Telecí kosti a pečení

Od: Datum: 06.12.16 21:03 odpovědí: 1 změna: 06.12.16 21:17

Zdravím, chci se zeptat, za jakého důvodu se dává při pečení telecího masa pod maso nasekané telecí kosti? Nikde na internetu jsem to nenašel ale v kuchařských normách i receptech na internetu to takhle je uvedeno.

Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.12.16 21:17
avatar

Zdravím, tento postup se používá nejen u telecího, ale i u jiných pečení (vepřová, jehněčí, atd..) Jde o to, že pečeně je jaksi podložená, tudíž se peče a nedusí se ve vlastní šťávě, k tomu přidaná hodnota-vypečené kosti dodají sílu šťávě,kterou pak můžete různě dochucovat,upravovat a přelévat jí pečeni. Není to žádná věda, když máte maso s kostí (plec,kýta...) vykostíte, použijete kosti. Mňam*tanec*

Ohodnoceno: 4x
 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.