Nejste přihlášen/a.
Nemáte prosím nekdo recept na tuto pomazánku, hledala jsem na netu, ale nenašla jsem. Pokud je sterilovaná, tak obsahuje vejce a naopak...
Nemáte někdo doma ,,schovaný "recept?
Moc děkuji.
Tohle by mohlo být ono zabijacky.cz/...
Ano ,80° C na 20 minut určitě stačí
AŤ vzpomínám jak chci, my jsme do škvarkové pomazánky nikdy vejce nedávali. Mastné škvarky jsou už samy o sobě výživné a mají specifickou chuť natolik, že není třeba je vejci vylepšovat. Ta vejce v nic nebudou stejně cítit. Škoda jich.
Vzpomněla jsem si. Namleté škvarky jsme nandali do sklenic, kterým naši říkali masovky. Dali gumu, víčko a našroubovali kovové víko, které sloužilo jako pérko. To celé přišlo na plech s vodou, do trouby. A až to bylo hodně horké, pak do sklepa.
Dokud jsme před léty zabíjeli čuníka, pokaždé bylo dost škvarků. Ty jsme namleli, dali do menších skleniček /od majolky, od dětské výživy/, aby se rozdělaná sklenička brzy spotřebovala. Pak se strerilovalo po půl hodině a to 2 dny za sebou. Škvarky pak vydržely až do nových, pokud se tedy nesnědly.
Když jsem skleničku otevřela, dala obsah do misky, přidala hodně najemno nakrájenou cibulku, nahrubo nastrouhanou ster. okurku, vařené vajíčko protlačené přes kolečko na brambory, lžíci plnotučné hořčice, sůl a pepř. Kdo byl zpovykaný, mohl si tam přidat i trochu nahrubo nastrouhaného měkkého salámu, ale nebylo to až tak potřeba.
Když se to namazalo na čerstvý chléb, přizdobilo plátkem rajčete a snítkou zelené petržele, byla to dobrota.
Proto bych škvarky zavařila jako samotné, můžete pak udělat, co chcete. Třeba škvarkový koláč, nebo tu pomazánku. Budete mít doma prostě takový polotovar, ze kterého se dá pokaždé něco chutného vykouzlit. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.