Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak se liší sladivost fruktózy od cukru?

Od: nika90210 odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer, dámy...

Mám upéct cukroví, kde je třeba nahradit cukr moučka fruktózou... absolutně netuším, kolik jí mám dát. Není někde převodník nebo tak něco? Asi mi už hrábne... :( Moc děkuji za vaše rady.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar libor007
Já bych cukroví neprznil a dal si radši méně poctivého.

 

jabraka*
hodnocení

1x

jediná výhoda ovocných cukrů,tedy glukozy a fruktozy ,je jejich lepší stravitelnost.Mnohem rychleji se proměňují v těle na energii.Sacharoza-řepný,nebo třtinový cukr, potřebují k rozštěpení řádnou dávku fermentů a tím horší energetické využití.Množství využitelné energie je skoro stejné.

JABRAKA

 

hodnocení

0x
avatar maky

Fruktoza má o 30 procent vyšší sladivost, tak dejte o trochu méně :)

 

hodnocení

0x

Já dělám vše se Stévií.V prášku ,,

 

hodnocení

0x

Zkuste doladit podle chuti, jinak stejný sajrajt oboje. Fruktózu by např. diabetici měli používat stejně opatrně jako cukr, tedy pokud možno nepoužívat. Tělo ji jen ještě rychleji zužitkuje a krevní cukr pak rychleji vyletí nahoru, než u obyč. cukru.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]