Recept na obyčejný chleba pro pekárnu

Od: Datum: 20.10.16 19:39 odpovědí: 3 změna: 08.11.16 21:50

Dobrý den,

chtěla bych si upéct v ele. pekárně nějaký jednoduchý, obyčejný a přitom dobrý chleba, z obyčejných surovin.

Neměli by jste někdo recept?

Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 20.10.16 20:07
avatar

Na 1kg žitnopšeničného chleba, dejte 0,6kg kvásku ze žítné mouky, 0,15kg. žitné chlebové mouky, 0,25kg. pšeničné chlebové mouky, 15gr. soli, 10gr. kmínu. Nechat vykynout při cca 35°C, a péct cca 30-35min při 180°C. Časy si musíte vysledovat sama.

Čistě žitný chléb je to samé, jen dáte místo pšeničné mouky, žitnou.

Hustotu těsta si musíte doladit sama, žitnou moukou. Přestože já pekárnu nemám, peču klasicky z v peci, co jsem četl, tak pekárny na hustotu těsta nejsou tak háklivé. Čím hustší těsto, tím déle to kyne.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 20.10.16 20:19

Můj oblíbený kváskový a kdyby nebyl kvásek, tak tento.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: hankka
Datum: 08.11.16 21:50

Díky

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.