Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu! Máte někdo zkušenosti s nedostatkem železa v krvi? Já už 3 roky lítám po doktorech, neustále nemocná a šíleně unavená. Toto je především v zimních měsících, ale někdy přetrvává i na jaře a v létě. Poslední dobou to narostlo do takových rozměrů, že jsem se vyloženě plazila po čtyřech a cítím se asi tak, jako by se mi tělo rozsypávalo na kousky. Byla jsem zvyklá několikrát týdně sportovat, těď jsem musela úplně přestat, jelikož jsem naprosto bez sil. Nemůžu se na nic soustředit, moje aktivita den ode dne klesá, což mě hrozně moc omezuje ve škole. Za rok maturuju a kdyby se to mělo opakovat, tak nemám nárok! Až před měsícem mi řekli, že mám málo železa, jinak že jsem imunologicky v pořádku a štítná žláza je taky v normálu. Opravdu může železo nadělat takovou paseku? Nespokojím se s tím, když mi někdo řekne, že je to pubertou. V takovým rozměru, kdy už nemůžu naprosto nic dělat, teda ne. K moři jezdím taky pravidelně, na hory občas, až na to, že teďka nemůžu ani lyžovat. A že si takový stavy navozuju psychicky? To se mi nezdá...Nicméně i po tom, co mi nasadili imunologika(Broncho vaxom), jsem znovu nemocná a doma s šílenou chřipkou...Už jsem fakt zoufalá a nevim, co mám dělat! Nebaví mě sedět doma a čekat, jestli to někdy odezní (neboť od malinka jsem aktivní tvor a zvídavý tvor)
Železo se z potravy vstřebá jen omezeně, tzn.můžete se cpát železem jak chcete a víc se ho nevstřebá. Máte anemii z nedostatku hemoglobinu (?), proto ta únava - tělo není zásobeno kyslíkem. Kyselinu listovou berete pravděpodobně právě kvůli anemii (=chudokrevnost). Poradila bych Vám toto - zjistěte příčinu nedostatku železa. Nemyslím, že je to nedostakem v potravě, pravděpodobně máte poruchu metabolismu železa. Léčit je tedy třeba příčinu, nikoli projevy. Zjistěte, zda netrpíte chronickým vnitřním krvácením - to je jedna z možných příčin. Držím Vám palce, ať se brzy uzdravíte.
Dobrý den,
mám pocit, že o problému hovoříte s dobrou znalostí problematiky, což mě zaujalo.Naší 4-leté vnučce byla zjištěna hladina železa v krvi do úrovně 1, což nás v souvislosti s obvyklou hladinou 12 a výše dost vystrašilo. Naprosto s Vámi souhlasím, co se postupu týče, t.j. hledat nejprve příčinu, jenže si nejsem jistý, zda standardní vyšetření krve je postačující. A jiné vyšetření dětská lékařka nezmínila.
Vím, že před Vánocemi je každá minuta dobrá, přesto si dovoluji Vás požádat o radu, jaká vyšetření jsou vhodná a jaké případné příčiny mohou odhalit.
Děkuji
Vladimír
Ta vysoká unavenost může být způsobena poruchou ledvin.Nech se poslat na odbornou kontrolu na nefrologii.Byl jsem teď na klinice na Karláku,kde se mnou ležel dvacetilety kluk,a jeho problémy korespondovaly s tvými.Spousta lidí i mladých tyto problémy přechází a končí to pak na umělé ledvině nebo transplantaci.
JABRAKA
Nedostatek železa dovede opravdu nadělat paseku. Léta trpím silnou menstruací a železo mi chybí pořád. Často se cítím strašně unavená. Jakákoliv činnost je pro mě v takovém stavu noční můra. Problém je, že léky nesnáším. Buď je mi po nich špatně nebo mám zácpu, a když je snesu, tak zase nefungujou. Koncem minulého roku mi doktorka doporučila Ferrocento. Jsou to nějaké nové tablety, prý japonský patent. Špatně mi po tom vůbec nebylo a za tři měsíce užívání jsem se konečně po dlouhé době dostala s hladinou železa do normálu. Tak to zkus, abys byla na jaro nebo alespoň léto zase čilá. Jo, a jinde než na internetové lékárně jsem to nesehnala. Eva.
Tak mi zjistili "teple" také minimum železa v krvi. Ale mám to prezentováno jako zánět způsobený bakterií mimo jiné požírající i železo. Budou další testy k identifikaci pachatele, aby se zlikvidoval. Jak už někdo psal, nedostatek železa je jen následek/vedlejší projev. Ten bude řešit až po vyléčení zánětu , u mě v rámci autoimunitní reakce...
Držím také palce.
Nejsi v tom vubec sama... me to taky doktori zjistili po tom kdyz sem skolabovala a lezela sem v ne mocnice.. Je to strasna otrava a clovek si nemuze vubec nic uzivat...Taky me ceka maturita,kterou sto procentne vubec nedam...
Já už jsem taky neměla daleko od naprostého kolapsu... pomalu jsem se plazila čtyřech a kdybych nezměnila na poslední chvíli lékaře, tak bych nejspíš skončila úplně stejně...doufám jen, že se mi to srovná po tabletách, protože mi opravdu chybí můj dřívější život! Jinak přeju hodně zdraví a rychlou rekonvalescenci! Tohle kdo nezažije, tak fakt nepochopí, co to může způsobit...
jo tim trpim taky .jim na to předepsaný léky aktiferin se to jmenuje..je to fajn po nějaký době unava odezni ale když je vysadim je to ještě horší..tak nevim...dokonce doktorka řekla mamce že když se budu potřebovt vyspat nebo odpočinout normálně at mi napíše omluvenku že ho mam fakt málo..nevim jeslti se to lepši..musim an odběry..tyjo už pul roku jim ty prášky a když je vysadim jako tedka je to des
Ahoj,
moje kamarádka měla také nedostatek železa. Vím že měla ještě špatné hodnoty nějakého dalšího ukazatele, ale nevzpomínám si co to bylo. Protože pracuje ve zdravotnictví, odvodila si, že to může být alergie na lepek - žaludek se soustředí na to aby zpracoval lepek, který nesnáší, a proto nedostatečně zpracovává živiny. Doktor jí ale řekl, že pokud jí není blbě, tak se o to nemá zajímat - hezké, že?... Vyhledala si tedy sama odborníka a ten podezření potvrdil. Drží teď dietu a minerály v krvy by se jí snad měly spravit - ale je to otázka tak půl roku. Podotýkám, že když jedla lepek, tak jí vůbec nebylo špatně!
Zkus se zaměřit i tímto směrem, popřípadě si o tom něco najít, třeba odhalíš příčinu.
Jarka
Dobrý den,mám stejný problém,jako vy.Mě se to táhne po přechodu,který jsem měla brzy,již 5 rok.Nejdřiv mě dávali Maltofer,já měla strašný křeče v zaživacim traktu,poté sem i začala po pozřeni zvracet.Začala sem jist vepřové maso,ale jenom namleté,a uvařené,jiné zatim nestrávim:Zkuste to,ale nedoporučuji hovězi,to obsahuje Fosfor,a ten zase železo niči,mám vyskoušené,a vubeci jiné potraviny v čem je fosfor,rýže Parboilet,atd.Taky běhám po doktorech,krevni obraz je dobrej,ale já sem jak mátoha.Dnes také ze mě p.dr,na krvi udělala připad pro blázinec,taky mě to nebavi,čekat až to se mnou někde švihne.Snad to obdržite,ještě nikdy jsem takhle nepsala.Zdravi p.Frant
Také trpím nedostatkem železa jako ty.Prošla jsem si vším co ty.Opravdu tohle udělá nedostatek železa.Lékař mi předepsal Aktiferin.Hladina železa se srovná do šesti týdnů,ale tělu trvá rok i déle než se srovná.Musíš vydržet a bude dobře jako dřív.To můžu potvrdit.Já musím železo užívat stále a jsem v pohodě.
Dobrý den,
nahodou jsem ted nasla vasi zpravu. Nevim jestli je to jeste aktualni, ale pokud hledate pomoc v teto oblasti zkuste Mlady jecmen. Je to zasadotvorny napoj, plny enzymu, vitaminu, stopovych prvku - zeleza. Ma schopnost stabilizovat telo, okyslicit a vyzivit krev, pomaha pri samotne kvetvorbe. Ja ho uzivam asi pul roku a jsem s nim moc spokojena.
Pokud vas zajima vic, ozvete se. Dalsi informace najdete take na www.gw-int.net
Ahoj,
při nedostatku železa je jedna z možností použít přírodní medicinální víno Maltoferrochin- železité víno. Je to čistě přírodní záležitost a není po tom zácpa a podobně jako po tabletkách. Mají ho v lékárně nebo na e-shopu. najdi si ho ve vyhledávači a přečti o něm podrobnosti. Musí se pít každý den, ale jen max 1 dcl.
Malina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.