Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte, prosím, zkušenosti s horkovzdušnou fritézou?
Konkrétně mě zajímá, jestli se v ní dá "usmažit" řízek.
Děkuji předem za odpovědi.
Ano, mám horkovzdušnou fritézu Delonghi, ze zr. důvodu v ní dělám i řízky, ale není to jak z pánvičky. To ani náhodou. Nejlepší jsou hranolky ( na 1 kg pouze jedna lžíce oleje), nejsou poznat, že nebyly potopeny ve dvou litrech oleje. Americké brambory také fajn. Guláš, čína atd má výhodu, že se to míchá samo a je to vysoce jedlé jídlo. Kuře upeču rozporcované a je lepší jak z trouby a navíc ušetřím elektřinu oproti troubě. Upeču v ní i koláč, pizzu - jen vytáhnu míchací lopatku. Nevím jakou fritézu máte, pokud teprve si jí chcete pořídi, tak nekupujte třeba Tefal (nejde regulovat teplota) a některé nemají spodní topné těleso nebo mají, ale nemůžete si jej dle potřeby zapnout/vypnout. Prostě jede pořád stejně.
Horkovzdušnou fritézu mám, řízek jsem nezkoušela a asi zkoušet nebudu, používám ji pouze na opékání plátků brambor a jsem z toho nadšená. Předpokládám, že řízek by byl suchý, ale brambory jsou senzační.
Některé horkovzdušné fritézy prý mají míchací ramínko...to si myslím, že na řízek nic moc, takový zamíchaný řízek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.