Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Rada proti připálení čehokoliv zní - míchat a míchat.Je to stejné jako u cibulky,pudinku,kr.kaše...Prostě u všeho.
Hrachovou kaši vždycky vařím v nerezovém papiňáku. Zavařím, počkám, až pěna spadne a pak teprve hrnec zavřu. Vůbec nemíchám. Vůbec! Jednou v rádiu povídal nějaký slavný šéfkuchař, že při vaření krup, se nikdy nesmí zamíchat. Ani jednou. Že kroupy připálil jen jednou, ale pak se dozvěděl, že pomocnice to nervově nevydržela a tajně zamíchala. Vzpomněla jsem si, jak táta vaříval kroupy pro ryby, míchal a vztekal se. Tak jsem to vyzkoušela. Cukalo mi rukama, ale nezamíchala jsem. A fakt! Když vaříme rýži, také nemícháme a přesto se nepřilepí, nepřipálí. Totéž s čočkou. Ale jakmile zamícháme, chytá se.
Dobrý den, možná dostanete lepší radu, ale pokud nechcete cokoliv podobného připálit, tak to vařte ve vodní lázni (větší hrnec s vodou a do něho umístit menší s připravovaným jídlem). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.