Hrachová kaše

Od: Datum: 17.12.16 08:41 odpovědí: 7 změna: 17.12.16 17:38
Dobrý den, potřeboval bych radu od nějaké zkušené hospodyňky, jak správně uvařit dobrou hrachovou kaši. Zatím jsem to zkoušel 2x, a ač jsem míchal sebelíp, vzdycky jsem ji připálil :(
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 17.12.16 09:34
avatar

Dobrý den, možná dostanete lepší radu, ale pokud nechcete cokoliv podobného připálit, tak to vařte ve vodní lázni (větší hrnec s vodou a do něho umístit menší s připravovaným jídlem). Zdravím!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 17.12.16 09:50
avatar

Dobrý den.

Rada proti připálení čehokoliv zní - míchat a míchat.Je to stejné jako u cibulky,pudinku,kr.kaše...Prostě u všeho.


doplněno 17.12.16 10:15:


Ohodnoceno: 5x
 
Od: ogar
Datum: 17.12.16 11:09
Děkuji moc za rady i odkaz na videorecepty. Jsou skvělé!
Od: wamp®
Datum: 17.12.16 11:33
avatar

Není zač.Rádo se stalo. Jo a dobrou chuť

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.12.16 11:11
avatar

Hrachovou kaši vždycky vařím v nerezovém papiňáku. Zavařím, počkám, až pěna spadne a pak teprve hrnec zavřu. Vůbec nemíchám. Vůbec! *hej* Jednou v rádiu povídal nějaký slavný šéfkuchař, že při vaření krup, se nikdy nesmí zamíchat. Ani jednou. Že kroupy připálil jen jednou, ale pak se dozvěděl, že pomocnice to nervově nevydržela a tajně zamíchala. Vzpomněla jsem si, jak táta vaříval kroupy pro ryby, míchal a vztekal se. Tak jsem to vyzkoušela. Cukalo mi rukama, ale nezamíchala jsem. A fakt! Když vaříme rýži, také nemícháme a přesto se nepřilepí, nepřipálí. Totéž s čočkou. Ale jakmile zamícháme, chytá se.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: kusk
Datum: 17.12.16 11:32

Uvařím celý hrách, přidám vše co hrachovky patří i jíšku, zavařím. Pár lžic odeberu celého hrachu, rozmixuji zbytek a vrátím celý hrách. Není co připálit.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.12.16 17:38
avatar

Proč připálit, jak ji děláte, já ji vůbec nemíchám, ať ji dělám z črstvého hrachu nebo tvrdých semech, vždy jen uvařím hrách, odstavím, nechám potřebné množství vody, přidám máslo a rozmixuju. Navrch pak dám osmaženou cibulku ev. i s anglickou slaninkou. Bramborovou kaši přece taky nemícháte.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.