyřech /?/ hodinách jídlo udržované v teple nemá být vydáno, že se předpokládá, že už nemusí být v pořádku.Tady se mohu mýlit, ale v nějakém hygienickém předpise ta doba musí být. Něco může začít kvasit, nebo se v tom rychleji množí nežádoucí mikroorganismy. Taky asi, jak které jídlo. Třeba brambory, špenát, nebo něco s mlékem a mít to půl dne v teple a dát to tak malému děcku, to ne. Tak mu to teplé jídlo dávejte doma ráno / snídaně na vidličku :) / a večer. A v poledne si sní ovocnou přesnídávku , či nějaký ten jogurt, lipánek ... Já jsem v dobách minulých taky s dětmi cestovala a v tom případě jsem koupila konzervičky ve skle a pak sháněla horkou vodu, do které sklínku ponořit. Párkrát synek zblajzl onu dětskou stravu /např.omáčku s masem a rýží/ neohřátou. A přežil. Vidíte, mohla jsem si v termosce vozit vodu na ohřátí potravy ve sklínce. K tomu bych musela vézt vyšší válcovitou plastovou nádobu.

doplněno 24.12.16 00:18:

Libore, ale tohle je ale kojenec. Ten nemá trávení, jako chlap, co jde na šichtu.

doplněno 24.12.16 00:24:

Čtu Váš dotaz znova.Takže jídlo by bylo předem uvařené, pak by přečkalo v chladu a ráno by se ohřálo, následně cestovalo několik hodin a pak by je měl ten mrňous dostat.Za mne ne. Ještě tak uvařit a rovnou do termosky na pár hodin, to ano, ale po tomhle procesu, jak píšete, je jídlo hodně znehodnocené. Zejména, obsahuje-li zeleninu.

termoska
Díky za názor, taky se k němu kloním. Nerada bych pak riskovala nějakou střevní příhodu...

hodnocení

0x
Pro prcka to můžeš mít i chlazené a v termosce vařící vodu. Přesnídávkovou sklinku dát do větší a zalít vařící vodou. Za pět minutek je hotovo. Tak jsme to dělali taky.

hodnocení

0x

Já bych takhle malému dítěti jídlo z termosky, po tolika hodinách, nikdy nedala. To raději jídlo vlažné.

hodnocení

0x

Děláte z toho tetín.Promiňte ale když si nevíte rady,tak s prckem nikam necestujte a buďte doma!

Běžně jsem se svými potomky cestoval vlakem kdy cesta trvala déle než 6hodin a neměl jsem s tím problém-dal-li jsem sunar do temrosky tak klidně vydržel a děti přežili i bez matky a čerstvého sunaru !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]