Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat jestli existuje možnost si uchovat předem navařené jídlo na 4 dny dopředu. Díky jistému časovému zatížení, částečné lenosti něco večer vařit jsem se rozhodl vyzkoušet si vařit na dny dopředu do krabiček. Avšak mě by mě zajímala trvanlivost jestli jde nechemickým způsobem natáhnout. Nejvíce mi jde o svačiny a snídaně nebo po ránu jsem naprosto neschopný něco ukuchtit.
např. na snídaně a svačiny bych měl jídla typu vajíčka, maso, šunky, sýry v nějakých kombinacích = jestli pomůže to zalét do želatiny ( něco jako aspik )
a na hlavní jídla bych vedl maso + přílohy jako brambory, rýži, těstoviny + zelenina
Dodám že v lednici mám 4 stupně.
Něco vydrží něco ne. Dnes je úterý a já mám oběd, vařený v sobotu. Čočkovou polévku a kuře na smetaně s knedlíkem. Před chvilkou jsem to vytáhla z ledničky. Je to vysoce jedlé. Snídaně? Jogurt nebo mlíko zasypat nějakým křupáním, obilí v medu, medové kroužky, čokoládové kuličky, musli. Svačinu večer předchozího dne večer, zabalit do ubrousku a do igelitového sáčku a pohoda džez!
Kamile, vařím jen pro sebe a to většinou tak, že jednu porci na ten den, druhou porci, druhý den, často s jinou přílohou a třetí porci do krabičky a na mrazák. Bezva krabičky dostanene ve větším balení, v papírnictví, takové, do jakých ve velkých sámoškách balí saláty. Zapomněla jsem napsat, že tu zabalenou svačinu dáte do ledničky. Do dopoledne druhého dne parádně vydrží.
Co se týče hlavních jídel, tak uvařené maso, zelenina, případně omáčka se dá zmrazit a příloha je hotová rychle - stejně budete jídlo muset ohřívat. Můžete také vyzkooušet instantní přílohu, jako je např. kuskus.
Snídaně typu namazané pečivo si můžete připravit večer, to vydrží, jinak snídani rohlík + vakuovaná šunka/sýr/salám máte připravenou za několik sekund. Uvařené vajíčko na tvrdo v lednici nějakou dobu vydrží. Zkuste také rychlé snídaně typu müsli s mlékem/jogurtem/podmásním či ovesné kaše. Někomu vyhovuje i jíst k snídani zbytek hlavního jídla z předchozího dne - dá se to jen do mikrovlnky a je z toho rychle hotové syté jídlo.
4 dny jsou dost na hraně. Já bych v lednici uchovávala na max 3 dny. Víc už leda do mrazáku, ale tam se dá dát málokteré jídlo. Třeba ovocné knedlíky se dají navařit do zásoby.
Rodina mne přemluvila na svíčkovou a to jí rovnou dělám velký kastrol, jíme ji již pátý den a je čím dál lepší...jak napsali rádcové nade mnou...jak co..., lednici mám na hodně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.