Opeču v kastrolu. Ochucená je, takže jen vkládám na rozpálené sádlo, přičemž ji točím do spirály, jako hada a peču ji do červena. Pak opatrně obrátím, ať se opeče z druhé strany. A k ní zásadně jemnou bramborovou kaši a švestkový kompot..
Vinná klobáska obsahuje dost tuku. Kupuji jí, nakrájím na 2 cm kolečka, upeču na plechu, tuk vyleji a podávám jako jednohubky. Je vynikající i studená.
Vymazat pekáček, klobása se osolí,opepří, položí se na ni cibule na půlměsíčky a na plátky česnek. Celé se to zalije černým pivem. Peču na 180C asi 3/4hod + odkryté na kůrku.
Já specielně na vánoce dělám vinnou klobásu co nejjednodušeji, radši si užívám vánoční pohody a to tak,že ji "nahatou" stočím do šneků, omastím z obou stran sádlem nebo olejem, položím na plech s pečícím papírem a šup do trouby.Peču při 160°C.Záleží jak komu rychle peče trouba..Nejenže jsou krásně dozlatova upečené, hlavně se pečou všechny najednou a nepraskají mi. A na to mám fígl, že je před pečením a pomaštěním spařím ve vařicí vodě(2lt) do které přidám lžičku soli. Nechám šnek ve vodě min.30vteřin i déle.Ale jindy je peču třeba na zelí, nebo šnek zatočím velmi volně,aby uprostřed vznikl prostor, protože tam při pečení vyklepnu vajíčko.Obalovanou vinnou klobásu nikdy nedělám.
Popátrala jsem a zaujala mě vinná klobása na jablkách. Na čtvrtky pokrájená kyselejší jablka na to klobása. K tomu toustík a bílé víno. Docela mě to láká. Další nápad je to trochu posypat curry. To jablko pokrm odlehčí a zvýrazní, mě samotná klobása moc nechutná, stačí jenom kousek. Jinak jsem slyšela o placičkách, kdy se střívko vymáčkne a udělají se placičky a smaží v trojobalu.
Jinak čerpáno na www.prozeny.cz Vinná klobása: 3 pečené variace. V pekáčku se zeleninou. Rozklikněte i diskuzi, kde se dozvíte více nápadů.
Já to dělám doma se zeleninou nebo co doma je.Normálně stočím do šneků, dám na plech a kolem poházím třeba cuketu, hokaido, slaninu, cibuli...Pěkně to provoní a pak je to takové pestřejší.
Opeču v kastrolu. Ochucená je, takže jen vkládám na rozpálené sádlo, přičemž ji točím do spirály, jako hada /od středu / a peču ji do červena. Pak opatrně obrátím, ať se opeče z druhé strany. A k ní zásadně jemnou bramborovou kaši a švestkový kompot..
Pečeme ve skleněném pekáčku dám vrstvu zelí i s lákem ze sáčku na něj položím stočené klobásy /ochucené solí, pepřem a paprikou/ a peču ,může se klobása obrátit a ještě chvíli zapéct ,je to moc dobré- bohužel jsem nenašla fotku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.