Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Telecí kosti a pečení

Od: patas odpovědí: 1 změna:

Zdravím, chci se zeptat, za jakého důvodu se dává při pečení telecího masa pod maso nasekané telecí kosti? Nikde na internetu jsem to nenašel ale v kuchařských normách i receptech na internetu to takhle je uvedeno.

Děkuji

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x

Zdravím, tento postup se používá nejen u telecího, ale i u jiných pečení (vepřová, jehněčí, atd..) Jde o to, že pečeně je jaksi podložená, tudíž se peče a nedusí se ve vlastní šťávě, k tomu přidaná hodnota-vypečené kosti dodají sílu šťávě,kterou pak můžete různě dochucovat,upravovat a přelévat jí pečeni. Není to žádná věda, když máte maso s kostí (plec,kýta...) vykostíte, použijete kosti. Mňam*tanec*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]