Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych si upéct v ele. pekárně nějaký jednoduchý, obyčejný a přitom dobrý chleba, z obyčejných surovin.
Neměli by jste někdo recept?
Děkuji
Na 1kg žitnopšeničného chleba, dejte 0,6kg kvásku ze žítné mouky, 0,15kg. žitné chlebové mouky, 0,25kg. pšeničné chlebové mouky, 15gr. soli, 10gr. kmínu. Nechat vykynout při cca 35°C, a péct cca 30-35min při 180°C. Časy si musíte vysledovat sama.
Čistě žitný chléb je to samé, jen dáte místo pšeničné mouky, žitnou.
Hustotu těsta si musíte doladit sama, žitnou moukou. Přestože já pekárnu nemám, peču klasicky z v peci, co jsem četl, tak pekárny na hustotu těsta nejsou tak háklivé. Čím hustší těsto, tím déle to kyne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.