Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, někde jsem na netu viděla "Masarykovo cukroví", kde se oříšky osmaží nejprve na másle a nemůžu ten recept najít. Neznáte ho někdo? Děkuji moc předem...
"hahanaj", nakonec je podle toho receptu udělám, jen jsem hledala to osmahnutí na másle a nemůžu nic najít, děkuji moc.
Kuchařky, poraďte mně. Co když dám do toho cukroví vejce celé? Připravuju těsto a nechci ho zmršit , díky předem...
"hahanaj", no tak jo. Já jen, že už mám bílků v lednici plný hrnek...
Já z bílků dělám ořechové štangličky (možná je znáte). Jsou moc dobré a rychlé, ale musí se do nich přidat strouhanka (zhruba třetina toho, co ořechů, nebo i na polovinu), protože samotné vlašské ořechy jsou poměrně palčivé.
Bílky bych do těsta, kam nepatří, určitě nedávala. Bude to tvrdé a "sbouchané".
Pt, kdybyste dělala ty štangličky, najděte si někde užší prkénko (klidně takové, co patří do kamen – pořádně ho vydrhnout), natřete na něho po celé ploše silnější vrstvu základní hmoty (mleté vl. ořechy + strouhanka + bílková "poleva"s cukrem) a poté onu hmotu potřete zbytkem bílkové polevy. Mokrým nožem se pak odkrajují silnější proužky, kladou se na plech vyložený pečicím papírem a suší/ pečou se v mírné troubě jako třeba kokosky. Hlavně je nutné nezapomenout na tu strouhanku (v receptech z nějakého důvodu často nebývá).
"ildika", moc děkuju za typ, pokusím se něco z bílků upéct... (v děcáku jsem se péct neučila a stará babička stíhala s námi dětmi, co stíhala a pekla jen koláče, ale byla zlatá a moc hodná)
Tak právě jsem dodělala "Masarykovo cukroví", celkem 4 plechy, měla jsem to z půl kila mouky, skoro dvě dávky a vypadá dobře, jsem spokojená...
Vyblejskla jsem mobilem, ale nejde mně to stáhnout do PC, až přijde syn, tak mu řeknu, on si s tím poradí. Už jsem pekla "cimpr-campr" a "nebe v hubě" a nemohla jsem to sem vložit. Jinak by to tady už bylo...
jsem šikovná, ale akorát blbě vidím...
Dnes jsem zase 3 hodiny stála u pečení. Lineckého bylo 6 plechů a je připravené na slepování marmeládou, uf...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.