Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat pěnu na kávě?

Od: janna* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

máme doma pákový kávovar na mletou kávu.

Chtěla bych se naučit nějakou fintu, jak udělat nějakou pěknou pěnu na povrchu kávy či něco zakémavého, obrázek atd.

Jak se to dělá?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dělá se to naslehanym mlékem.

youtu.be/...

hodnocení

1x

Jen doplním, je na to specíální ruční šlehací metlička- viz foto.Po našlehání pomocí párátka nebo špachtličky, či vidličky vytvoříte obrazec.

Jak udělat pěnu na kávě?
mot
pena se samozrejme sleha párou a obrazce se vytvari spravym nalitim peny do kavy. tyhle slehatka a paratka jsou hodne velky amaterismus.
mp*

Jo, ale jde to s trochou cviku taky. Ale musíte použít opačný postup. Nejprve co nejstudenější mléko (někdo považuje za lepší polotučné, mě se osvědčilo plnotučné) našlehejte jakýmkoli šlehačem, který to dokáže (je fakt, že některé jsou spíše na hraní, ale důležitý je výsledek a tím je hustá studená pěna - případně se může přidat kostka ledu) a pak ho nechte ohřát v mikrovlnce na cca 65 st. Pozor dost rychle dokáže vyběhnout. Ty vzory se pak dělájí různými nástroji. Ale to máte jako obraz. Chce to cvik. Osobně to moc neumím ani jsem to ale ani netrénoval. Možná to umí někdo i jen prostým nalitím pěny, ale každý neni Rembrant.

mot
hodnocení

0x
myslite penu na kave nebo obrazky na mlecne pene napr v cappuccinu?

hodnocení

0x

Já mám obyčejný šlehač od Vietnamců za 50 Kč, do hrnku dám rozpustnou kávu, mléko nebo smetanu cukr a zaleju do půlky a našlehám, ,poté doliju zbytek, pěny je hodně a samozřejmě stejně lze postupovaat i při kávě překapávané.

janna*
hodnocení

Krásné, chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte co používají na to zdobení? Ty čokoládové polevy atd jak je vidět z obrázku.

Děkuji

matyas*
Takže pokud se chcete snažit o kávu Latte art, bude to chtít trénink... Já osobně když chce zákazník cappuccino tak nalevam pěnu tak, aby nebylo vidět hnědá pěna a káva. Má to být celé pokryté... Latte art ( kreslení mlecnou pěnou) se používá u Flat White což je velmi silné espresso ( malý šálek 2 dcl. = 18 g. Kávy ) ... Mě osobně trvalo naučit se tyto obrazce na baristickou soutěž 11 měsíců, než sem se naučil rozetu, tulipán, srdíčko, labuť a medvídka... Jinak poleva se používá hustá, není jen tak obyčejná jako je vyrobena doma z másla, cukru a kakaa ale většinou se kupuje... Čokoládová a karamelova. Nákresy jsou pouze tubou na pěnu, potom kavarenskyma jehlicema

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]