Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvojeni ditete meho nastavajiciho manzela

Od: kristyna21* odpovědí: 21 změna:
Dobry vecer, chtela bych zjistit vse o osvojeni ditete. Partner ma dceru ale jeji bilogicka matka se o ni nezajima neozyva se proste nema zajem, ale vim, ze dobrovolne neda souhlas, ze bude delat oroblemy. Take jsem zjistila ze pouze ve vyjimecnych pripadech schvali osvojeni pokud je osvojovatel ( tudiz ja) s mensim vekovym rozdilem nez 16 let, coz ja jsem starsi pouze o 12 let. Ja ji jako dceru beru a ona mne hako matku take, sama s tim prisla ze by chtela abych byla jeji matka. Dekuji za rady
doplněno 16.12.16 22:37: Vsichni me tu kritizujete,ale nikdo mi beporadi jak na to... Takze to tu uzaviram a celkove pro me jste tady lidi na nic...

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nechte to být. Starejte se o holku, jak nejlépe umíte, ale do osvojování se nežeňte. Nikdy nevidíte do budoucnosti. Znala jsem případ, kdy matka vše napsala na vlastní hodnou dceru, jenže ta se dostala do vlivu manžela, kterého si vzala na stará kolena, dá se říct, prostě prodrbali všechno, ta matka nakonec dožila u příbuzných.

eulalie*
hodnocení

2x

Dobře si takový krok rozmyslete. Když si dceru svého přítele osvojíte, budete k ní mít nejen práva, ale i povinnosti jako matka. Měla byste pak k ní vyživovací povinnost, která by trvala i v případě, že byste se s přítelem rozešla. Nechápu tento váš záměr. Ta dívka matku má, možná špatnou, ale má. A vy jí matkou náhradní můžete můžete být i bez toho, že ji osvojíte, nebo snad ne?

kristyna21*
hodnocení

Tak budeme s jejim otcem manzele, takze bychom byli jako opravdova rodina. S partberem mam syna, takze by byly deti oficialne " nase" ale nevim jestli nebude velky problem ten maly vekovy rozdil
iz*

Je hezké se ohlížet na vlastní rodinu, ale měla byste se ohlížet především na dceru svého partnera, která má právo na oba své rodiče. Ať je její matka, jaká chce, pořád je to její matka.

Jak byste se cítila Vy, kdyby se někdo snažil připravit o rodičovská práva Vás? A umíte si představit, jaký dopad to časem bude na dívku mít?

kristyna21*
hodnocení

Holka to chce sama. Sama si o tom zjistila a prisla za mnou ze by to chtela
pt®

Je hezké, že to chce nevlastní dcera, ale rozum musíte mít Vy. Vy jste dospělá a lépe zvážíte všechna pro a proti, ale dítě je dítě a nerozumí vlastně tomu, co říká. Vysvětlete jí, že bude Vaše, jako by byla vlastní, vysvětlete jí, že je to o tom, jaký máte vztah, jak se máte rády, že to není o tom razítku. Kdyby její matka nežila, je to zase něco jiného. Ještě takový úkon zvažte, bez emocí a s rozumem v hrsti.

kristyna21*
hodnocení

Ja uz o tom s partnerem mluvila drive ale moc jsme to jeste neresily, ale jdyz s tim prisla i ona sama tak uz se to pohnulo k tomu ze bychom to zkusily.
pohanka*

Kristyno21 - ze bychom to zkusily - tohle nemůžete zkoušet!

Osvojení je velký zásah do života všech zůčastněných. Pokud chcete osvojit, tak pouze se souhlasem obou rodičů. Otec je jistý, ale matka? Jestli má v sobě kus mateřské lásky, tak nebude souhlasit a vztahy, jak jsou špatné mohou být ještě horší. Nerýpejte do toho, nechte to být, nikdy nevíte, jakou pandořinu skříňku otevřete.

Milovanou matkou holčičky můžete být i bez papírů.

kristyna21*
hodnocení

Zkusit bylo mysleno na tu zadost jestli projde

Má dojem, že ať Vám tu napíšeme cokoliv, jste již rozhodnutá.

Bývalý švagr si takhle osvojil předskolního chlapce, s paní byl ženatý pouze cca 2 roky, našla si jiného. Na chlapce platil, než dostudoval, žádný kontakt, jen solil peníze *zed*

Navíc musel řešit i případné dědictví, má vlastní dceru z prvního manželství, takže na ni přepsal již za života byt.

Uvědomujete si vůbec, co vše se může stát? Že se vaše vlastní dítě/děti budou třeba jednou muset dělit s "cizím dítětem"? Až přijde puberta, je to s vlastními kolikrát těžké, což teprve s cizím?

Jedno vím určitě, nikdy bych si cizí dítě neosvojila, navíc, když vlastní matka žije,

iv®
"Že se vaše vlastní dítě bude dělit s cizim" tak snad pokud se rozhodnu osvojit si dítě tak vůbec neuvažuji ze by mělo být cizí. Pokud dojdu k rozhodnutí přijmout toho clovicka za svého, bude můj a ne cizí. ... z toho vyplývají jak práva tak i povinnosti.
kristyna21*
hodnocení

Presne tak. Ja ji jako svoji beru, chudak se se svoji pravou matkou zazila nehezke veci, vubec ji jako matku nebere, a blastni matka se ani neozyva, nevidaji se. Proto prisla s tim abych se stala jeji mamou. Pro me to je nejhezci darek co mi ted pred Vanovi mohla dat, ale bojim se ze to neprojde :(.
kristyna21*
hodnocení

Kdyz se bereme a uvazujeme o tom osvejeni tak asi neuvazuji o rozvodu.. A ikdyby se stalo, holku mam rada a oba mne, ja se tady ptam na to jestli vy to slo, ne na kritiky. Kazdy ma pravo na nazor, to ano, ale ja se beptam jestli to udelat nebo neudelat. Ja se ptam na moznosti jak to udelat a jestli mam sanci ji ziskat. Dekuji za pochopeni

hodnocení

2x

Tady všichni píšou o případech, kdy chlap osvojil nějaké dítě, ale pak to špatně dopadlo. Ale ženský mateřský a pečovatelský pud funguje úplně jinak. Věřím, že i kdyby se s tím mužem rozešla, tak ten vztah s tou osvojenou dcerou zůstane (zvlášť když biologická matka už de facto není). Dokonce by soud mohl svěřit dceru do péče té osvojitelky (z pohledu práva je to matka), zvlášť pokud je dítě už dost velké, aby se k jeho přání mohl brát zřetel.

Když se podíváte do světa zvířat, samci nevlastní potomky často zabíjejí, samice zas naopak často pečují o cizí mláďata (zejména pokud přijdou o svoje). Tohle všechno je i v nás.

kristyna21*
hodnocení

Presne tak :) dekuji

hloupost
hodnocení

0x

Je to hloupost. Většinou se to stává obráceně. Chlap osvojí dítě manzelky, třeba dceru. Dojde k rozvodu, pravděpodobnost je pomálu 50% a pak jen platí. No a obě holky se mu jenom smějí.

hodnocení

0x

Já jsem sice svou odpovědí nepřispěla, ale je tady dost rozumných lidí, kteří Ti chtěli dobře poradit a také Ti každý poradil podle svého názoru. Proto si, myslím, nikdo z nich nezaslouží, abys jim "děkovala" za jejich čas tak, že jsou "tady lidi na nic".

Proč jsi tedy ve společnosti lidí na nic už 501 dní? Myslím si, že pokud rádci nesdíleli Tvůj názor a neřekli všichni - ano, ano, dobře děláte, udělajte to tak, jsou hned podle Tebe na nic.

Jsi asi ještě mladá, nevyhraněná, nemáš mnoho životních zkušeností. A soudíš lidi ukvapeně. Počkej, za takových 30 - 40 let budeš mít třeba úplně jiné názory, než nyní. A poznáš, že to s Tebou ti lidé nemysleli zle. Přesto, že nám na Poradně dáváš takový nelichotivý punc, přeji ti pěkné Vánoce. Už se lidí neptej, udělej to, co sama uznáš za vhodné. Ať se pak vyvrbí cokoli, nebudeš moci obviňovat nikoho jiného než sama sebe. *fn* Jaga.

martinaa*
hodnocení

0x

Já se omlouvám všem zúčastněným, ale většina rad "nežeňte se do toho, počkejte, bude cizí, když se rozejdete" zavání vyčůraností, co kdyby...

Kdyby byl takhle vyčůranej muž, kterýho si máma vzala jako druhého manžela a který si adoptoval (osvojil) mě, tak nemám místo člověka, který mě zplodil a nezájem, prima tátu. Jen ten, kdo to zažil, ví, o čem mluví.

doplněno 19.12.16 09:34: Pohanko, ano, muj biologicky otec zije. Nikdy jsem ho nevidela. Co vim, ma nekolik dalsich deti.
pt®

"martino", je to smutné, co píšete, jen chci zmínit, že zde jde o matku, tam bývají pevnější vazby a myslím, že matka k takovému úkonu svoleni nedá.

kristyna21*
hodnocení

Dekuji. Presne ja se tady ani neptala na nazory jestli to delat nebo ne, ha sem chtela vedet, jak na to abych si ji mohla osvojit :) takze dekuji ze aspin nekdo me tu nekritizuje :) hezke Vanoce
pohanka*

Martinaa: to je dobře, že to u Tebe dobře dopadlo. Jenom pro úplnost se zeptám, jestli Tvůj biologický otec žil, když si Tě náhradní adoptoval. Abychom porovnávali poměřitelné.

Ona tahle otázka trošku k tomu svádí. Kdyby v tomto případě pravá matka již nežila, tak si myslím, že 99 procent odpovědí nebude tuto otázku tak pitvat.

doplněno 19.12.16 11:20:

Děkuji za odpověď, potom chápu, že paní Kristyna má tvoji podporu.

Hezké Vánoční svátky všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]