Dělání kuliček

Od: Datum: 21.11.16 09:39 odpovědí: 15 změna: 22.11.16 20:25

zdravím,,jak děláte kuličky,aby držely pohromadě a nerozsypaly se. Dříve se tam dával 100% tuk ,ořechy.piškoty ,rozinky rum a kdo co á rád.Dáváte máslo?Já to pak obalím v rozpuštěné čokoládě.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 21.11.16 10:14

doplním,,nedávám syrové vejce,,

Od: wamp®
Datum: 21.11.16 10:35
avatar

Hezké dopoledne.

Dělám tyto : 15dkg rozinek,2dcl rumu,20dkg mletých ořechů,15dkg moučk.cukru,15dkg strouhané čokolády,10dkg piškotů.

Rozinky posekáme nadrobno,zalijeme 2dcl rumu a necháme alespoň 24 hodin louhovat.Poté přidám ostatní přísady.

Obaluji v kokosu,ořechách,kakau.

Pokud je těsto husté,přidat rum.

Pokud je řídké,přidat piškoty.

Výborné

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 21.11.16 10:42

,,,dobře,,ale co to ty přílohy spojuje, Je to suché ne?

Drží to ten rum?

Datum: 21.11.16 10:44
avatar

Piškoty nasáknou R.U.M a pak to drží pokupě. Někdy se přidává máslo.

Samozřejmě se musí dát hotové kuličky odležet do lednice.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 21.11.16 10:45
avatar

Není to suché.Kuličky spojuje rum.

Všichi se po těchto kuličkách můžou přímo utlouci.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.11.16 14:58

Já jsem totiž zapomněla na recept..

piškoty umleté

ořechy vlašské

rum

pomlela jsem do jedněch perník ke strouhání

aby se mi to nerozpadlo,dale jsem tam uvařeného karamelu z konden.mléka

jak jsem dělala kuličky či hrudky,,tak jsem dala do každé z bonboniéry ukrájený kousek.

Ted to budu ponořovat do teplé čokolády a dám nahoru buď ořech vlašák,nebo kešu..Lískový je tvrdý.

Všem děkuji za rady,,a jdu ještě na úlky z ořechů,zbyl mi karamel...na nádivku,,

Od: pohankaa
Datum: 22.11.16 08:54

Nepečené cukroví dělám úplně naposledy, těsně před Vánocemi. Ztužené tuky vůbec nepoužívám, pouze máslo, kvalitní šlehačku, kterou lze i převařit, případně do pečených sádlovek sádlo.

Máslo časem žlukne, takže ze zdravotních důvodů.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.11.16 20:25

Já také plním před až,,,ale abych toho neměla moc tak takhle to dám..Ale ty hrudky tam není máslo ani žádný tuk.

Od: balzerka
Datum: 21.11.16 23:21

Já to dělám většinou právě ze zbytku rozpuštěné čokolády / tou polévám biskupské chlebíčky/ a vlastně je to pojivo, do kterého přidávám různé ingredience, jak píší jiní. Např. máčené rozinky v rumu / i více dní/. Nakonec obaluji v kokosu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.11.16 08:19

balzerka,,,,,,,,,,já ze zbytkové čokolády --nalévám do bonboniérových čtverečků a koleček v čem byly bombony ,dávám do toho marcipánové kuličky.a zaleji..Krásně se to vylupuje po ztuhnutí..

Datum: 22.11.16 18:26
avatar

Zavináč, tak tento nápad mi připadá hodně dobrý. Já miluji marcipán, také to letos zkusím. *palec*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.11.16 20:22

Suzy to je výborné...oba...dneska jsem je naházela do čokolády a dala na to -jak jsem psala.

Datum: 22.11.16 09:52
avatar

Maminka dělá kuličky ze všech zbytků po pečení cukroví, má mísu a do té průběžně dává co zbyde nebo se rozpadne, zbytky krémů, čokolády, kandované ovoce, mleté ořechy, pokud je třeba přidá rum. Obaluje v kokosu, ořechách.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.11.16 13:29

Já tedy žádné zbytky nemám,nic mi nezbude.To bych toho musela mít moc,,,,

Datum: 22.11.16 13:36
avatar

Zbytky-konce z rolád, prasklé cukroví, zlomené vanilkové rohlíčky a jiné druhy, konce z piškotu třeba na "františka", zbytky krémů do rolád, do laskonek...Pravda je, že maminka peče pro celou rodinu a ještě i dvě kamarádky.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.