Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vařit pšeničné nudle rovnou v polévce?

Od: bakos odpovědí: 11 změna:

Pokud vaříme například těstoviny, tak víme že voda z nich se pak vylévá, jelikož se nedá dál použít pro svou špatnou chuť a zákal. Z toho mi tedy vyplývá, když vaříme nudle do polévky, neměli by se vařit zvlášť a do polévky dát až nakonec, aby nezkazili nebo nezakalili polévku?

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
Ano,nudle se vaří vždy zvláště.
Dají se do misky a každý si nandá do talíře kolik chce.
Ta samotná voda z těstovin není závadná,ale obsahuje cosi jako klih a ten lepí.
Proto,když dělám např.Italskou omáčku s rajčaty,tak kupř.špagety sliju,ale trochu vody nechám a tu později přidávám do té omáčky spolu s masovým vývarem.

 

lidus*
hodnocení

3x

Do vývaru vždy vařit zvlášť ale třeba do rajské polévky je dám přímo.

 

hodnocení

3x
avatar babkazov

Polévka, do které byly zavařeny nudle, mnohem rychleji zkysne.

nikdo*

To je možné. Mouka ráda zkvasí. Když má podmínky.

 

hodnocení

1x

Nudle jsou mouka a vejce. Co je na tom špatného? U vývaru může opticky vadit zákal, ale jinak ..

To není lpravda, zkazí to tu dobrou chuť vývaru.

 

nikdo*
hodnocení

0x

Má se to tak správně dělat. Polévka se nezakalí. Ale moje maminka to doma nikdy nedělala, vařila nudle přímo v polévce, a polívku měla vždycky čistou. Jak to dělala se už nezeptám, ale možná to bude tím, že krájela nudle dobře vyschlé-tvrdé, a přesítované od nalepené mouky. Ale jak říkám, jen moje domněnka. A druhé proč se to má vařit zvlášť, je čistě praktický. Když potřebujete polévku ohřát, třeba k večeři, a máte v ní nudle, tak se při ohřívání většinou rozvaří. Někomu to vadí, někomu ne. ..

Ono je to tak se vším. Když jsem hledal, jak se dělá Musaka, tak na internetu najdete většinou dost složité recepty. Až mi jedna bulharka prozradila, jak ji dělají obyčejné ženské u nich doma. Jako eintopf. Všechno co do ní patří smíchají a upečou v pekáči. Jen to zalijí navrch tou zálivkou. Prostě doma se většinou, pro nedostatek času vaří obyčejně, bez složitostí.

mp*

Ano, to je přesně ono. Nudle se rozvaří raz dva. Pokud podáváte polévku ihned, nebál bych se je tam hodit, pokud Vám nevadí zákal. Jakmile se polévka znovu ohřívá nebo má nějakou dobu stát, nudle řádně změknou, nebo se rozvaří a to není Al dente.

 

hodnocení

0x
avatar ruze

Čistý vývar zvlášť,nudle zvlášť ,maso a mrkev uvařená a pokrájená taky zvlášť a pak můžete mít polévku i 3-4 dny v lednici a nic nezkysne a vždy si jen smíchat a ohřát to co zrovna sníte.Nudle uvařím vždy tak na 2 dny a pak na další dny čerstvé.

Dřív jsem dost často koukal na prima vařečku a právě debaty o tom jak hodně čirý musí být čirý vývar mě to vaření naprosto znechutily. Mě vždycky záleželo na chuti a ne na tom jestli v hrnci polévky dohlédnu na dno. Naše babičky v životě nevařily nudle extra už jenom proto že každý kastrol na sporáku zabral místo jinému potřebnému.

 

hodnocení

0x
avatar libor007
Vařit zvlášť. Jinak doporučuji používat jen semolinové. Nerozvaří se a jsou mnohem vhodnější z výživovéjo hlediska. Nekupujte ale drahé těstoviny z reklam za 40kč a víc, stačí zajít do lidlu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]