Nejste přihlášen/a.
Pokud vaříme například těstoviny, tak víme že voda z nich se pak vylévá, jelikož se nedá dál použít pro svou špatnou chuť a zákal. Z toho mi tedy vyplývá, když vaříme nudle do polévky, neměli by se vařit zvlášť a do polévky dát až nakonec, aby nezkazili nebo nezakalili polévku?
Má se to tak správně dělat. Polévka se nezakalí. Ale moje maminka to doma nikdy nedělala, vařila nudle přímo v polévce, a polívku měla vždycky čistou. Jak to dělala se už nezeptám, ale možná to bude tím, že krájela nudle dobře vyschlé-tvrdé, a přesítované od nalepené mouky. Ale jak říkám, jen moje domněnka. A druhé proč se to má vařit zvlášť, je čistě praktický. Když potřebujete polévku ohřát, třeba k večeři, a máte v ní nudle, tak se při ohřívání většinou rozvaří. Někomu to vadí, někomu ne. ..
Ono je to tak se vším. Když jsem hledal, jak se dělá Musaka, tak na internetu najdete většinou dost složité recepty. Až mi jedna bulharka prozradila, jak ji dělají obyčejné ženské u nich doma. Jako eintopf. Všechno co do ní patří smíchají a upečou v pekáči. Jen to zalijí navrch tou zálivkou. Prostě doma se většinou, pro nedostatek času vaří obyčejně, bez složitostí.
Čistý vývar zvlášť,nudle zvlášť ,maso a mrkev uvařená a pokrájená taky zvlášť a pak můžete mít polévku i 3-4 dny v lednici a nic nezkysne a vždy si jen smíchat a ohřát to co zrovna sníte.Nudle uvařím vždy tak na 2 dny a pak na další dny čerstvé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.