Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alpa proti akné

Od: jajkau odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

četla jsem na internetu, že Alpa pomáhá proti akné. Používám kromě toho čistící pleťovou vodu. Máte s tím někdo zkušenost? Nevysušuje pleť? A dosáhnu pomocí ní úplného uzravení pokožky? Pokud ne, tak co byste mi doporučili?

Děkuji předem za odpovědi.

Jajkau

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Alpa je antibakteriální, záleží na typu Váší pleti a příčině akné. Může pomoct, chce to vyzkoušet.

hodnocení

3x

Alpa určitě vysušuje, je to vlastně upravený líh. Akné bývá různého původu - buď hormonálního (a to nejen v dospívání), anebo ho také může způsobovat roztoč demodex (trudník). Pokud je to nějaká závažnější forma, možná by bylo dobré se nechat vyšetřit na přítomnost tohoto (kožního) parazita? Bohužel je to více rozšířené, než by se mohlo zdát. :(

hodnocení

2x

Alpu bych zkusila maximálně na jedno menší místo, které je hodně zasažené bakteriemi (podebrané, zanícené, teplé...), a to ještě pouze vatovou tyčinkou. Plošně určitě ne. Je to strašný dryják. Nevím, jak Vaše pleť snáší tu čistící pleťovou vodu, i ta bývá s alkoholem, já ji třeba nemůžu skoro vůbec, resp. jen když je pleť v relativně dobrém stavu.

balzerka
hodnocení

1x

Akné je spíš záležitostí vnitřní. Vynechte těžká tučná jídla, uzeniny, bílou mouku, cukr, chipsy, colu, zákusky, zrající sýry. Víc pijte čistou vodu a jezte víc zeleniny,saláty, klíčky, ořechy, ryby, luštěniny, jáhly, olivový a řepkový olej. Možná, že vypozorujete, která potravina vám pleť zhoršuje.Znám člověka, kterému se objeví pupínky po ovocném koláči. Vadí mu kombinace bílá mouka a ovoce. Nalačno E vitamín, s jídlem pak tablety Zinek a A vitamin, Křemík nejspíš v přesličkovém čaji. Nebo lépe čisticí čaje na játra. Nesahejte si na obličej, nedrážděte pleť alpou, nepoužívejte sprcháč, ale dětské mýdlo Obličej stačí mýt jen vodou, aby zafungovala přirozená obranyschopnost pokožky. Choďte na vzduch a sluníčko.

lidus*
hodnocení

1x

styl.instory.cz/... Já bych to zkusila.

hodnocení

1x

Když jsem byla dívkou, Alpu jsem na akné používala běžně. Nemáte doma ústní vodu Listerin? Ta funguje skvěle a nevysušuje tak. Na tamponek a otírat.

pb®
hodnocení

0x

Vykašlete se na babské rady a čistící vody a kdejakou kosmetiku určenou na problematickou pleť, která problém neřeší, navíc pleť dráždí a vysušuje. Běžte do lékárny a kupte si krém Skinoren. Je to zázrak a výsledky uvidíte do pár dní, navíc investice okolo 250Kč. Mně se po něm pleť hodně zlepšila.

Podle mě je akné nejvíce ovlivněné hormony, víc než stravou a pitným režimem. To je taky důvod, proč na akné pomáhá braní hormonální antikoncepce a proč se akné zhoršuje třeba při menstruaci. Hormonální hladina se v těle pohlavně dospělé ženy pokud nebere antikoncepci neustále mění. Kupříkladu máte dostat menstruaci a pleť se zhorší. Menstruace odezní, pleť se lepší a lepší, pak přijde další menstruace a zase je člověk vykvetlý. A tak dokola a dokola a protože kůži trvá asi měsíc, než se zcela zahojí, nemá šanci se při normálním cyklu úplně zahojit nikdy. Jó hormony, ty můžou za hodně. Kdybyste viděla, jak jemnou a čistou kůži mám teď v těhotenství, i vlasy jsou hustší a nemastí se. A to jsem ani nezměnila jídelníček ani kosmetiku.

figurek*
hodnocení

0x

no nevím. Alpa je dost silný roztok lihu a jakési za studena vyluhované silice. Dá se použít třeba na komáří štípnutí, právě jako lihová dezinfekce. Ranka po komárovi se lihem vypálí, vyčistí a po chvíli přestane svědět.

Ale léčit Alpou akné? To ne. Ta procedura ani u mě, ani u mých děcek nezabírala.

annna*
hodnocení

0x

Mně Alpa-Lesana pomáhala na už vzniklý pupínek,nezanícený. Po Alpě se mi pupínek vstřebal,zmizel bez zanícení.Na hormonální antikoncepci asi pozor,pleť hodně vylepší,skoro vyléčí.ale po vysazení se akné vrací. Lepší je asi akné vymýtit,léčivou kosmetikou,bylinkami+kožní lékař a hned.

antynka*
hodnocení

0x

Když jsem byla mladá a měla problémy s kané, tka jsem se tkaé doslechla, že Alpa je dobrá na akné. Tak jsem jí používala. A teď po letech bych si za to nejradjěi nafackovala - škoda, že už nejde vrátit čas... Takže Alpu rozhodně ne! Nejen, že šíleně vysušuje, ale já jsem si díky ní vypěstovala i bezva citlivou pleť a teď s ní má velký problém, protože mastná a přitom citlivá pleť není příliš obvyklá a moc toho na tento typ pleti nenajdete. Za mě bych doporučila přípravky se zinkem, hydratovat a rozhodně nevysušovat, tím situaci ještě zhrošíte, to mi věřte. Když už máte pocit, že někde potřebuejte vysušit, sáhněte radeji po tea tree olejíčku.

baba1
hodnocení

0x

Moje maminka když byla mladá, taky měla akné a řešila to tím, že si natírala plet Pitralonem. Zakrátko měla po akné a už nikdy se nevrátily a do smrti měla krásnou plet. Já jsem to nezkoušela, protože ty problémy nemám, ale zkusit se to může.

hodnocení

0x

Francovka vyšuší a pupínek se vyloupne. Ale pozor, používat jen na ten pupínek, jinam ne, opravdu hodně vysušuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma alpa na akné

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]