Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám prosbičku,václavky se loupou hlavičky nebo ne,v receptech je uvedeno na polévku ano,na guláš nic,tak vážně nevím,když je mám je škoda je vyhodit,děkuji za pomoc
Václavky budou určitě v polévce lépe vypadat oloupané, ale není to nutné. Mají se používat v omezeném množství a dobře tepelně upravené, protože jinak mohou způsobit zažívací obtíže. Já je před definitivní kuchyňskou úpravou čtyři minuty povařím v osolené vodě a propláchnu přes síto studenou vodou. Většinou je nakládám do octové zálivky a zavařuji. Sterilizaci je třeba opakovat po 24 hodinách.
Václavek v našem okolí rostou spousty, ale pokud jsou současně k mání i kvalitnější druhy hub, václavky nesbírám a nechám je růst. Musí se totiž tepelně upravovat minimálně 20 minut, jinak může být choulostivějším jedlíkům nevolno. Proto raději potkám hřiba, kozáka, křemenáka, či pravého ryzce.
Jinak václavky neloupu. Stačí otřít ty šupinky na kloboučku papírovou utěrkou.
Zato žampiony loupu pokaždé. V mnoha pořadech o vaření v TV je neloupou, ovšem ta slupka je dost silná a dám ji raději pryč. U václavek je slaboučká, nevadí to. Z václavek připravuji tak max. falešnou dršťkovou, případně jsou dobré k naložení do octa. Na ostatní houbové hody preferuji jiné, lepší, druhy hub. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.