Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
občas se mi stane, že když žehlím, oblečení nebo i třeba potahy mají někde tmavou hnědou skvrnu.
Žehlím bez páry, jelikož při žehlení s párou voda občas kape z žehličky.
Čím ty skvrny mohou být prosím způsobeny?
Děkuji
To mne taky zajímá. Měla jsem schované ve skříni u lůžkovin háčkované dečky po babičce. Chtěla jsem se pochlubit sousedce, jaké mám poklady a všimla jsem si na nich několika rezavých skvrn, které tam dříve nebyly. S žádným kovem nebyly dečky ve styku. Záhada. A vyprat to nejde. Jestli nějaká plíseň? Pochybuji, tam je sucho a čisto.
Ano, ty rezavé skvrnky na déle uloženém prádle, ty jsou záhadou. Také se mi to stalo.
Tazatelko, jaké máte prkno? Není problém v potahu prkna a v té měkčí části pod plátnem? Tam mohou být usazeniny, které po rozpuštění teplem, barví. Jestli budete kupovat nové, kupte to, na kterém není prkno, ale jakoby ocelová síť. Tou pára projde a nezůstane jako na prknu. A vyčistěte si žehličku! Naplňte ji vodou, rozehřejte naplno a pak nad vanu, mávat s ní žehlicí plochu dole a držet ventil na plnou páru. Uvidíte, co z ní půjde!
Pokud Vám při napařování teče voda z žehličky, musíte zkontrolovat, zda máte napařování na maximu-dejte až na konec.
Žehličku vyčistěte a na ty rezavé skvrny na prádle můžete zkusit tenhle návod :
Rezavé skvrny na oblečení odstraníte tak, že tkaninu přeložíte, mezi dvě vrstvy dáte plátek citronu a na chvíli na něj přitlačíte teplou žehličku. Postup několikrát opakujte vždy s čerstvým plátkem citronu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.