Foukané ořechové rohlíčky

Od: Datum: 17.12.16 17:45 odpovědí: 12 změna: 19.12.16 21:41
avatar

Foukané ořechové rohlíčky - nemáte prosím někdo nějaký spolehlivý recept? Koupil jsem si na ně silikonovou formu, ale když jsem začal shánět recepty, tak jsem zjistil, že se tak moc liší v poměrech surovin, až mě to znejistilo.



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: fialka
Datum: 17.12.16 20:09

Mám roky odzkoušený recept 12,5 dkg mleté ořechy, 12,5 dkg mletý cukr, 6 dkg máslo. Odpočinout v lednici do dalšího dne, ale minim. 2-3 hod. Udělat váleček, nařezat na malé kousky a do formičky rohlíčku dát mini váleček. Důležité je pečení asi na 150 st. elektr. trouba klasická, 15-20 min. vůbec neotvírat troubu ! ! V troubě mám světlo, jen sleduji průběh pečení.Hotové čokoláduji rožky. Z množství mám asi 34 ks. Nikdy jsem s tímto receptem neměla problém.

Vypadají jako na Vaší fotce, ale jsou spíš hnědé - bílá káva . Formičky mám klasiku, kovové .

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.12.16 16:02
avatar

Také mám, z dřívšjška tento recept, jako fialka. Já jsem na dno formičky jakoby mázla trošičku, protože se to hodně nafouklo. Občas to nešlo z formičky ven. Možná, že to bude tím máznutím, že jsem kousek měla jen položit. Opravdu jen kousek. Neuvěřitelně se to nafoukne. My jsme tomu říkali nicátka, protože se to v puse úplně ztratilo a zůstala troška ořechů.


doplněno 19.12.16 06:37:

Katerina, fakt, bez mouky. Když jsem ten recept dostala, říkala jsem si, že jsem mouku zapomněla napsat, tak jsem jí trochu dala. Ale další roky už ne. Těsto se rozteče a nafoukne.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: katerina
Datum: 18.12.16 19:07

Prosím tě, ten tvůj postup jak píšeš-Udělat váleček, nařezat na malé kousky a do formičky rohlíčku dát mini váleček.

ten váleček do formičky natlačíš na stěny, nebo opravdu jen do formičky POLOŽÍŠ ten váleček a ono se to samo rozteče a přitiskne na dno formičky?

formička je předpokládám směrem dolů, těsto směrem nahoru?


doplněno 18.12.16 19:28:

Opravdu je to bez mouky? Já našla recepty jen kde je i mouka

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fialka
Datum: 19.12.16 14:38

Kateřino, dělám tak, že si váleček asi 2 cm silný vyválím na vále. Z toho nakrájím nožem kousky třeba do 2 cm /vznikne takové menší kolečko/ a ty opět malé kousky rozválím asi na délku 4 cm. Aby šlo vložit do formičky. Do formičky jen lehce vložím. Nic netvaruji, někdy i rožky zůstanou trochu volné. Tam je také důležité pečení - neotvírat troubu. Těsto se nafoukne a vyplní celou formičku. Formičky mám klasickou velikost - asi 5-6 cm.

Je to přesně jako jsem psala - bez mouky. Starý, osvědčený recept. Hotové jsou ale v barvě bílé kávy, ne bílé jak se uvádí v dotazu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.12.16 06:43
avatar

Tak jste mě zase přemluvili. Po tom fiasku k kokosovými štangličkami jsem se zařekla, že už nic dělat nebudu. Ale tohle se mi líbí. Hlavně proto, že tam není ta protivná mouka, která se letos nějak nepovedla.

Babkazov: a taky jim budu říkat nicátka. Ale z jiného důvodu, než Ty. Proto, že jsem říkala: Nebudu péct už NIC, NIC NIC...a zatím...*smich* Jaga.

Takže do formičky nevtlačovat, jen váleček položit, ano? A formičky vymazávat tukem, nebo do suchých? Mám ty klasické kovové.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.12.16 06:46
avatar

Dobré ráno :) Já jsem mazala a dávala jsem i formičky na pracny, protože rohlíčkové jsem neměla.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fialka
Datum: 19.12.16 14:47

Babkojaguško, už jsem psala u Kateřiny. Jen se volně vloží do formičky. Nevymazávám nic. Formičky mám tzv. vypečené, vyklápí se dobře. Je to hodně snadné cukroví.

Nechávám ale těsto odpočinout, když je možné tak 24 h., a dělám tak u všech. Těsto se mně zdá lepší.

------------------------------------------------------------

Netrapte se ohledně surovin. Mám moc pěkný recept na rafaello a také letos se mně zdálo máslo méně vazké. Přitom jsem sháněla co nejkvalitnější. Asi je všude něco. Jinak se kuličky povedly, to jo, chutnala jsem.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: katerina
Datum: 19.12.16 17:06

jé fialko a nechceš se podělit o recept na to Rafaello?*hej**houpy*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fialka
Datum: 19.12.16 17:48

Kateřino, klidně napíši. Sama mám ráda ověřené a hlavně dobré recepty. Toto je u nás doma snad 20 let ověřená klasika.

Rafaello: 4 ks dortový oplatek /asi 10 dkg/, 13 - 15 dkg mletý cukr, 20 dkg sušené mléko polotučné,

asi 1 dcl teplé vody, 25 dkg másla, 12 dkg kokos. Mimo to na obalení další kokos podle potřeby.

Oplatky rozválet, nadrtit a dát do mísy. Pak přidat ostatní suroviny. Na sušené mléko nalít teplou vodu a rozmíchat.

Dobře propracovat, lžičkou do talíře s kokosem hromádky, mandle a obalovat kuličky. A je hotovo.

PS. Na netu je řada receptů, něco jsem taky zkoušela, chuť jiná apod. ,ale moc u nás doma nechutnalo.


doplněno 19.12.16 20:06:

Ještě jsem chtěla doplnit, že z této dávky je asi 70 ks.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: katerina
Datum: 19.12.16 19:26

děkujeme fialko*afro*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fialka
Datum: 19.12.16 19:58

Kateřino, není za co. Ráda předám dobrý recept nebo radu dobrým lidem. Jsem té zásady, že na vánočním pečení se nedá šetřit. Raději méně druhů, ale kvalitní, spolehlivé a chuťově dobré. Cukroví se má tzv. rozplývat. Žádné náhražky nebo splácaniny. Vánoční cukroví by mělo být trošku oslavné. Schází se rodina, jde o pohodu a klid v nás samotných. Někdy jsou okolnosti divoké, ale přesto se snažím, aby byla slavnostnější nálada. A dobré cukroví k tomu přispívá. Bylo mně dáno od rodičů do vínku, za což si jich nesmírně vážím, i když už řadu roků nejsou s námi.

Vám přeji dobré pečení a pěkné vánoční svátky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: katerina
Datum: 19.12.16 21:41
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.