Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vinná klobása

Od: karel001 odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer máte někdo nějaký spešl recept jak udělat vinnou klobásu? Nebo klasika obalit v mouce,strouhance? Děkuji za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

balzerka
hodnocení

1x

Opeču v kastrolu. Ochucená je, takže jen vkládám na rozpálené sádlo, přičemž ji točím do spirály, jako hada a peču ji do červena. Pak opatrně obrátím, ať se opeče z druhé strany. A k ní zásadně jemnou bramborovou kaši a švestkový kompot..

klobasa
hodnocení

0x

Vinná klobáska obsahuje dost tuku. Kupuji jí, nakrájím na 2 cm kolečka, upeču na plechu, tuk vyleji a podávám jako jednohubky. Je vynikající i studená.

A co děláte, aby nepopraskaly a nevytekly?

hahanaj*

nesmí se dělat zprudka ... pak nevytečou

Tak jsem to nemyslela, dala jsem je na ten pečící papír namazané tukem, párkrátr plroplíchla špendlíkem a praskly

radkapod*
hodnocení

0x

Dělám v troubě na černém pivu *palec*.

Vymazat pekáček, klobása se osolí,opepří, položí se na ni cibule na půlměsíčky a na plátky česnek. Celé se to zalije černým pivem. Peču na 180C asi 3/4hod + odkryté na kůrku.

hodnocení

0x

Já specielně na vánoce dělám vinnou klobásu co nejjednodušeji, radši si užívám vánoční pohody;) a to tak,že ji "nahatou" stočím do šneků, omastím z obou stran sádlem nebo olejem, položím na plech s pečícím papírem a šup do trouby.Peču při 160°C.Záleží jak komu rychle peče trouba..Nejenže jsou krásně dozlatova upečené, hlavně se pečou všechny najednou a nepraskají mi. A na to mám fígl, že je před pečením a pomaštěním spařím ve vařicí vodě(2lt) do které přidám lžičku soli. Nechám šnek ve vodě min.30vteřin i déle.Ale jindy je peču třeba na zelí, nebo šnek zatočím velmi volně,aby uprostřed vznikl prostor, protože tam při pečení vyklepnu vajíčko.Obalovanou vinnou klobásu nikdy nedělám.

eivlis*
hodnocení

0x
Ja ji moc nemusim, ale jelikoz ji miluje muj manzel, tak mu ji vzdy na vanoce zatocim do sneku a usmazim jako rizek..

pohanka*
hodnocení

0x

Popátrala jsem a zaujala mě vinná klobása na jablkách. Na čtvrtky pokrájená kyselejší jablka na to klobása. K tomu toustík a bílé víno. Docela mě to láká. Další nápad je to trochu posypat curry. To jablko pokrm odlehčí a zvýrazní, mě samotná klobása moc nechutná, stačí jenom kousek. Jinak jsem slyšela o placičkách, kdy se střívko vymáčkne a udělají se placičky a smaží v trojobalu.

Jinak čerpáno na www.prozeny.cz Vinná klobása: 3 pečené variace. V pekáčku se zeleninou. Rozklikněte i diskuzi, kde se dozvíte více nápadů.

hodnocení

0x

Já to dělám doma se zeleninou nebo co doma je.Normálně stočím do šneků, dám na plech a kolem poházím třeba cuketu, hokaido, slaninu, cibuli...Pěkně to provoní a pak je to takové pestřejší.

balzerka
hodnocení

0x

Opeču v kastrolu. Ochucená je, takže jen vkládám na rozpálené sádlo, přičemž ji točím do spirály, jako hada /od středu / a peču ji do červena. Pak opatrně obrátím, ať se opeče z druhé strany. A k ní zásadně jemnou bramborovou kaši a švestkový kompot..

hahanaj*
hodnocení

0x

Pečeme ve skleněném pekáčku dám vrstvu zelí i s lákem ze sáčku na něj položím stočené klobásy /ochucené solí, pepřem a paprikou/ a peču ,může se klobása obrátit a ještě chvíli zapéct ,je to moc dobré- bohužel jsem nenašla fotku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]