Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejcitlivější místo na teplotu (zářením/proud

Od: jarina odpovědí: 4 změna:

KDe je na lidském těle nejcitlivější místo na detekci teploty metodou
-proudění (teplý vzduch)
-zářením ( zářící teplý předmět)

Tedy metoda konduktivní (dotyk teplého předmětu) mě nezajímá.

Brada, prsty, čelom uchaoM nebo někde jinde? Zajímá mě to také v závislosti na tom, zda jde o nižší a vyšší teplotu (není zde žádné záření [každý předmět vyzařuje, ale studěnější bude ještě méně] a nebo proudění studeného vzduchu)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Proudění vzduchu - vlhké sliznice
Záření - tam, kde je nejtenčí kůže (uši, oční víčka, genitálie?)

balzerka
hodnocení

0x

Nekoukám se, co píší ostatní, ale řekla bych, že jazyk.

host*
hodnocení

0x

Zkuste hledat mezi tak zvanými bezkontaktními teploměry, například na principu snímání infračerveného záření, IR teploměr kde se měří teplota na čele, na spánku, nebo i ušní teploměr, měřící teplotu uvniř ucha. A pak samozřejmě existují i další teploměry na měření teploty vzduchu v místnosti, teplotu mlíčka nebo vody na přípravu sunaru, nebo teplotu vody ve vaničce, pokud vám jde o měření teploty. Zkuste se pro orientaci podívat třeba na szo.cz/...

Pokud jsem správně pochopil dotaz. Nebo se jedná o nejcitlivější místo na těle?

doplněno 28.11.16 17:38:

Pokud se jedná o citlivost těla, tak to má možná každý jinak. Někdo cítí když mu sluníčko zasvítí na hřbet rukou nebo na tvář a jinde to tak necítí, nebo lehké studené fouknutí za krk, nebo na hřbet ruky, to zašimrá asi kdekoho, zatímco na jiné části těla musí být velký průvan, aby to člověk cítil.

figurek*
hodnocení

0x

Já bych řekl, že tepelně nejcitlivější část lidského těla je náš teplokrevní senzor, který řídí tělesnou teplotu. Prý je umístěný přesně tam, kde by se dal čekat, v přepážce mezi nosní a ústní dutinou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]