Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnědé skvrny na prádle po žehlení

Od: pallna odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

občas se mi stane, že když žehlím, oblečení nebo i třeba potahy mají někde tmavou hnědou skvrnu.

Žehlím bez páry, jelikož při žehlení s párou voda občas kape z žehličky.

Čím ty skvrny mohou být prosím způsobeny?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

balzerka
hodnocení

2x

To mne taky zajímá. Měla jsem schované ve skříni u lůžkovin háčkované dečky po babičce. Chtěla jsem se pochlubit sousedce, jaké mám poklady a všimla jsem si na nich několika rezavých skvrn, které tam dříve nebyly. S žádným kovem nebyly dečky ve styku. Záhada. A vyprat to nejde. Jestli nějaká plíseň? Pochybuji, tam je sucho a čisto.

hahanaj*

Pamatuji,že mi mamka vždy říkala- nikdy neškrob to -co budeš ukládat a nebude se to déle používat. Škrob dělá na prádle rotiku.

hodnocení

2x

Ano, ty rezavé skvrnky na déle uloženém prádle, ty jsou záhadou. Také se mi to stalo.

Tazatelko, jaké máte prkno? Není problém v potahu prkna a v té měkčí části pod plátnem? Tam mohou být usazeniny, které po rozpuštění teplem, barví. Jestli budete kupovat nové, kupte to, na kterém není prkno, ale jakoby ocelová síť. Tou pára projde a nezůstane jako na prknu.*hej* A vyčistěte si žehličku! Naplňte ji vodou, rozehřejte naplno a pak nad vanu, mávat s ní žehlicí plochu dole a držet ventil na plnou páru. Uvidíte, co z ní půjde!

hodnocení

2x

Pokud Vám při napařování teče voda z žehličky, musíte zkontrolovat, zda máte napařování na maximu-dejte až na konec.

Žehličku vyčistěte a na ty rezavé skvrny na prádle můžete zkusit tenhle návod :

Rezavé skvrny na oblečení odstraníte tak, že tkaninu přeložíte, mezi dvě vrstvy dáte plátek citronu a na chvíli na něj přitlačíte teplou žehličku. Postup několikrát opakujte vždy s čerstvým plátkem citronu.

hahanaj*
hodnocení

0x

Asi byste si měla vyčistit-odvápnit žehličku, pak bude vše ok -voda nebude kapat .

Hnědé skvrny? Může se stát, že vlákna připálíte - nevím ...nestává se mi to.*nevi*

pallna
hodnocení

Dobře, zkusím ji odvápnit.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]