Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vareny zloutek a syrovy bilek..lze?

Od: kuli odpovědí: 6 změna:
Zdravim...neznate nejakou fintu jak ziskat z 1 vejce syrovy bilek a vareny zloutek?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jedině tak, že vejce rozklepnete a oddělíte žloutek od bílku. Žloutek pak uvařite tak, že ho opatrně vlijete do vařící vody.

Zdravím.

Žádná lepší rada než napsala kolegyně viz výše neexistuje.Tato je perfektní :)

kuli
hodnocení

dekuji...zdarilo se:))

Fakt? Já tomu nevěřila :) přiznávám se :) to se v té vodě nerozdrobilo?

Já zkusila dát žloutky do vodní lázně, ale to vypadalo, že bude na dlouho. Tak jsem je v té misce mrskla do mikrovlnky. Zbytky bílku nahoře udělaly trošku povlak, ale ten se dal sundat a pak jsem uvařený žloutek normálně použila. Mikrovlnku jsem dala na hodně nízký výkon (osminu jejího plného výkonu), a stejně trošku prskaly.

doplněno 18.12.16 18:29:

Možná jsem měla nevhodnou misku na ty žloutky (nechtěla jsem, aby mi ve varu praskla). Po pár minutách byly lehce uvařené jen okraje...

A proč do mikrovlnky? Ve varu vody se žloutky musí za 3-5minut uvařit docela jistě! Ztracené vejce, aby byl žloutek tekutý, nechávám jen chvilku.

kusk
hodnocení

0x

Dva silikonové košíčky na mufiny - do jednoho žloutek, do druhého bílek. Obojí roztrhat vidličkou a naráz do mikrovlnky na necelou minutu. To v případě, kdy bílek neupotřebím jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]