Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kysané zelí

Od: aja1946® odpovědí: 9 změna:

Léta ho nakládám do zeláku a teď mi řekla kámoška, že ona tam přidává i cukr, ale v klasických receptech ho tam nedávají (např.vZP Otice - toto zelí je velmi známé), kdo z Vás ho tam dává, ale ptám se jen těch, kdo ho nakládají do zeláku na dlouho a ne na rychlo do sklenic děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

my též cukr nedáváme dáváme tam to same co přechozí paní + kopr ten nesmí chybět a otec dává ještě jabka a listy vinné révy

bublanina*

Přesně tak, a když jabka, tak nejlépe jaderničky, ale ty už dnes člověk skoro nesežene :(

balzerka

A ségra dává bobkové listy. My někdy celé cibule / na chroupačku/.

balzerka
hodnocení

0x

Já cukr do zeláku né. Na 10 kg zelí dávám jen 15-20 dkg soli, 15-20 dkg kmínu , 1 kg cibule, někdy hrst hořčičného semínka. Cukr a vodu přidávám, když zelí je při přípravě moc kyselé, třeba na salát ze syrového zelí s cibulkou nebo když ho dusím a zahušťuji.

hodnocení

No tak přesně tak to dělám já, v žádném receptu z kuchařek cukr nedávají, tak nevím, kámoška už ho má naložené, už jsem ho ochutnala a má ho moc dobré, skoro lepší než ho mívám já, tak nevím.

xaver

není toho kmínu nějak moc?

sametka
hodnocení

0x

My už padesát let dáváme 10 dkg soli na 10 kg zelí a lžíci koprového semínka, toť vše. Ani když ho pak vaříme,tak tam kmín nedáváme.

hodnocení

0x

Dělám zelí, jako v 1. receptu, jen přidávám krájenou cibuli. Někdy jablka.

xaver
hodnocení

0x

Do zelí dávám na 1kg 2dkg soli, přiměřeně kmínu,křen, cibuli,kopr a to nejdůležitější FEFERONKY. Syrové je vynikající vyprošťovák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]