Nejste přihlášen/a.
Foukané ořechové rohlíčky - nemáte prosím někdo nějaký spolehlivý recept? Koupil jsem si na ně silikonovou formu, ale když jsem začal shánět recepty, tak jsem zjistil, že se tak moc liší v poměrech surovin, až mě to znejistilo.
Mám roky odzkoušený recept 12,5 dkg mleté ořechy, 12,5 dkg mletý cukr, 6 dkg máslo. Odpočinout v lednici do dalšího dne, ale minim. 2-3 hod. Udělat váleček, nařezat na malé kousky a do formičky rohlíčku dát mini váleček. Důležité je pečení asi na 150 st. elektr. trouba klasická, 15-20 min. vůbec neotvírat troubu ! ! V troubě mám světlo, jen sleduji průběh pečení.Hotové čokoláduji rožky. Z množství mám asi 34 ks. Nikdy jsem s tímto receptem neměla problém.
Vypadají jako na Vaší fotce, ale jsou spíš hnědé - bílá káva . Formičky mám klasiku, kovové .
Také mám, z dřívšjška tento recept, jako fialka. Já jsem na dno formičky jakoby mázla trošičku, protože se to hodně nafouklo. Občas to nešlo z formičky ven. Možná, že to bude tím máznutím, že jsem kousek měla jen položit. Opravdu jen kousek. Neuvěřitelně se to nafoukne. My jsme tomu říkali nicátka, protože se to v puse úplně ztratilo a zůstala troška ořechů.
Katerina, fakt, bez mouky. Když jsem ten recept dostala, říkala jsem si, že jsem mouku zapomněla napsat, tak jsem jí trochu dala. Ale další roky už ne. Těsto se rozteče a nafoukne.
Prosím tě, ten tvůj postup jak píšeš-Udělat váleček, nařezat na malé kousky a do formičky rohlíčku dát mini váleček.
ten váleček do formičky natlačíš na stěny, nebo opravdu jen do formičky POLOŽÍŠ ten váleček a ono se to samo rozteče a přitiskne na dno formičky?
formička je předpokládám směrem dolů, těsto směrem nahoru?
Opravdu je to bez mouky? Já našla recepty jen kde je i mouka
Kateřino, dělám tak, že si váleček asi 2 cm silný vyválím na vále. Z toho nakrájím nožem kousky třeba do 2 cm /vznikne takové menší kolečko/ a ty opět malé kousky rozválím asi na délku 4 cm. Aby šlo vložit do formičky. Do formičky jen lehce vložím. Nic netvaruji, někdy i rožky zůstanou trochu volné. Tam je také důležité pečení - neotvírat troubu. Těsto se nafoukne a vyplní celou formičku. Formičky mám klasickou velikost - asi 5-6 cm.
Je to přesně jako jsem psala - bez mouky. Starý, osvědčený recept. Hotové jsou ale v barvě bílé kávy, ne bílé jak se uvádí v dotazu.
Tak jste mě zase přemluvili. Po tom fiasku k kokosovými štangličkami jsem se zařekla, že už nic dělat nebudu. Ale tohle se mi líbí. Hlavně proto, že tam není ta protivná mouka, která se letos nějak nepovedla.
Babkazov: a taky jim budu říkat nicátka. Ale z jiného důvodu, než Ty. Proto, že jsem říkala: Nebudu péct už NIC, NIC NIC...a zatím... Jaga.
Takže do formičky nevtlačovat, jen váleček položit, ano? A formičky vymazávat tukem, nebo do suchých? Mám ty klasické kovové.
Babkojaguško, už jsem psala u Kateřiny. Jen se volně vloží do formičky. Nevymazávám nic. Formičky mám tzv. vypečené, vyklápí se dobře. Je to hodně snadné cukroví.
Nechávám ale těsto odpočinout, když je možné tak 24 h., a dělám tak u všech. Těsto se mně zdá lepší.
------------------------------------------------------------
Netrapte se ohledně surovin. Mám moc pěkný recept na rafaello a také letos se mně zdálo máslo méně vazké. Přitom jsem sháněla co nejkvalitnější. Asi je všude něco. Jinak se kuličky povedly, to jo, chutnala jsem.
Kateřino, klidně napíši. Sama mám ráda ověřené a hlavně dobré recepty. Toto je u nás doma snad 20 let ověřená klasika.
Rafaello: 4 ks dortový oplatek /asi 10 dkg/, 13 - 15 dkg mletý cukr, 20 dkg sušené mléko polotučné,
asi 1 dcl teplé vody, 25 dkg másla, 12 dkg kokos. Mimo to na obalení další kokos podle potřeby.
Oplatky rozválet, nadrtit a dát do mísy. Pak přidat ostatní suroviny. Na sušené mléko nalít teplou vodu a rozmíchat.
Dobře propracovat, lžičkou do talíře s kokosem hromádky, mandle a obalovat kuličky. A je hotovo.
PS. Na netu je řada receptů, něco jsem taky zkoušela, chuť jiná apod. ,ale moc u nás doma nechutnalo.
Ještě jsem chtěla doplnit, že z této dávky je asi 70 ks.
Kateřino, není za co. Ráda předám dobrý recept nebo radu dobrým lidem. Jsem té zásady, že na vánočním pečení se nedá šetřit. Raději méně druhů, ale kvalitní, spolehlivé a chuťově dobré. Cukroví se má tzv. rozplývat. Žádné náhražky nebo splácaniny. Vánoční cukroví by mělo být trošku oslavné. Schází se rodina, jde o pohodu a klid v nás samotných. Někdy jsou okolnosti divoké, ale přesto se snažím, aby byla slavnostnější nálada. A dobré cukroví k tomu přispívá. Bylo mně dáno od rodičů do vínku, za což si jich nesmírně vážím, i když už řadu roků nejsou s námi.
Vám přeji dobré pečení a pěkné vánoční svátky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.