Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte, prosím, zkušenosti s horkovzdušnou fritézou?
Konkrétně mě zajímá, jestli se v ní dá "usmažit" řízek.
Děkuji předem za odpovědi.
Ano, mám horkovzdušnou fritézu Delonghi, ze zr. důvodu v ní dělám i řízky, ale není to jak z pánvičky. To ani náhodou. Nejlepší jsou hranolky ( na 1 kg pouze jedna lžíce oleje), nejsou poznat, že nebyly potopeny ve dvou litrech oleje. Americké brambory také fajn. Guláš, čína atd má výhodu, že se to míchá samo a je to vysoce jedlé jídlo. Kuře upeču rozporcované a je lepší jak z trouby a navíc ušetřím elektřinu oproti troubě. Upeču v ní i koláč, pizzu - jen vytáhnu míchací lopatku. Nevím jakou fritézu máte, pokud teprve si jí chcete pořídi, tak nekupujte třeba Tefal (nejde regulovat teplota) a některé nemají spodní topné těleso nebo mají, ale nemůžete si jej dle potřeby zapnout/vypnout. Prostě jede pořád stejně.
Horkovzdušnou fritézu mám, řízek jsem nezkoušela a asi zkoušet nebudu, používám ji pouze na opékání plátků brambor a jsem z toho nadšená. Předpokládám, že řízek by byl suchý, ale brambory jsou senzační.
Některé horkovzdušné fritézy prý mají míchací ramínko...to si myslím, že na řízek nic moc, takový zamíchaný řízek ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.