Nejste přihlášen/a.
Rozmrazuje se kuře před pečením v troubě na pekáčku?
Já rozmrazuji. Ale taky už se mi stalo, že jsem večer zapomněla vyndat z mrazáku a pak šlo zmrzlé rovnou na pekáč. Ale to si můžu dovolit jedině s kuřetem, které si mrazím sama, nakupuji na farmě. V obchodech mražená kuřata zásadně nekupuji.
Nejlépe tak, že večer z mražáku vyndáme a položíme na talíř, postavíme dolů do lednice. A kolem desáté dopoledne bude akorát. Nakrájet halabala brambory na vymaštěný pekáček a na ně položit kuře. Asi po pů hodině promáznout kuře olejem, ve kterém jsme rozpustili koření. A po čtvrt hodině přemáznout ještě jednou. A je hotovo, všechno nádobí je jen jeden pekáček.
To kuře klidně rozkrojím napůl a položím kůží nahoru.
Každopádně rozmrazit. Pokud je z obchodu, tak je tedy potřeba umýt, odstranit nečistoty, jak z kůže, tak zevnitř.
Kuře z velkochovů nebrat, ale připlatit si za to ze dvora. Jak řekl trenér v posilovně Okamurovi, potom chlapům vyskočí bradavky. A má pravdu, ta kuřata jsou nadopována hormony, aby rychle vyrostla a pro mužské tělo to není dobré. Ono i děvčátka potom dospívají o hodně dříve. Takže maminy, kuře stokrát jinak již neplatí.
Kuře /zvláště pak koupené v obchodě už zmražené/ je NUTNO před kuchyňskou úpravou rozmrazit a dobře umýt. Proč?
Stalo se mi už asi 2 x, že jak v závodě drůbež kuchali, asi natrhli vnitřnosti a uvnitř kuřete byla sláma, nějaké zrní a jiné nečistoty. Asi z protrženého volete či ze střev. Tohle všechno se musí omýt, odstranit i ty případné mázdry a blány, které uvnitř jsou. Chtěla bych vidět člověka, který byl byl ochotný pojídat kuře i s jeho obsahem žaludku a střev. No
Za mě tedy - jen čuník to dobře neprohlédne a neumyje a hodí hned na pekáč. Pokud je to kuře domácí, která jsem si dala zamrazit sama, ta už jsou mytá, očištěná, ručím za ně. Přesto ale i ty opláchnu.
V bývalé práci byla jedna, taková k ničemu. Vyprávěla nám, jak pekla kuře, hrozný smrad po kuchyni, když to prozkoumala, mělo kuře v břiše ten sáček s drůbky. Pytlík byl už celý roztavený, v kuřeti tekl, nakonec to vyhodila všechno., i s kuřetem. Nenapadlo by mě, že jsou mezi námi takové "hospodyně". Jaga.
babajaga,,,ale já jsem neviděla kuře s droby aspoň 20 let. Ty sáčky co bývaly už dávno neexistují..
Jinak na obalu pokud umíte číst,,je napsáno KUŘE BEZ DROBů...
Ta paní co pekla to kuře tak to bylo ještě za komoušů ...s drůbky ,,kuchřky jak vidím nemáte přehled
jo a když se kuře neopláchne což ho oplachuji,nikdo by se neotrávil vše se zničí varem,,,,, kuřátka u nás jsou nádherně očičtěná akorát otrhám na biskupu zbytky po peří,,,,,ta malinká brčka toť vše...A myslím si,že každý má v ledničce čisto...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.