Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menstruace a vše okolo?

Od: sebastian odpovědí: 6 změna:
Ahoj, spíše dámy :) Jsem čerstvě zadaný a přítelkyně má tyto dny menstruaci. Rád bych se o této situaci dozvěděl více.
Jak dlouho trvá? Kdy může mít žena nejdříve sex? Může si vzít antikoncepci? Pokud by ji brala pravidelně menstruaci by neměla? Jak se v tyhle situaci k ženě chovat?
Děkuji :) Seb

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ahoj Sebastiane, nechci, aby to vyznělo nějak špatně, ale zdá se mi, že na vztah nejste připravený ani jeden z vás - vlastně na ten sex. Nepíšeš, kolik je Ti let, ale o menstruaci se učí už i děti na základní škole. Takže předpokládám, že minimálně 15 let už vám oběma bylo. Tyto základní věci bys měl vědět, i Tvá přítelkyně, než začnete spolu chodit, potažmo mít sex a až pak budete k sexu přistupovat k danou zodpovědností.

Proč se ptáš na antikoncepci, když víš, že ji přítelkyně užívat nechce? Myšleno samozřejmě hormonální antikoncepci?

Pokud ji přítelkyně nechce, tak bys to měl respektovat, ne ji něco nutit, myslím, že je docela rozumná, když ji brát nechce a navíc má pro to své důvody.

Není mi jasné, proč oba odmítáte kondom. Neodmítáš ho spíš jen ty a přítelkyně se Ti podřizuje? Nebo si opravdu ani jeden z vás nepřipouští, že může přítelkyně otěhotnět? Navíc tady nejde jen o to otěhotnění, ale hlavně o to, že se můžete nakazit pohlavně přenosnými nemocemi. Opravdu máte oba jistotu, že žádnou nemáte a žádný vztah jste před tím neměli (kde jste praktikovali sex)?

Metodu styku při menstruaci nebo po, atd., sice zkusit můžete, ale musíte zároveň počítat s tím, že je velmi nespolehlivá a že se může stát, že přítelkyně otěhotní. Také by ses měl zamyslet opět nad tím, zda přítelkyně opravdu v tyto dny sex chce, a nechceš ho spíš jen Ty.

Na Tvém místě bych určitě preferoval ten kondom. Můžete se předtím věnovat jiným aktivitám, kdy si sex můžeš také nějak užít, pokud kondom nechceš používat z toho důvodu, že si myslíš, že si to neužiješ.

Jsou i jiné metody antikoncepce, například spermicidní gely, které fungují na nehormonálním principu. Vždy je ale lepší to kombinovat s něčím jiným, například s tím kondomem.

doplněno 10.11.16 06:52:

Nespolehlivá v tom smyslu, že se uvádí, že spermie mohou v těle přežít i několik dní po styku, kdy se právě může stát, že přítelkyně otěhotní.

hodnocení

2x

Gratuluji k přítelkyni :)

Jak dlouho menses trvá je velice individuální. Taky jde ve velké míře o to, jak dlouho a jak moc žena "trpí". Já mám den předem občas hádavou a první den bolesti jako blázen a pak už o ničem nevím, ale jsou ženy, které 4-5 dní protrpí. Sex může mít kdykoliv (v době krvácení raději s kondomem, děložní hrdlo - brána před infekcí - je otevřené), ale většina z nás to zrovna v té době asi fakt nemusí, to se jí musíte zeptat. Antikoncepci si vzít nemůže, pokud myslíte HA, v období menses je pauza, během které je ale žena chráněna. Pokud by ji brala pravidelně, tak menses mít bude - v té pauze - kterou ale udělat nemusí, záleží na jejím přání (některé ženy to raději nedělají) a na preparátu. A jak se v těchto dnech k ženě chovat? Přimhouřit oko nad výkyvy nálad, nepřemlouvat k sexu a náročným fyzickým aktivitám, nezastávat postoj "zrovna teď mi jsi k ničemu, když s tebou nemůžu spát", ale jinak úplně normálně ;)

doplněno 09.11.16 21:37:

Jestli chcete praktikovat metodu plodných a neplodných dnů, tak 1. prostudujte všechno, co o ní najdete a 2. začněte šetřit na výbavičku pro mimino ;)

Pár dalších metod je, zeptejte se strýčka Googla ;)

A nezapomeňte, že metoda plodných dnů funguje jen při dokonale pravidelném cyklu a u ženy, která svoje tělo zná. (Když jsem ji někde viděla propagovanou mezi mladými dívkami na SŠ, tak jsem měla sto chutí sepsat stížnost. Ty holky netuší, co se jim v těle děje při menstruaci a jak vlastně univerzálně ten cyklus funguje v závislosti na všech jeho částech a budou se řídit nějakým "x dní ano, x dní ne"?!)

sebastian
hodnocení

Ha je myšlena hormonální antikoncepce? Jinou zatím ani neznám, omlouvám se :)
Co to znamená že v období menses je pauza, během které je žena chráněna? Proti otěhotnění? Jak dlouho?
Antikoncepci odmítá, hormony ji nedělají dobře na pleť a i na psychiku, neprojevuje prý tolik city :) Kondom nechceme oba, tak teď jak na to, vždy po menses? :-D

Proč se ptáte jestli si může v době menstruace vzít antikoncepci, když píšete, že antikoncepci odmítá, tudíž jí neužívá vůbec? I v době menstruace může žena otěhotnět. Je sice takových málo, ale otěhotněly právě v době menstruace. Takže ten kondom byste měli zvolit jako kompromis a neriskovat. Kadý měsíc se pak budete stresovat při malém opoždění menstruace, zda není slečna těhotná? Proč o tomto sháníte informace tady a nezeptáte se partnerky? Ta ví nejlépe jak se cítí když má své dny a hlavně zda v tomto období vůbec o sex stojí..

Metoda měření bazální teploty je přesná zhruba jako hormonální antikoncepce.

Ildiko, metoda měření bazální teploty možná, ale myslím, že takhle daleko se zakladatel a jeho přítelkyně ještě nedostali, když ani neví, kdy zpravidla přichází ovulace a co to vlastně znamená (vycházím z toho výroku "po menses ano"). Oni mají metodu "tehdy ano a tehdy ne". A to JE zrádné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]