Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pokud chce někdo péct buchtu a nemůže užívat obilné, pšeničné mouky kvůli lepku, čím to může nahradit, máte nějaké praktické zkušenosti?
Existuje celá škála jednodruhových muk (např. kukuřičná, rýžová, pohanková, jáhlová, cizrnová...), obecně ale platí, že na bezlepkové pečení je vhodnější jejich kombinace. Jednak se tím potlačí výrazná chuť po jedné surovině (např. u pohankové nebo amarantové mouky), jednak má každá mouka trochu jiné vlastnosti a dohromady se alespoň o trochu víc mohou chovat jako mouka lepková.
České bezlepkové mouky (Jizerka, Mantlerka, Procelia...) obsahují obvykle značné množství škrobu. Z výživového hlediska to nepovažuji za vhodné, proto je doporučuji kombinovat s výživnějšími jednodruhovými moukami (jáhlovou, pohankovou, amarantovou, kukuřičnou).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.