Jak se liší sladivost fruktózy od cukru?

Od: Datum: 22.12.16 20:22 odpovědí: 5 změna: 25.12.16 15:49

Dobrý večer, dámy...

Mám upéct cukroví, kde je třeba nahradit cukr moučka fruktózou... absolutně netuším, kolik jí mám dát. Není někde převodník nebo tak něco? Asi mi už hrábne... :( Moc děkuji za vaše rady.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 22.12.16 20:28
avatar

jediná výhoda ovocných cukrů,tedy glukozy a fruktozy ,je jejich lepší stravitelnost.Mnohem rychleji se proměňují v těle na energii.Sacharoza-řepný,nebo třtinový cukr, potřebují k rozštěpení řádnou dávku fermentů a tím horší energetické využití.Množství využitelné energie je skoro stejné.

JABRAKA

Ohodnoceno: 1x
 
Od: maky®
Datum: 22.12.16 21:38
avatar

Fruktoza má o 30 procent vyšší sladivost, tak dejte o trochu méně :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.12.16 22:51
avatar
Já bych cukroví neprznil a dal si radši méně poctivého.
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.12.16 16:44

Já dělám vše se Stévií.V prášku ,,

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.12.16 15:49
avatar

Zkuste doladit podle chuti, jinak stejný sajrajt oboje. Fruktózu by např. diabetici měli používat stejně opatrně jako cukr, tedy pokud možno nepoužívat. Tělo ji jen ještě rychleji zužitkuje a krevní cukr pak rychleji vyletí nahoru, než u obyč. cukru.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.