Jak na papiňák?

Od: Datum: 21.11.16 13:48 odpovědí: 4 změna: 21.11.16 20:06
Dobrý den všem,
chtěla bych se poradit. Mám osmiměsíčního prcka, kterému doma vařím jídlo. Doposud jsem dělala maso+zeleninu+přílohu zvl᚝ a pak mixovala dohromady. Teď mě napadlo, že bych mohla alespoň maso a zeleninu dělat v papiňáku, pak jen přihodit třeba brambory a rozmixovat naráz tyčovým mixérem. Údajně to má být i zdravější.
S papiňákem si ale nerozumím - vždycky se bojím, že tam dám málo vody a spálím to uvnitř. Takže tam dám zase hodně a pak vývar vylívám. Není nějaká univerzální rada, kolik vody dát? Třeba já nevím, centimetr nad ponořený obsah nebo tak? Ráda bych ten vývar použila do toho jídla, aby nepřišlo o tolik vitamínů atd, ale když ho bude hodně, budu muset odlít...
Děkuji

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wampŽ
Datum: 21.11.16 14:05
avatar

Papiňák rozebírají maminky na diskuzi "emimino.cz"

http://www.emimino.cz/diskuse/prikrm-z-papinaku-30601/

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 21.11.16 19:47
avatar

Zeleninu do papiňáku bych rozhodně nedávala, bude z toho nechutná kaše za pár minut. Pro tak malé dítě přece nevaříte žádné tuhé maso. A jestli ano, uvařte maso zvl᚝. Nemůžete ho připálit, to se mi ještě nestalo. Ale pokud máte na mysli nějaké malé porce, třeba jeden kuřecí plátek, tak to se do papiňáku nehodí. Vždy je uvařený za pár minut. Univerzální metoda neexistuje, protože se to vždy odvíjí od množství. Tak to vařte třeba v páře. Já vařím běžně zeleninu v páře a je hotová za maximálně 15 minut a v tom případě si uchová chu, barvu i vitaminy nejvíc. Proč chcete vařit pro dítě maso a zeleninu současně v papiňáku? Nebo čemu říkáte zelenina? Maso uvařte v normálním hrnci, vyndejte, do toho vývaru z masa dejte nakrájené brambory na malé kousky a ke konci přidejte tu zeleninu, protože ta se nemusí vařit tak dlouho jako brambory. To si ale musíte sama vychytat a i to množství tekutiny. To přece uvidíte. Když to chcete všechno mixovat, tak nakonec přidejte to hotové maso nakrájené na kousky a to pak rozmixujte všechno dohromady.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: mp
Datum: 21.11.16 19:53

Je fakt, že papinák jsem nikdy neměl. to mě rozčilovovlo. Není k tomu důvod.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.11.16 20:06
avatar

Zelenina do papiňáku nepatří a nejzdravěji ji připravíte na páře.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright Š 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.