Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voňavky, podvrhy

Od: samurraj® odpovědí: 21 změna:

Zdravím, setkal jsem se s názorem, že na netu se často prodávají voňavky známých značek jako podvrhy. Chci manželce koupit nějaký parfém třeba od Calvin Klein. Normálně v kamenném ho mají za nějakých 1100Kč a na netu v mnoha obchodech za 750 - 800 Kč. Jeden názor je, že kamenný obchod platí nájem, proto ta vyšší cena a druhý názor, že většina e-shopů prodává pajcovaný zboží. Tak, co si o tom myslíte?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bibi
hodnocení

4x

Je potreba take davat pozor, zda porovnavate porovnatelne. Muze to byt ta sama znacka, ale je rozdil, zda je to parfem, parfemovana voda nebo toaletni voda. Pokud budete porovnavat parfem a toaletni vodu, rozdil bude nejen v cene, ale samozrejme i v kvalite

Přesně tak. Navíc některé vůně (zejména různé ovocné, citrusové a mnohé jiné "svěží") jsou samy o sobě málo "stabilní", za chvíli z pokožky vyprchají, i když je roztok relativně silný (a v toaletní vodě je vůně tohoto typu celkově jen na chviličku).

lidus*
hodnocení

2x

Držím v ruce leták Rossmann, akce na parfémy a mají i Calvin Klein 50ml cena 559,- (píší 50% sleva). Leták platí od 5 do 24. 12. 2016.

lidus*
hodnocení

1x

Mnoho let nakupuji na NOTINO (PARFUMS) a jsem spokojená.

hodnocení

0x

Dobrý den,správná je ta druhá varianta.Je ovšem dobré si vždy přečíst recenze prodejce.Spousta mých kolegyň si jde ovonět parfém do kamenného obchodu,aby věděly jak voní a pak si ho koupí přes internet, kde vyjde levněji.mamina

hodnocení

Já koukal třeba na Heureku, kde měl parfém i obchod skoro od všech lidí pozitivní hodnocení a v diskuzi ten obchod všichni hanili. Pak si člověk má vybrat. Také bych se spíše klonil k druhé variantně, protože mi přijde nesmyslné, aby třeba obchodník parfém ředil...kde by pak vzal originální flakonky apod.

hodnocení

Prakticky vybírám mezi třemi voňavkami od Calvin Klein

1) Calvin Klein Euphoria Essence parfémovaná voda 100 ml

parfemy.heureka.cz/...

2) Calvin Klein Euphoria Blossom toaletní voda 100 ml

parfemy.heureka.cz/...

3) Calvin Klein In2U for Her toaletní voda 100 ml

parfemy.heureka.cz/...

Něco z tohoto chci k Vánocům manželce vybrat. Ještě by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi normální voňavkou a voňavkou s označením TESTER. Podotýkám, že tyto tester voňavky jsou dražší než bez testeru. Z toho jsem jelen.

Voňavky, podvrhy
Voňavky, podvrhy #2
Voňavky, podvrhy #3
lidus*

Testr je v neoriginální krabičce, mám zkušenost, že je levnější ale jako dárek bych ho nebrala. Je to parfém který manželka používá, chce zrovna tuto vůni? Koupíte drahý parfém a manželce nebude vonět, já bych ji vzala do parfumerie a nechala vybrat. Víc neporadím, ujíždím na Lacoste.

hodnocení

0x

V drogerii Teta, mají 50ti % slevu na voňavky. Mám pocit, že ta akce zítra končí. A CK dostanete originálního a ještě si čichnete. Nezaváhejte! *hej*

jarina
hodnocení

0x

setkal jsem se včera s v obchodním domě, že tam agentky vnucovaly voňavky

hodnocení

Jo, tak ty "agentky" bych nakopal někam. Minulý rok v Liberci na náměstí měly tyto agentky svůj stánek a cpaly lidem výhodné voňavky se super kvalitou (podle nich). Voňavky byly podvrhy, flakonky a vlastně úplně všechno bylo katastrofálně vyrobené a voňavka i když sice hezky voněla, vydržela tak hodinku max dvě.

hodnocení

Díky všem za odpovědi. Vím, že toaletní voda vydrží obecně méně vonět než voda parfémovaná. Pak ještě prodávají několik voňavek, u kterých uvádějí, že to je opravdu čistý parfém, tedy přesně parfémovou esenci. Někde jsem četl, že to vydrží vonět třeba 2 dny, pokud se tedy člověk nemyje každý den, že jo. Ale ta cena... od 3 tisíc za maličký flakonek.

Stihnul jste nakouknout do té Tety?

doplněno 04.12.16 07:42:

Ale bacha! Zase byla reklama, že slevňují nějakou bezva značku, která stojí za úvahu.

hodnocení

Bohužel Babko nestihnul :(

hodnocení

0x

Na tom netu je to ošidné. Ale abych Vás uklidnila, ono je to dnes ošidné i v kamenných obchodech. Ten prodávající samozřejmě sám nic neředí, ale nakoupí derivát, což je napodobenina originálu a je pro něho samozřejmě citelně levnější. Jenomže on ho prodá za plnou cenu zákazníkovi. Má úplně stejný flakon, naprosto stejnou krabičku a dokonce to i voní dle udání toho kterého parfému. Problém tkví v tom, že to nemá "výdrž". Prostě pokud máte orignál, voní to celý den, pokud je to ten derivát, voní to maximálně hodinu, s velkým štěstím dvě a co je na tom nejhorší, po nějaké době se vůně úplně změní v úplně jiný odér. Parfémy jsou obrovský byznys. Nejlepší je kupovat parfémy opravdu v cizině a v kamenných značkových obchodech. Tam máte jistotu. Ale nemáme samozřejmě všichni tu možnost a tak nám nezbyde, než koupit tady. Vím velmi dobře o čem mluvím a jelikož mám také ráda určité značky a znám jejich kvalitu, raději si je nechám přivézt z ciziny. Neprodělám, protože mi ten pravý vydrží mnohem mnohem déle, než jeho napodobenina. Ale chápu, že každý tu možnost prostě nemá a musí koupit tady. Ale jednou jsem kupovala i tady a myslím že to bylo na Černém mostě v obchodním centru a v nějaké značkové parfumerii, už je to dlouho, ale byla jsem spokojená. Ale to už je víc jak deset let. Je mi z toho všeho blbě, protože dnes není jistota nikde a v ničem.

doplněno 04.12.16 20:18:

Ještě bych dodala, že pokud "parfém" normálně stojí třeba 1800Kč.a někde ho prodávají za 800Kč, tak to rozhodně není originál. Je to naprosto vyloučeno, ta značka nepřipustí, aby se prodával její výrobek pod cenou. Zničili by sami sebe. Já teď už nemám čas, ale dá se to všechno dohledat na internetu, jak parfuméři bojují proti falzifikátům. Ono to totiž není vůbec snadné vyrobit opravdu krásnou vůni a tak dál. Esence jsou velmi drahé a tak dál...

majsterjoe*

S doplněním nesouhlasím. To že se někde prodává parfém za 1800 a někde za 1000 neznamená že se jedná o padělek. A pokud je nějak ošizený, tak je ošizený už od daného výrobce parfému.

V tom se právě hodně mýlíte, ale vím, že já Vás nepřesvědčím. Tak velký cenový rozdíl je důkazem toho, že se nejedná o originál. Pokusím se to dohledat, abych Vám dala odkaz na stránky, kde je to podrobně vysvětlené. Žádný známý parfumér nebude pančovat své vlastní parfémy, přišel by o prestiž, která je světově známá. Ale já mluvím o opravdových značkách, jako je Dior, Chanel, Shalimar,Mugler, Yves Sant Lauren a tak dál, je jich hodně, nebudu všechny vypisovat. Nemluvím o nějakých novodobých všelijakých značkách které prodávají kosmetiku všeho druhu a také své parfémy, pod svou značkou. Tam ani nemusí nic pančovat, ty jejich parfémy jsou obyčejné voňavky. Něco jako kdysi u nás Živé květy. Taky to po určitou dobu vonělo po fialkách, nebo konvalinkách. A pamatuji se na časy, kdy jsme za komunistů zoufale sháněly bony, abychom si mohly koupit krásný a opravdový parfém v Tuzexu. Teda my ženy, tenkrát se chlapi ani nevoněli. tenkrát snad nebyl ani obyčejný deodorant, měli jenom kolínskou vodu po holení.

Takže pokud si dnes koupíte třeba Diora, který normálně stojí 2.000 a víc, za pouhou tisícovku, tak je to padělek. A na to vemte jed.

doplněno 05.12.16 19:04:

Padělky bývají nabízeny za výhodnou cenu. Prodejci se ji snaží upravit tak, aby byla výhodnější než v parfumériích, ale ne o moc, aby to nebylo podezřelé.

Padělek mohou prozradit například příliš dlouhá či krátká hadička rozprašovače nebo podezřelý celofánový obal.

Vyplatí se porovnání oficiálních fotografií a dodaného parfému – někdy jsou rozdíly viditelné.

Padělek se obvykle pozná podle vůně, ne však vždy. Může vonět stejně jako originál, ovšem po krátké chvíli vůně vyvane.

Mezi často padělané značky patří Chanel (má jednoduché, snadno padělatelné flakonky a krabičky a výrobky této značky jsou oblíbené a drahé), Dior, Lacoste či Hugo Boss.

doplněno 05.12.16 19:18:

A mohla bych doplňovat daleko víc. Ale nebudu, kdo chce, tak si to najde a nenechá se napálit. Ale ještě se pokusím najít kde přesně se tyto značky imitují, není to u nás samozřejmě. Budete se divit, ale nejvíc to jde z Afriky, ale nevím přesně odkud. Tam mají na tyto deriváty "fabriky" a zaplavují tím mnoho zemí. Dokonce i Francii doménu parfémů. I tam potkáte černochy, kteří Vám budou pod kabátem nabízet "zaručeně pravý parfém od Diora" za poloviční cenu. Zažila jsem to, znám to, žila jsem tam dlouhá léta. A tohle se tam dělo už před dvaceti lety. Dneska se to děje tady, nechodí s tím černoši po ulici u obchodů "Tati", třeba na Barbés Rochechouart, ale rovnou to nabídnou "legálně" majiteli nějaké parfumerie, nebo to nakoupí internetový obchodník. V té době se tam zrovna tímto způsobem prodávaly i zlaté šperky, a na to jim naletěli jenom turisti, jako na ty "parfémy".

hodnocení

0x

urcite nekupujte tam, kde to je vyrazne levnejsi nez vsude jinde. Ja vzdy radeji pouzivam vetsi prodejce na internetu, nez nejake o par kacek levnejsi, ale podezrele. Z tech trech vuni co tu mate, bych doporucovala tu Euphoria Blossom, i kdyz vlastnim original euphorii, ale to je specificka vune, ktera muze nekomu vadit. Ta vase Blossom je lehci kvetinovka, kterou urcite nic nezkazite. Zkuste trochu omrknout jake jine vune zena vlastni, popripade jestli vite, jakym druhum dava prednost?

hodnocení

Díky za odpověď. Calvin Klein ženě voní, to vím. Minulé Vánoce jsem jí koupil Lancome,

parfemy.heureka.cz/...

která mě stála asi 2 tisíce a šlápnul jsem s tím vedle (voní trochu po cukrové vatě :) takže se držím toho osvědčeného.

Tak Vam preji stastnou ruku a at se manzelce vune libi. Ten Tresor je opravdu sladky

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]