Kosti se zbytky vepřového masa - jak upravit?

Od: Datum: 06.12.16 19:26 odpovědí: 11 změna: 08.12.16 07:34
Mam v mrazaku spoustu veprovych kosti, hlavne zeber...Vzdycky naporcujeme prase, maso se sni a kosti mi zbydou...Vyvary mame radeji hovezi, veprovy nam moc nejede. Upect ty kosti se mi moc nechce, zas tolik masa nemaji...Preci je nevyhodim, ale musim je nejak zpracovat, potrebuji misto v mrazaku.
Mate prosim nejake napady? Diky.

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.12.16 19:28
avatar

Uvařit ve vodě, maso obrat a pomlít na haši nebo masové knedlíčky do polévky, či na pomazánku. Vývar dát tedy psovi. Uvařit mu v něm těstoviny, rýži, ovesné vločky.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 06.12.16 19:32
avatar

Já z nich udělám vývar, zavařím do něj tmavý prejt a kroupy a mám prdelačku kdy si vzpomenu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.12.16 20:13

Ale s kroupama šetříš, mám jich tam ráda víc *smich*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 06.12.16 19:33
avatar

Záleží jak moc žebra o zabijačce holíte, já je peču v troubě, je to taková olizovačka, moc masa na nich nenecháváme. Na vývar dejte hovězí a kus žebra. U nás moc žeber nezůstane, většina se udí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kosti
Datum: 06.12.16 19:43

U nás je to naopak. Kosti v mrazáku nemám ráda. Po zabíjačce(co nejde na uzení) kosti uvařím ve slané vodě s česnekem a kořením. Maso oberu, zaleju malinko čistým vývarem a nasáčkuji do mrazáku. Pytlíky zaberou minimum místa. Během roku spotřebuji na pomazánku, přidám do sekané, udělám rizoto. Je to polotovar hodící se v době, kdy všichni přijdeme domů naráz a není teplé jídlo.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.12.16 22:04
avatar

Divím se, že kostma zatěžuješ mrazák, já maso upeču celé a takové to drobné, co se obere z kostí teprve potom dát do mrazáku, vždycky se hodí, na risoto, na kaši a j. a hlavně je to chutnější než dělat jen ty kosti samotné.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.12.16 06:17
avatar

Také se mi zdá zbytečné zaplnit mrazák kostmi, masíčko by bylo milejší.

Co bych udělala?

1/ Pokud máte psa či kočku, budou mít radost. Kosti uvařit, do vývaru zavařit kolínka, rýži, příp. ovesné vločky /ty ale náš poslední pejsek nechtěl/. Maso buď oberete a sníte sama, nebo jako hodná panička ho přidáte zvířátkům do toho krmení.

2/ Kosti uvařit, maso obrat a dá se s ním dělat leccos: do sekané, karbanátků, čevabčiči, hašé, pomazánek, plněných paprik, rizota, franc. brambor, musaky...nebo třeba i masové knedlíčky do polévky, masové kuličky do rajské, do směsi na špagety apod.

Určitě to spotřebujete, ale příště zamrazte jen čisté uvařené maso, kosti hned vyhoďte, aby bylo místo na vánoční husu, krůtu a jiné dobroty. *palec* Jaga.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 07.12.16 17:31

Odeberu je pro psy.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: alik®
Datum: 07.12.16 19:45

Když zabíjíme tak všechno maso vykostím a hned dáme vařit. Neořezávám dohola. Po uvaření vše oberem a zpracujem do tláči a prejtů. Co zbyde jako chupavky dostane pesan a není problém s kostima. Do mrazáku dám jen pacičky na pozdější sulc. Dělám to takhle už léta, naučil mě to kdysi řezník co u nás zabíjel. Říkal, že je zbytečné cpát do prejtů pěkné maso. a měl pravdu.Alik

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.12.16 22:30
avatar

Upéct kosti, upéct kořenovou zeleninu-vcelku(nebo velké kusy), a pomalinku vařit. Alespoň 6-8 hodin. Pokud se vám to najednou nevejde do hrnce, klidně vyndejte vyvařené kosti z vývaru, dejte další a táhněte dalších 6-8 hodin. Zeleninu až do toho posledního vývaru.

Nesolit. Vývar přecedit. Odvařit vodu, až se udělá hustá hnědá tekutina. Slít do malých kelímků. stačí tak půl deci až deci. A máte báječný základ na omáčku, v mrazáku vydrží velice dlouho, kdykoliv se s tím dá posílit jakákoliv hustá polévka, směs na špagety apod. Kam se hrabe masox. Kdo si to nezkusil, neuvěří.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 08.12.16 07:34

Moc vsem dekuji, postupne uvarim, zbytky oberu, neco necham pro zviratka...z tech vice zmasilych kosti zkusim i ten ,,tahly" vyvar...

Tlacenku, ani jine veci nedelame. Chovatel prasat ho vzdy odveze, po domluve, den predtim na jatka a druhy den si tam zajedeme pro naporcovane prase. Doma naporcujeme jen na mensi kousky, Prasatko jde jen na maso.

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.