Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žehlička nenapařuje

Od: elina* odpovědí: 4 změna:

Mám dobrou drahou žehličku 2 roky, používám jen vodu ze studny, ale to žehlička toleruje, ale už skoro nenapařuje, pravděpodobně vodní kámen. Myslíte, že tam mám něco nalít, například calgon, anebo ji odšroubovat a vypadne nějaký vodní kámen sám anebo je už k pomalinku k vyhození?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

já bych tam nalila ocet, dala na nejvyšší teplotu, to by mělo usazeniny rozpustit...

hodnocení

1x

Tato rada není z mé hlavy, ale přímo od opraváře drobných elektrospořebičů. Ocet nedoporučuje - rozežere těsnění kolem plotny a po čase můžete žehličku vyhodit.Nejlepší je pravidelné čištění a propaření na plnou teplotu, kdy se vodní kámen uvolní - pokud máte samočistící režim, tak ještě nadzvednout tu samočistící tyčinku.Jinak pokud je plotna hodně zavápněná, máte možnost dát ji do servisu k vyčištění ultrazvukem. Ze studny je voda hodně tvrdá, sice jak píšete to žehlička toleruje, ale tím spíš byste ji měla čistit častěji a pravidelně;) a používat do ní jen vodu převařenou.

hodnocení

1x

Napusťte do ní vodu, rozehřejte na maximum, otevřete napařování a stoupněte si s ní, deskou dolů, nad vanu. Když občas zmáčknete i kropení, pročistí se to všechno. Je to rachot!

hodnocení

0x

ne calgon ale žabičku - k tomu určenou - belidla-zmekcovadla-skrob/...

doplněno 15.11.16 08:46:

jo jestli to není pravidelné, asi bych tam dal taky něco jako fixinela na rez a vodní kámen - a pak dvakrát horkou vodou vymýt...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]